Küsimused mulle

19. detsember 2014

Livu veepark

Oleme tagasi, kõik terved, rahul ja nüüdseks ka välja puhanud. Aeg kirja panna, mida me nägime, kuidas oli ja mis me seal tegime.

Kohale jõudsime Jurmalasse poole kahetesitmkümne paiku (sõitma hakkasime umbes pool üheksa), veepark avati 12:00. Seega oli meil natukene aega ja seda kasutasime kohe veepargi ees olevas Rimis, kust ostsime natukene näksimist ja Meena sai ühtlasi hakkama panna oma 5 eurot, mis vanaema talle hommikul ühes kinnastega kinkis. Ta valis omale paki roosasid õhupalle, liblikatega kleepsud, pärlikleepsud ja norparellid. 5 eurost jäi küll puudu, aga oli meeledi nõus ülejäänu hüvtama - sünnipäev siiski ju lapsel. Ja ta oli väga rahul:)
Rimi kohe käe-jala juures


Tegime autos ühe söögiringi ja oligi aeg sealmaal, et veepark oli avatud. Esimene asi, oli vaja piletid osta. Vaadati meie kamp üle, küsiti vanuseid osadel ja Meena sünnipäeva mainisin ka ära. Minu suureks üllatuseks küsiti piletite eest vaid 68 eurot. Kuinüüd piletit vaadata, siis Stigi pilet oli 3 eurot, Meenal 11 eurot, mina kolme lapsega sain ühise pileti 54 euro eest. Eks see oli mingi perepileti variant. Meeldiv üllatus kohe alguseks. Olin ju arvestanud pea 100 euroga piletite eest. Saime käepaelad magnetjullaga (mina, Jaskar, Mete ja Sten).

Hinnakiri

Kui turvaväravatest oma kompsudega läbi olime saanud, oli järgmine koht garderoob. Üleriided ja jalanõud vahetasime numbri vastu. Edasi kulges tee sokkides, aga see käik, mille läbisime, oli justkui vana laevavrakk mõnusa kriuksuva laudpõrandaga. Sokkis väga mõnus jalutuskäik kuni riietusruumideni.

Tee riietusruumidesse


Käepael oli ühtlasi ka kapilukustamiseks. Riietamiseks olid ettenähtud kabiinid ja sealsamas käe-jala juures ka kohe kapid, kuhu siis oma asjad panna. Edasi läks suund pesema ja sealt kohe veekeskusesse. Esiti on vaja aega, et kõigele üldse pihta saada, mis seal on. Meie võtsime kohad sisse lõõgastustoolide juures. Panime oma koti maha, rätid toolidele ja läksime esimesse basseini, mis oli mereranna efektiga. Algul vaikne ja siis mingi hetke pärast tekkisid lained ja vett pritsis igast suunast.
Püüdsin ka telefoniga mõne pildi teha, mis ka õnnestus, aga sealne töötaja tuli ja ütles viisakalt, et see on keelatud ja võib lausa trahvi saada, kui jätkan. No selge see, oli ju sisenemisel juba seintel, et pildistamine, filmimine, söömine, joomine-kõik keelatud.

Salaja tehtud pilt - vahele jäin ikkagi

Pildistamise tarbeks on seal oma töötajad, kes sellega tegelevad. Käivad ja pildistavad oma profikaameratega kaks noort kutti. Algul oli harjumatu ja ei saanud aru, mis see tähendama peaks, et muudkui käib järel ja pildistab. Jaskar oli eriti häiritud, sest temale ei meeldi, kui teda pildistatakse. Lõpuks sain ivale pihta. Pildid saab hiljem väljumisel vastavast lauast üle vaadata ja omale osta. 1 pilt 3 eurot või siis 10 pilti 15 eurot, 20 pilti 25 eurot. Kuradi ärikad - peaks ütlema. Idee on ju iseenesest hea. Saad super häid pilte ükskõik mis olukorras. Ise ju nii pildistada ei saagi, kui ikka näiteks tornaadosse laskud. Mina raatsisn sellest päevast ka 10 pilti osta. Kokku oli meie perest 150 pilti tehtud-katsu siis valida. Tegin südame kõvaks ja võtsin 10, kuigi pilte oleks tegelikult kõik soovinud.

Koti võtsime meie ka vist ainukesena kaasa sisse. Olid meil seal kaasa võetud Aura vesi, rätikud, hommikumantlid, soolaseid küpsiseid. Sellist vajadust tegelikult üldse ei ole. Seal on nii soe, et mingit rätivajadust küll pole, hommikumantlitest rääkimata. Vastavad jalanõud võivad olla, aga ka pole vajadust. Põrandad on kõik enamvähem libisemiskindlaks tehtud ja jooksmine seal on keelatud. Hoiatused iga nurga peal. Sama WC-dega, igal sammul. Stig näiteks oli tavaliste ujumispükstega ja tegi kõik oma hädad WC-s. Ja on siiani absoluutselt mähkmevaba. Õhtul, kui koju jõudsime, panin kohe potile ja tegi ka nr.2 häda potti. Võib õelda, et mähkmetega on selleks korraks vist kõik...juhuuu!

Küpsiseid küll "salaja" sõime, eriti mina. Ja vett jõime ka. Märkasin ka teistel külastajatel veepudeleid käes, aga päritolu kohta küll ei tea. Võib-olla kohapealt ostetud. Veebaaris olid hinnad ulmelised. Kokteilid ikka 5 euro kanti tükk, ei raatsinud meie osta. Söögikohad paistsid ka kõik tühjad, nii et meie ei läinud üldse uurimagi. Raha me seal siis ei kulutanud, väljaarvatud piletid 68 ja pildid 15 eurot.

Atraktsioonidest siis....Kui ma selle praegu mõtlen, läheb mul süda pahaks. Ma ei tea, mitu korda ma kõik need pikad liud läbi tegin. Kõik lapsed soovisid minuga ikka ringi teha ja igas variandis siis. Variante oli vähemalt viis. Kujutate ette:D Pikki liuge saavad teha vähemalt 120 cm pikkused lapsed ja Meena saadeti alati mõõdupuu juurde. Silmaga vaadati, et liiga pisike, aga andis mõõdu kenasti välja ja ikka silmaga nähtavalt. Ega sinna ei tasugi eriti alla 120 cm pikkuste lastega minna, jäävad paljust lahedast ilma.

Olin algul natuke kahtlev, kui Meenaga ennast "tornaadosse" sättisime. Selline tunne oli, et tal närv ei pea vastu ja ta ei tulegi sõidule. Õnneks sain ta niikaugele, et istusime juba rõngas ja läks sõiduks. Tagasiteed ei olnud. Meenale meeldis ja sõitsime veel kõik teised rajad ka läbi ja mõnda veel mitu korda ja ta tegi seda veel Metega ka:)

Tornaado


Jaskar oli meil kaasas väga suur abi. Tema sehkendas põhiliselt Stigiga. Ja kui meie Jaskariga liuge tegime, hoolitsesid Stigi eest Mete ja Sten. Üldiselt võiks sellistele väikelastele olla seal natukene parem bassein hästi väikese veega ja atraktsioonidega. Sellest tundsime küll puudust.

Umbes poole peal hakkas Jaskar igavust tundma ja koju tahtma. Õnneks lasi ta Stigil ikka une ära teha ja sel ajal siis püüdsin ta jälle liuge tegema meelitada. Eks ma andsin endast parima, et kõik tegevuses oleks. Mete ja Sten said küll koos kenasti hakkama, aga Meena ja Jaskar olid minust sõltuvad. Lõpuks soovis veel Sten ka minuga paar sõitu teha-loomulik ju:) Kuigi mu süda läikis kogu sellest trepist üle-torust alla trallimisest, läksin Steniga "tornaado" sõidule veel. Saime alla ja siis ma tundsin, et enam ma ei suuda. Õnneks oli WC kohe käeulatuses ja jõudsin kenasti potti oksendada. Siis lapsed vaatasid, et ma ikka ei simuleeri ja asi on tõsine-jätsid mu rahule:D Eks mul hakkas natukene parem küll peale kergendust. Aga sellega mu sõidud ka lõppesid. Ma olin vist tol päeval kõige suurem sõitja seal:D

Kuskil peale viite hakkasime Jaskari rõõmuks pakkima. Tekkis veel väike probleem riietusruumis, kui ma oma kappi lahti ei saanud enam. Minu, Stigi ja Meena riided olid luku taga ja nii me siis pool alasti ootasime, et probleem lahendatud saaks. Stig lippas alasti ringi senikaua, meil olid õnneks saunalinadki ümber. Olin jätnud kapi lukustamata ja sealsed töötajad olid seda vahepeal ise teinud. Pidin mingid allkirjad andma turvatöötaja valvsa pilgu all ja siis uuriti ka kapi sisu. Tehti kontrolli kas on ikka minu kapp. Küsiti, mis kapi sisu ka on. Ütlesin, et riided. Küsiti kas kott ka on. Mina segaduses vastasin, et ei. Tegi siis kapi lahti ja hiilis, nii et mina ei näeks ja oblaa, esimene asi, mis turvale vastu vaatas oli kott-minu käekott. Hakkasid kohe kahtlustama, et see ikka ei saa minu kapp olla, et tegu täieliku "petisega". Uurisid siis edasi, et mis kotis on. No autovõtmed. mul kindel koht võtmetele alati. Otsisin kiirelt probleemideta võtmed kotist välja ja sellega olid kahtlused ka hajutatud ja saime oma asjad kätte:) Turvalisus on seal kõrge, peaks ütlema.

Nagu näha, olid ka föönid kohapeal olemas





Siis saime üleriided kätte ja jällegi väljapääs käepaelte abiga läbi turvaväravate. Valisime oma pildid välja ja oligi meie veepargi külastus ühelpool. Kella kuue paiku istusime autos ja olime valmis kodu poole sõiduks.

Meie ees valib üks külastaja omale pilte välja
Pildid saab kenasti CD-l kaasa


 Mõned profifotod meie päevast...













 Et kõigi minu värskete postitustega kursis olla, siis liitu minu FB-i lehega. Lähim info siin.

16 kommentaari:

Kaisa ütles ...

Jaanika, sa oled nii ilus!

ShoppingQ ütles ...

Tegelt ka või? Aga tänan komplimendi eest;)

Britt ütles ...

Olen nõus, tõesti oled väga ilus! Tegelikult on kogu teie pere :)

Ja väga vahva ettevõtmine tundus see veepargi külastus olevat :)

ShoppingQ ütles ...

Ei noh väga tore kuulda. Ise ju oma ilu hinnata ei oska, ilu on vaataja silmades.
Järgmine külastus pandi ka juba paika - suvel, kui väljas ka kõik avatud on. Vaene mina:D

Anonüümne ütles ...

Tsiiiiiisas, kui hästi säilinud! mul jäi tõesti karp lahti, väga kena figuur ja imeilus nägu

Anonüümne ütles ...

Pean nõustuma, ka minu esimene mõte pilte vaadates, et oled väga ilus naine! :)

Merje ütles ...

See, kus Jaskariga koos alla lasete, on äge pilt! :D J
ulge oled küll! Ma poleks küll igale poole ronida julenud :D Ma olen isegi mõelnud, et kui paljud on end seal reaalselt täis lasnud :D :D

Aga jahh, hea näed välja! Viie lapse kohta kõva figuur! :)

ShoppingQ ütles ...

Tänan!

ShoppingQ ütles ...

No mis ma oskan õelda...tore;)

ShoppingQ ütles ...

Ega see tegelt nii hull ka ei olnud. Harjub ära!

Britt ütles ...

Ma mõtlesin, et toon ühe asja veel välja :)
Siin vahepeal käis suur blogijate lahterdamine, et kes sobib teistele eeskujuks ja kes mitte. Ma ei tea palju ja kas üldse sa selle teemaga kursis oled, aga minu meelest on selline sildistamine nõme.

Sellest hoolimata tundsin ma praegu, et pean siia tulema ja ütlema, et vot sinu paneksin ma küll suurelt ja punaselt kõikidele üksikemadele eeskujuks.

Sa saad suurepäraselt hakkama mitte ainult ühe või kahega, vaid viiega! Vähemalt blogi põhjal tundud sa vägagi ratsionaalne ja oskad majandada sellega, mis sul on. Teed otsuseid läbimõeldult ja üritad oma lastele pakkuda parimat. Ning, mis peamine, su väärtushinnangud tunduvad paigas olevat ja õpetad neid ka oma lastele.

Mul on ausõna suur lust lugeda sellest kuidas laste sünnipäevi pead ja no kasvõi seesama veepargikülastus, mis on ju tegelikult niii lahe kingitus.

Mul tavaliselt pole kombeks võõraid niimoodi kiitma kukkuda, aga mul on lihtsalt tunne, et sa vajad palju rohkem tunnustust ja kiitust, kui sa seda saad :)

ShoppingQ ütles ...

Britilt ja selline ülistus. Suur-suur aitäh! Seegi juba piisav tunnustus:)
Sinu blogi lugedes jääb ka mulle tunne, et ega sul palju kulutada ei ole ja oskad ka rahaga ilusasti ringi käia. Oskad säästa, et seda siis väärikalt ja asjalikult kulutada:) Minu kummardus ka Sulle, Britt!

Anonüümne ütles ...

Super naine, imeilus!!! Ja tubli ka, uskumatult vahva pere!

ShoppingQ ütles ...

Aitäh!

Unknown ütles ...

Tõesti ma loen Sinu blogi juba ammu ja pole kunagi öelnud, et sa oled super ema ja tõesti väga ilus ja mega hea näed välja. Ja mis põhiline mulle meeldib, et 5 lapse kõrvalt Sa ei unusta ennast ära!

ShoppingQ ütles ...

Tänan! Ega ma hakkan vaikselt käega ka lööma juba. Võib-olla kevade poole võtan end jälle kätte.