Küsimused mulle

13. oktoober 2014

Plaaniväliselt

Tänane päev kujunes ootamatult töiseks. Nagu juba teate, terves Karksi- Nuias oli veeavarii ja tänu sellele said minu lapse jälle oma silmaringi avarada ja loomulikult vaba päeva koolist- lasteaiast.

Lapsi kodu tuues uuris Mete minu käest, kus see vee avarii küll toimus. Et tema oli ühte suurt autot näinud, kas seal. Küsisin siis naljaga pooleks, et kas oli veega kokku sõitnud. Ikkagi vee avarii ju:D Tema polevat midagi näinud. Seletasin siis põhjalikult, mida tähendab vee avarii. Täielik uudis minu lastele:)

Jaskaril oli nii või teisiti täna vaba päev ja kui ta ükskord üles ärkas raskest nädalavahetusest, pidi ta kahjuks pettuma- kõik see mees oli jälle kodus ja rahu ei kuskil.

Et kogu seda inimmassi mitte raisku lasta, hakkasime Jaskariga kohe plaane tegema. Põka käima ja pööningu pealne lõplikult puhtaks teha. Ehitus ju juba käega katsuda ja ilm oli ka täna imeline. Oks ka ei liikunud, nii vaikne oli. Ja päikegi piilus aegajalt.

Mete muidugi on meil rohkem iluks, tema läks sõpradega küla peale jalkat mängima. Meena komandeerisime vanaemaga kaasa ja mina poistega jäin kodu. Jaskar ja Sten asusid kõigepealt puuriitade kallale, et need korralikult kinni katta ja siis sujuvalt hakkasid pööningult seda jubedat tolmust pudist ollust koristama. Oi kui jube võis neil seal hingata olla, kõhatused kostusid päris tihedalt.

Meie Stigiga koristasime Lehtla alust, sorteerisime mänguasju ja viisime kõik auto peale, mida meil siin igapäevaselt vaja ei lähe- just mänguasju. Ja lastemööblit ka kuigi palju. Lõime õhku puhtaks ühesõnaga. Toas sai jube eile õhtul vähe ruumi tehtud. Ja kassidel sai ka elamine korda ja puhtaks. Lehti sai kokku riisutud ja õunad koristatud. Palju tööd sai tehtud. Stig sai lõunaunele aega minna alles peale kolme ja ta kohe magas ka, nii kui voodisse sai.

Vahepeal sai poistel üleval abis käidud asju sorteerimas, et mis minema ja mis alles jätta. Ja loomulikult igasuguseid vanu leide oli ka. Üks "Tee Kommunismile" aastast 1967, eestiaegne kahe sendine aastast 1934, liitrine piimapudel nõukaajast, skelett jne.

Väga palju sai tehtud igatahes tänu sellele veeavariile. Teha jäi ka veel, aga lõpetada lubati kohe, kui jälle sellist aega on kõigil.

Geniaalne idee prahi transportimiseks - liugtee

Väärt uksed, mis leiavad ehk kunagi kasutust




Maja vanad aknad...saadaval!

Päris ruumikas pööning meil
Jaskari leid

Aastast 1934, maja on ehitatud 1937

Skelett

Ajalugu


Kommentaare ei ole: