Küsimused mulle

4. september 2014

Elu hakkab sisse tulema

Tasapisi. Täna pistsin nina välja juba enne kaheksat. Stig isegi magas alles. Teised olid kooli- lasteaeda saadetud.

Tuba oli üsna jahe ja et edasisi plaane saaks teleka ees mõnusasti haududa, tõin kuurist puid ja panin tule pliidi alla. Ise limpsisin kohvi ja jälgisin Terevisiooni. Pesumasina panin ka varakult käima, et nii kui päike väljas, saaks pesu välja kuivama.

Stig muideks magas oma viimase mähkmega ja selle ta kakas kohe peale ürkamist täis. Õnneks sai eelmine päev emaga kokku lepitud, et ta toob Konsumist parasjagu soodukas olevaid mähkmeid. Tema taibukas, tõi kohe kaks pakki ja ütles, et nüüd vast nendest piisab ja siis hakkab Stig potil käima. Raske uskuda :D

Tegime väiksed kohvid emaga, arutasime ilmaasju, andsin talle õunu ja suvikõrvitsaid kaasa. Soovitasin tal proovida suvikõrvitsamoosi teha ja selleks tarbeks oli vaja tal kollaseid vilju. Kui maitsat saan ja hea on, teen ka:)

Tänane päev kujunes aga päris ilusaks võrreldes eilse laisklemisega. Nii kui ema läinud oli ja Stigi magama sain, võtsin fotoka, telefoni ja ämbri- (mille peaaegu unustanud oleks) ja sõitsin Teringi rappa.


Üsna kodu lähedal, nii et julgesin Stigi üksi kodu magama küll jätta. Tema magab meil rahulikult kolm tundi jutti, kui rahulik ja vaikne on.

Ilm oli nii ilus ja soe. Mõtlesin,et teen mõned pildid ja kui marju leian, on veel parem. Plaan oli kohata pohli, aga esimese hooga sattusin jõhvikate peale. Kokku korjasin kõik, mida polnud muidugi eriti palju. Pole see aasta pohla ega jõhvika aasta. Mäletan, kui padu rase olin 2008 aastal. Ootasin Meenat ja käisin sealsamas rabas jõhvikal. Oli juba üsna hiline sügis, hommikuti külmetas ja raba oli hästi märg. Siis oli mul palju vaba aega ja käisin järjest jõhvikal. Tohutu jõhvika-aasta oli tol korral. Esiteks oli üsna pikk maa kõndida kohani, kus korjasin. Mul oli tohutult valus ennast liigutada, kõht oli hiiglama suur ja siis ma istusin seal rabas, tagumik oli märjal mättal ja muudkui korjasin. Pärast pidin veel saagi välja ka vedama.

Sissekäik rappa





Kogu minu saak




Aga mulle meeldis ja meeldib siiani. Eriti kui kerge liikuda on ja marju ka oleks. Aga no täna oli kesise saagiga ka mõnus. Midagi ikka sain ja peaasi, sain liikuma kodust. Ega ma seal ei olnud ka väga kaua, tunnikese ehk. Kordan seda aktsiooni igatahes.

Marjad (pohlad ja jõhvikad) lisasin valgeklaari moosile ja päris hea sai.Ja arvake ära, millised pildid on tehtud selle udupeene kaameraga, mida testin? :D Kas on vahe aru saada, mis on tehtud mobiiliga, mis kaameraga. Muideks... kaamera aku sai peale mõnda klõpsu tühjaks:)

 

Kommentaare ei ole: