Küsimused mulle

19. veebruar 2014

Jälle teema juuksed




Viimasel ajal on populaarseks saanud kuivshampoonid.Ise ma veel seda toodet kasutanud ei ole.Juukseid pesen tavaliselt üle päeva ja see on üsna tüütu tegevus ja katsun võimalusel ikka edasi lükata seda protseduuri.Eile oli mul ajanappus ja ei saanud mõeldagi juuste pesule.Olin kuulnud jahu ja kakao variandist,mis on aseaine kuivshampoonile.Lugesin nüüd ka sooda kohta.Näpuotsa täis soodat rasvastele juustele masseerida,juuksed harjata ja võimalusel külma fööniga föönitada.Sooda(kakao,jahu ja ka kuivshsmpoon)imeb liigse rasu endasse, annab juustele ühe värske päeva juurde.Ise katsetasin kakaoga ja täna neljas päev,kui juukseid pesnud ei ole.Juuksed küll ebameeldivalt "paksud",aga eesmärk on täidetud.
Osutad oma juustele teene iga päev,mil juuksed pesemata jätad.Ideaalis ei peaks juukseid tihedamini pesema kui 2-3 korda nädalas. Aitab ka kinniste soengute tegemine ja erinevad punutised.
Müüt,et juuste harjamine 100 korda päevas hoiab juuksed terved ja aitab neil kasvada,ei vasta tõele.Harjamine kahjustab ja lõhub juukseid.Kammi võimalikult harva,pusade eemaldamiseks tõmba juustest läbi näppudega.
Juuste vaenlased on juukselakk,geelid ja vahud.Need kuivatavad juukseid.Hoolitse,et juuksed oleks piisavalt niisutatud.
Kasulikud on ka kalaõlikapslid nii nahale,tervisele kui ka figuurile ja niisutavad juukseid seespidiselt.Omega-3 rasvhape niisutab juukseid ja nahka ja aitab ka põletikke eemal hoida.
Hoiduda tasuks ka juuksehooldustoodetest,mis sisaldavad parabeene,silikoone ja sulfaate.Ajapikku märkad,kuidas juuksed sind tänavad ja vastutasuks kaunilt läigivad.