Küsimused mulle

13. juuni 2012

Sinu juuste kuus suurimat vaenlast

Sattusin Delfi Naistekast lugema huvitavat artiklit,millest panin päris palju körvataha ja olen ka jälginud neid nöuandeid.Ei ole juba pikemat aega kasutanud juustele ölisid,seerumeid ja isegi mitte palsamit.Peale pesemist panen räti pähe ja lasen märjal räti sisse imenduda ja juukseid ei kammi enne,kui juuksed kuivad.Tavaliselt lähen segamini ja niiskete juustega magama ja hommikul siis silun.Juukseid katsun vöimalikult palju lahti hoida.Need on asjad,millele ma röhku panen tänu sellele artiklile:)

Siin siis asjast lähemalt:
Mõtled, miks su juuksed ruttu ei kasva või nii kaunilt ei läigi nagu su sõbrannal? Püüa vältida neid suurimaid juukselõhkujaid ja võid peagi olla ilusamate ja tugevamate juuste uhke omanik.

Õlakotid — juhul kui su juuksed on õlgadeni või pikemad ja kannad neid lahti ning oled harjunud kandma käekotti õlal, siis võid avastada, et ühe poole juuksed on tunduvalt kuivemad, katkisemad ja lühemad. Kuidas seda lahendada? Ürita vältida kottide kandmist õlal, kanna juukseid patsis ja iga kord enne koti õlale panemist tõmba juuksed õlalt ära.
 
Patsikummid — kõige rohkem kahjustavad juukseid patsikummid, milles on metallklamber. Kandes ka näiteks iga päev samal kohal tugevat hobusesaba siis võid avastada, et juuksed hakkavad patsikummi kohalt murduma. Kuidas seda lahendada? Ürita kanda võimalikult palju erinevaid soenguid, ära keera juuksekumme liiga tugevalt ümber juuste ja kasuta paksemaid-pehmemaid patsikume.
 

Märgade juuste rätikuga kuivatamine — märjad juuksed venivad ja katkevad väga kergesti. Märgade-niiskete hõõrumine rätikuga ajab neid pusasse, rikub juuksekarva pealispinda ja tõmbab juukseid peast välja. Kuidas seda lahendada? Selle asemel, et rätikuga märgi juukseid hõõruda keera pea alaspidi ning keera hästi niiskustimav rätt juustesse turbaniks ja seejärel lase juustel kuivada õhu käes. Kui on kindlasti vaja juukseid rätikuga kiiresti kuivaks saada siis pigem võta juukseid salk haaval rätiku vahele ja pigista neist õrnalt.
 

Juuste kuumutamine — seda peaksid kõik teadma, et igasugune juuste kuumtöötlus neid rikub ja kuivatab. Kuidas seda vältida? Proovi kasutada erinevaid kuumenevaid juuksehooldus vahendeid nii harva kui võimalik ja kasuta alati kuumuskaitset ja paku juustele vajadusel lisa niisutushoolduseid. Tihti kehtib ka nende juures, et kallimad on kvaliteetsemad — tähtis, on et saaksid vajadusel ka kuumuse astet reguleerida ja kasutada ka kõige minimaalsemaid kuumusastmeid.
 

Juuksepikendused — Valesti paigaldatud, vale raskusega salgud, vale hooldus ja hooldamata jätmine, liiga pikk jutti kandmine (ei lasta juustel puhata) jne rikuvad juukseid. Viimasel ajal on tekkinud arvamus, et clip in juuksepikendused on juustele ja peanahale sõbralikumad, kuid unustatakse, et seda vaid juhul kui neid ei kanta igapäevaselt. Kandes clip in pikendusi igapäevaselt võite avastada, et klambrite kohalt hakkavad juuksed välja langema. Kuidas seda lahendada? Valige kindlasti kvaliteetne paik paigalduseks ja hooldage juukseid nii nagu peab, kui tunnete, et midagi on valesti (nt peavalud) siis võite alati küsida ka nõu mõnest teisest salongist. Kõige tähtsam — laske juustel vahepeal ka lisaraskusest puhata.
 

Hooldustoodetega liialdamine — liigne erinevate juuksehooldustoodete kasutamine võib tuua endaga kaasa peanahal olevate pooride ummistuse ja juuste väljalangemise. Kuidas seda vältida? Kasuta ainult hädavajalikke tooteid ja anna vahepeal juustele puhkust (näiteks ära kasuta iga päev juukselakki). Kasutades suurt hulka erinevaid tooteid tuleks vahepeal panustada ka sügavpuhastavate toodete kasutamisele vastavalt vajadusele kord nädalas(õrnemad tooted) või kord kuus.

Allikas:Delfi Naistekas

Kommentaare ei ole: