Küsimused mulle

20. detsember 2014

Kiired ajad möödas

Tänasega saab lugeda lõppenuks kiired ajad. Meeletu tamp on viimasel ajal peal olnud. Lastel jõuluüritused koolis - lasteaias, proovid külajõulupeo etenduseks, ettevalmistused peoks ja muidugi veepargis käik kustutas terve päeva meie koduses elus, mis tuli ka tasa teha.

Jõulupidu külamajas läks korda. Olime külainimestega ühiselt valmistanud ka sooja jõululõuna. Kes tegi liha, kes kapsad. Laual oli soe söök, verivorstid, kõrvits, kotletid, kartulisalat, lihapirukad, kringel, kohv, mandariinid, kommid. Kõik küla aktivistide poolt tehtud. Käis jõuluvana. Lapsed esitasid jõuluteemalise etenduse, mille tädi Alli oma raudsete närvidega neile selgeks õpetas. Naaber vallast olid külas tantsijad. Tunnustati töökaid ja abivalmis külainimesi. Mina küll sel aastal ei mahtunud sinna ringi, aga luban tuleval aastal tublim olla. Saal oli rahvast täis, kohti tuli puudugi. Aga kõik said söönuks, puudust ei olnud millestki. Ja peo eesmärk sai täidetud. Lapsed said tahtmist mööda trallida, maiustada ja jõulurõõmu tunda.

Köögitoimkond

Jõulusöömaeg täies hoos

Külalaste etendus



"Vallatud"

Uni tahab poisi maha murda



Väikesed fännid said modellisaate Aulega pilti teha:)

Töö kiire ja korralik
Stigil oli ka nii lõbus ja huvitav, et lõunauni jäigi vahele ja õhtul kodus jätkus tal veel küllaga energiat, et oma uute masinatega hilisõhtuni mängida.

Minul jalad igatahes järjekordselt huugavad ja igatsen ainult natukene rahu saada. Õnneks on lastel koolivaheaeg ja nad on mingi osa ajast ka vanaema juures. Igatsen, et mul natukenegi igav selle aja jooksul hakkaks, et siis uue hooga jälle jätkata.

Ees on veel aastavahetuse pidu külamajas, kus ma kindlasti kohal tahaks olla. Muud varianti polegi. Küla pidu ja külarahvas peaks ikka esindatud olema. See on püha kohus. Eriti kui selline vahva seltskond kokku tuleb nagu ta meil siin viimasel ajal välja kujunenud on.

Tänagi jäid meie oma inimesed külamajja, et kord majja lüüa. Ühiselt koristati lauad, pesti nõud, joodi glögi. Lapsed mängisid. Kõik sai tehtud, ei mingit sundimist. Nii peabki.

Mõnus rammestus on nüüd peal ja võib rahus edasi minna...magama. Ja tõusma ei peagi kella peale. See juba on midagi, millest natukene rõõmu saab tunda.

Kommentaare ei ole: