Küsimused mulle

28. mai 2014

Pinge langus

Seoses eilse "Kodutunde" saatega oli mul täna "vist" pingelangus...Stigil ka. Me magasime peale Mete ja Meena bussile saatmist nagu kaks beebit, terve hommiku. Oh kui hea oli. Mitte keegi ei seganud. Sten oli küll kodus koolist, aga tema ka magas, üles ma teda hommikul ei ajanud ja kui tema tõusis, oli ta nii palju "tsentelmen", et meid segama ta ei hakanud. Käis ainult aegajalt vaatamas, kas me ikka veel magame. Kuulsin läbi une muruniiduki mürinat ja seda magusamaks mu uni muutus. Vähemalt töö käis:D Selleks Sten koolist kodu jäi ka, et midagi kasulikkugi teha. Koolis on õppeprogramm läbi ja nüüd siis võetakse "lõdvalt". Käiakse lihtsalt kohal kuni 5. juunini. Loodan, et õpetaja saab aru, et kasulikum on kodus tööd teha, kui niisama loppuda kooli vahet:) Suur mees ikkagi juba ja muru talle niita meeldib.

Kui me ennast välja maganud olime, siis sättisime ennast õue. Vool võeti ka kella üheteistkust ära, kuna meile ehitati uus alajaam ja täna vist hakati ühendama seal midagi. Nii et toas niikuinii midagi teha ei olnud. Stig on meil natukene haiglane ka. Kõht on lahti, natuke vist palavikku ka ja isu pole. Ise arvan, et hambad tulevad. Olemas on tal juba 12 hammast. Ja siis on ta meil veel putukate poolt nii armetult ära söödud, et kahju kohe vaadata. Üks silm on lausa kinni paistetanud. Nagu "hiinlane":D Ju ta on eriti tundlik nende mürgiste putukate vastu, mis meil siin maal ringi lendavad. Aga panin ta soojalt riidesse ja võtsin ikka õue kaasa vaatamata tema hädadele. Sten pani muruniitmisele rõhku, mina kakkusin põõsaste aluseid puhtaks ja võtsin Stigi ka käru peale, et tal natukenegi lõbusam oleks. Aga ega ta pikalt vastu ei pidanud ja läks õunapuu alla kärru magama jällegi. Raske see väiksese inimese elu ikka:(


Vaatamata hädadele väike naeratus ikkagi varuks. Alumisel pildidl "tervendavate" nõgestega:)
Meie Steniga jätkasime tööd, ise kõvasti ja valesti meie selle suve "hitti" ümisedes. Jube hea laul on ikka tehtud, vaieldamatult meie pere lemmiklaul praegu. Seepärast otsisin netist ka sõnad välja, et saaks ikka korralikult laulda, täiega ikka:) Momendil oskame ainult seda fraasi:"et saada pruuniks, teiseks juuniks". See on põhiline:) 

Kauges külas

Kauges külas, vanaema juures,
elasin kord, kogu suve.
Vanaema ja mu armas vanaisa,
aga noorel neiul, neist ei piisa.

Jooksen randa, koduküla randa,
et saada pruuniks, teiseks juuniks.
Võtan kaasa, reketid ja maki, kuid
Rannas on vaid üks võrku paikav papi.

Kauges külas, teisi näinud pole veel.
Tühi rand ja nõmmeliivatee.

Siin ei ole, pangaautomaati,
on vaid naati, palju naati.
Pole noori, pole ühtki poodi.
Miski pole, linna moodi

Jooksen randa, koduküla randa,
et saada pruuniks, teiseks juuniks.
Siis on pidu, teise küla pidu
Seal on noored, teised noored

Siin kauges külas, teisi näinud pole veel
Tühi rand ja nõmmeliivatee.

Korraks vaatan, seljataha veel
Tühi rand ja nõmmeliivatee (2x)

Aiatööde käigus on palju aega omaette mõtiskleda ja no millest siis ikka, kui aktuaalsest "Kodutunde" saatest ja Regiinast. Jõudsin järeldusele, et ma ei tunne mingit kadedust, et tema nüüd sai omale terve korteri viimasepeal remondiga ja veel Tapa linna. Linn ikkagi ju. Ja ei hakka mina nüüd arvustama, et näe nii ja nii palju lapsi abielumeestega ja miks ta oma pisema lapse isaga koos ei ela ja miks ta midagi ei teinud, et kaitsta ennast raseduste eest. Ei saa ju maailmas kõik olla ideaalne. See oleks ju üksluine. On igasuguseid inimesi, joodikuid, narkareid, psühhopaate, perverte, ullikesi, ideaalseid pereinimesi, haritud inimesi, kes kõike õigesti teevad alati. Noori peresid, kes elavad nii nagu oskavad, aga nad nagu ei oskagi tegelikult, arvavad ainult, et oskavad. See kõik on elu ja elagu kõik nii nagu oskavad. Regiina ju pole mingi erand siin maapeal, et teda nüüd kividega surnuks peaks loopima, sest tema elu nii läinud on. 

Kui mina esimest korda rasedaks jäin, ei teadnud ma neist asjust eriti mitte midagi, et kuidas pere planeerida ja rasedusest hoiduda ja üldse kogu sellest kompotist. Niipalju kui ma ise tol ajal saadaolevast kirjandusest uurisin, nii palju ma teadsin. Ega ema mulle neist asjust ei rääkinud. Koolis samuti mitte.

No ja ma keerasin ikka totaalselt ära kui avastasin, et rase olen. Saatsin lapse isa kuupeale ja ei mõelnud ma minutitki, kuidas ma küll üksi hakkama saan. Loll, mis loll. Kuigi olin siis 21 juba. Aga nii ta läks:) Lapse üle on aga küll hea meel.

Kommentaare ei ole: