Küsimused mulle

20. november 2014

Järjekordne elamus

Jällegi tihe päev, jalad löövad tuld välja. Teinud nagu midagi ei olegi...kasulikku ma mõtlen, aga näe, niisama tsillimisest väsib ka ära. Viskasin korraks isegi pikali, enne kui arvuti taha ennast vedasin. Ja oh imet, nõud viskasin ka nõudepesumasinasse, sest neid oli täna ikka päris hulga ja ma pole juba suvest saati ühtki masinatäit pesknud. Viimati sai kurgipurke pestud. Olen lihtsalt ses suhtes ise nii agar olnud, et käsitsi suutnu nõud puhtad hoida:D

Stig magab juba magusasti. Meena joonistab päkapiku raamatust üht pilti järgi ja on päris ametis sellega. Ise aga laulab igasuguseid huvitavaid laule, mida ta lasteaias on õppinud. Mete ja Sten on täna vanaema juures ja lähevad hommikul ka sealt kooli. Mis Meenaga hommikul saab, ma veel ei tea. Oleneb kõik olukorrast. Kui Stig veel magab, saan ta ise bussi peale saata ja siis edasi tegeleb temaga Sten, sest ta on sama bussi peal. Kui Stig on üleval, lähen teda äkki ise lasteaeda viima koos Stigag. Eks näis, kuidas kõik sujuma hakkab töö käigus:) Koju ei tahaks ka teda jätta, sest tal on homseks juba lasteaiakott pakitud - ikkagi mänguasja päev ju homme:)

Meie Stigiga käisime täna jõulukuuse teekonda jälgimas ja pildistamas, vanad reporterid nagu me oleme:D Jäime küll teravamatest hetkedest ilma, aga saime ikka päris palju aimu, kui keeruline, ohtlik ja raske töö see suure jõulukuuse kohale toimetamine on. Ja loomulikult palju - palju pilte.

Enne minekut tegin veel kodus kiiremad toimetused ära ja küpsetasin ka kringlid, et pärast rasket tööd kuusetiimile kehakinnitust saaks pakkuda. Seepärast jäime langetamise hetkest ilma. Ega mul polnud täpset aimuga ka, kust see kuusk täpselt tuuakse. Kant oli teada ja võtsime siis jälje üles ja jõudsime pärapõrgusse. Poolel teel oli üks auto, sumbutaja kõrval maas. Kartsin, et tee on nii hull, et äkki kaob mul ka autol alt midagi ära. Põllutee siiski ja olin väikse autoga. Aga saime üpriski lähedale. Paar sammu jala ja olimegi kohal.

Ütleme nii, et kuusk oli suurem kui traktor. Kui see kuusk lõpuks peale saadi rihmade abiga, siis traktor oli nagu puhmas. Vaevalt sai kohapealt liikuma.

Tööd tehti "Kirega"
 
Meie Stigiga tegime vahepeal seal imeilusas looduses fotosooth´i. Ilm oli imeline, miks mitte, kui kodust juba niikaugele on tuldud:D




See kuusk olevat väga kiire kasvuga olnud, kui eluringe vaadata - rammus maa järelikult.


Külla sissesõit

Enne kohale jõudmist kukkus tüvi ripakile. Vasemal on 80 - 100 cm metallauk, kuhu tüvi on vaja saada.


Võtab jumet:)

Konsiilium on kohal, nagu külale kohane:)

Viimane lihv...

Kiilud sisse...

Kord majja...

....ja kuumale teele,soojale õunakissellile ja kringlile
Külamaja perenaise KT oli nii lahke ja keetis meile teed ja saime väikse istumise soojas majas teha peale rasket tööd. Aitäh!

Kui mina ükskord kodu jõudsin, käis vilgas tegevus juba ja palgi hunnik on oma alguse juba saanud. Stig magas kodus õndsat lõunaund, nii et ma sain veel tiiru külapeal käia ja söögi ka valmis.



Söögiga on meil naljakas asi. Minu panus oli ainult valmistamine täna. "Eks" tõi lõhe ja ema tõi keedetud peedi ja toob nii või naa mulle ühtteist alati söögiks. Nii oli mul täna kokku pea kaheksa sööjat, kes kõik on omamoodi söögi valmimisse oma panuse andnud ja söögi igati välja teeninud. Kõigile kasulik ja kõik olid ka sellise asjade käiguga rahul.
Ahjulõhe kartulipudruga
Magustoit
Tänasime siis üksteise võidu kõiki "kuningliku" õhtusöögi eest, kiitsime päeva ja läksime laiali:D Viisakas värk.

Ilus päev jällegi seljataga.

P.S. Meena on nüüdseks juba kogu minu toa tolmulapiga üle käinud ja on järjega ehteid ja patsikumme - klambreid sorteerimas. Talle kohe istub "üksiklapse" roll. Siis ei tunne teda äragi. Rahulik, töökas, asjalik - nagu ümber vahetatud:) Täitsa minusse :D

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Kuidas saab see jutt küll igav olla, olin ise seal tegemiste juures ja siis oli ka huvitav seda lugeda. Kui ise millestki eriti huvitatud ei ole siis on muidugi teiste tegemised igavad. Kui see blogi nii igav on, pole seda mõtet lugeda, aga ega see vist nii igav ka ei ole , ikkagi loed seda ja annad märku ka , et oled läbi lugenud