Küsimused mulle

30. juuni 2014

Mis on juhtunud...

...viimastel päevadel? Juhtunud pole midagi. Kõik on rahulik ja kontrolli all:D

Reedel käis isa külas. Ta tegi seda varemalt tihemini. Nüüd on kuidagi harvemaks need korrad jäänud. Põhjuseks teadagi mis - uus silmarööm. Nii et ei maksa minulgi lootust kaotada, kõik on võimalik ka soliidsemas eas:D

Tegi ta viimase kartuli kündmise ja nii mööda minnes lõhkusid Steniga ka puud ära. Kiitis, et Sten pidi kõva puulõhkuja olema. Andis mõned näpunäited, kuidas puid õigesti lõhkuma peab ja kuidas puu lihtsamini katki saab. Väärt nõuanded ühesõnaga ühele 11-aastasele poisile, kellel pole isa eeskujuks ja selle töö peab tegema vanaisa-niipalju, kui see parasjagu võimalik on.

Stig on ka asjalik puulõhkumise juures
Reedel sai neljas päev maasikal käidud langil. Ja tundub, et see jäi ka viimaseks käimiseks. Aitab küll. Metsmaasika moosi on nüüd sügavkülmas 15 võikarbi täit. Tahaks muud ka sügavkülma panna, ruumiga peab kokkuhoidlik olema. Tillile ja petersellile leidsin alternatiivi, kuivatan. Sellest kirjutan ja pilte näitan eraldi postituses.




Laupäeval võtsime seenelkäigu ette. Vabatahtlikult tahtis kaasa Mete. Minek oli meie kodu lähedale metsa, jala, üle heinamaa. Saak jäi kesiseks. Kas siis liiga vara või oli keegi juba enne meid käinud, ei teagi. Aga polnud lugu. Meil olid mõlemil telefonid kaasas, saime piltegi teha:) Levi oli ka metsas parem, kui meil kodus. Maja on meil ikka totaalses leviaugus. Ümberringi igal pool levipiirkonnad. Metele eriti ei meeldinud metsas, nagu maasikalgi. Sai jälle paraja trauma ja võib-olla ei tahagi enam kunagi metsa minna. Muudkui hädaldas, et kas hakkame kodu ka minema. Ise "ronis" kaasa.

Kukeseened

Pilvikud

Pilvik

Põdrapabulad

Tavariisikas

Metssigade söödaplats

Kõige suurem seen kasvas puu küljes:)

Metel on "sada häda" kallal:)

Pisikesed kukeseened

Vaade meie kodule metsaservast

Kogu saak:D
 Kodujõudes võtsin raske retke redeli otsa ette, et üks korralik pilt kogu kartulipõllust teha. Nüüd on harimisega kõik, oodata on ainult saagikoristust. Mardikais peab ka aegajalt muidugi vaatama. Selle töö on Mete üle võtnud. Talle pidi täitsa meeldima. Eks ma kontrollin ka ikka teda, muidu on varsti mardika uputus.
Kartulipõld
Momendil käib meil ka suur puide kuuri vedamine. Väljats riitadest vaja kuivad puud talveks kuuri panna. Needsamad riidad, mis kartulipõllu piltidelt näha on. Kõik ei mahu, aga kuur on vaja täis tuupida. Süsteem on selline, et Sten paneb põkale koorma peale päeva jooksul ja kui Jaskar õhtul töölt tuleb, sõidab tema puud kuuri ette. Ema on mul riidameister, mina vean talle puud kätte. Stig oli muidugi ka suur abiline, vedas halu kaupa puid.

Vaba ruum puide jaoks

Päike loojub ja Jaskar oma ülesannet täitmas


Peale seenelkäiku tekkis plaan Ruhja minna ja midagi salati tegemiseks vaadata. Ilm oli ju ilus ja ilmateate järgi lubas edaspidi jätkuvalt vihma. Nii et plaan oli õhtul grillida ja sauna teha. Nagu tavaks saanud, oli kõsimus, kes kaasa tulevad. Kõigiga minna on natukene hullumeelne. Sten vaatas mulle otsa ja küsis, kas kõik võivad kaasa. Ta tegi seda nii armsalt, et nii jäigi, kõik see mees sai kaasa, neli last. No ja et ikka reis asja ette läheks, tegime ka midagi lõbusat. Käisime Köönal kiikumas. Enne seda tegime väikese pikniku Ruhja laululava juures ja sõime head-paremat. Top´i saialett on ju nii ahvatlev ja üks sai on parem kui teine. Sten ei tahtnud poes uskudagi, et korv, mis saiakesi kuhjaga täis oli, kuulub meile:D

Ruhja Top´i saialett...osaliselt

Kööna villaveski juures kiikumas




Väga huvitav kiik jällegi käepärastest vahenditest
Tagasiteel käisime ka sugulaste juurest kogu oma lastekambaga läbi. Pakuti kohvi, nagu tavaliselt. Lapsed said mängida tahtmist mööda. Kokku oli koos minu lastega 7 last:) Igati lahe.

Tibupoegi vaatamas


Kodu jõudes hakkasin mina kohe salatitega tegelema. Sten ja Mete panid grillile tule alla. Stig läks kuue ajal ära magama ja oli päevast nii väsinud, et magas hommikuni. Nii et õhtu oli Stigi vaba:)


 
 


Jälle üks ilus päev oli lastele. Pole poolt vaheaegagi veel läbi ja nad on juba nii palju käinud ja näinud. Täna õhtul on minek Putukalaagrisse, Linnulaager on juba seljataga. Ja peale laagrit on meil ees selle suve perekeskne puhkusereis:) Sellest juba järgmises postituses.

 

















2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tubli ema oled!

ShoppingQ ütles ...

Tänan! Kindlasti on veel tublimaid ja palju-palju veel😉