Küsimused mulle

10. oktoober 2014

Leivanädala raames: Küüslauguleivad




On toimumas järjekorras 17. leivanädal ja selleks puhuks meie "kõige tervislikumast kiirtoidust" tehtud snäkk. Lisaks tervislikule leivale on külmetusi ennetavaks komponendiks vana hea küüslauk.

Tuli selline tuju, et teeks kiirelt ühed küüslauguleivad. Leivaks valisin- no mis valisin, valikut polnudki, "Rehe" tõsise rukkileiva.

Tegemise protsess iseenesest lihtne, kui leib, oliiviõli, küüslauk ja sool olemas on:)

Lõikasin leivaviilud pikkadeks kangideks, panin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile...kogu pätis koguse. Valasin oliiviõliga üle, pressisin küüslaugu ja lisasin tunde järgi soola. Segasin kogu massi õrbalt kätega läbi, et kõik leivad saaks õli, soola ja küüslauku piisavalt. Võtsin teise ahjuplaadi ka ja jaotasin leiva kahele plaadile, et küpsemine ühtlane oleks. Ahju panin kaks plaati korraga, 200 kraadisesse kuumusesse ja pöördõhu ka tööle. Vahepeal keerasin kuuma natukene maha ja õhu pöörlemise panin ka kinni. Leivakesed peaks olema ilusad kuldpruunid, siis võib välja võtta ahjust.






Milleks osta poest, kui saab ka ise ja palju maitsvamad. Sama varianti olen mina teinud ka Saksamaal oleku ajal  röstsaiaga, sest korralikku leiba seal saada ei ole. Ja soovitan saia varianti kindlasti ka proovida, läksid väga hästi:)

Kommentaare ei ole: