Küsimused mulle

26. august 2014

Banaanipannkoogid

Olin juba ammu kuulnud mingitest pannkookidest, mida tehtakse ilma jahuta. Ükspäev jäi Delfis silma retsept ja uurisin siis seda natuke lähemalt.

Kuskil foorumis keegi pahandas, et kuidas sellist ollust küll praadida saab, et neid ei kannata ju pannil ringigi keerata, ei seisvat koos.

Tegu siis väidetavalt "tervislike" pannkookidega. Soovitavalt üks muna banaani kohta. Viimane kord jällegi Ruhjas (Läti) käies õnnestus mul hankida banaani odava hinnaga ( 0,90 eurosenti kilo), nii et võtsin kohe neli kilo ja mõeldud tehtud. Proovisin selle ilmaime järgi. Banaanid olid suured, aga sellegi poolest ei riskinud mina ühte muna banaani kohta panna. Panin neli banaani ja kaks muna, natuke kaneeli ja segasin ühtlaseks. Tõstsin küpsetuspaberile lusikatäied ja ahju.


Küpsetasin 175 kraadi juures kuni koogikesed olid kuldpruunid.

Õnneks oli selline päev, et testijaid oli päris hulga. Sten sõi ja sülgas, rõve maik ei olevat suust enam ära läinud :D Stig tõmbas ka omale paar kooki ja sõi päris meelsasti. Tädi oli mul ka külas parasjagu ja pistis ka ikka paar kooki suhu, midagi halba ei õelnud.Siis tuli veel ema oma sõbrannaga ja said ka mekkida neid imekooke. Mina isiklikult ei arva neist midagi, traditsioonilised pannkoogid on ikka üle prahi, olgugi siis mittetervislikud. Banaani võin ma niisama ka süüa:)


Aga head katsetamist!

Kommentaare ei ole: