Küsimused mulle

6. mai 2014

Olen terve naine....

Poed, juuksur, kohvikud...olen terve naine ja tahan neid kõike saada:)

Pühendusega Tudvale


See mu päeva tegelikult päästiski. Peaagu. Sain omale lapsehoidja, mis muidugi ei ole nii oluline. Plaanisin tegelikult selle kõik lapsega läbi teha. Nojah, juuksur väljaarvatud, kohvikust ma ainult unistan ja poes sai niikuinii käidud. Tegelikult on nii, et kui on võimalus ilma lapseta kuskile minna, siis nagu ei oskagi selle vabadusega midagi enam teha. Teed hädavajaliku ära ja siuhh, kodu tagasi. Nii oligi. Plaani lisandus lennult ainult juuksuri külastus ja kuna sain aja tunnikese pärast, siis oli aega ka kohalikust kaltsukast läbi hüpata. Ah jaa, "Teeme ära" talgute taara, mis tee äärtest kokku korjasime,viisin ka ära. Konsumis lõin selle raha sirgu loomulikult, aga ei teagi, mille peale, eks ikka toidu.

Tee äärtest leitud:D


Raamatukogus sai käidud. Maksin isegi viivist kauem käes hoitud raamatute eest...tervelt 18 eurosenti. Anti edaspidiseks soovitus, kui teade tuleb e-mailile, siis võin rahulikult vastuse saata ja pikendada laenutusaega. Midagi uut minu jaoks ja hea teada. Loomulikult ei tulnud ma tühjade kätega raamatukogust. Kuskilt kunagi keegi soovitas - normaalne ju, üht raamatut, mille ma omale telefoni salvestasin. Ju ma siis tundsin, et mul on seda raamatut vaja. Help ühesõnaga:) Raamatuks "Öed ja vennad rahuajal". Raamat kirjutab, kuidas aidata oma lastel ühe katuse all elada  ja ise sealjuures ellu jääda. Eks näis, kas seal on minu jaoks midagi uut. Ja kui on, katsun mõnda eriti head tarkusetera ka Teiega jagama hakata. Olen juba põnevil. Äkki saab minust ka kunagi "hea" emme. Ema ei saa õelda, siis tähendab see minu ema. Minu lapsed kutsuvad minu ema samuti "emaks". Kui kuskil käime, siis hüüavad nad minu emale:" Ema, kus emme on?" Ei tea, mida inimesed mõtlevad. Ema igatahes on rahul, kui talle ema õeldakse ja mind silmapiiril ei ole. Tunneb ennast kohe nooremalt:)

Öökapiraamat


Külaraamatukogust sai ka läbi hüpatud ja juba ammu laenutatud "Hamlet" ja "Julia ja Romeo" tagastatud. Neid ei lugenud mina, nii inteligentne ma ka ei ole:D Jaskari kohustuslik kirjandus oli see:) Minu kaastunne talle nii raskete raamatute lugemisel ja läbi töötamisel. Lehvitan Sulle pojake siitpoolt. Loodan, et sa "silm punnis" peas loed mu blogi praegu läbi oma pisikese "Nokia" lukuaugu..."Kaido, Sina vä?" :D Meil läheb siin hästi, nagu alati! Ole tubli!

See oli Jaskarile väike vahelõik kodust:) Ta saab aru küll "naljast":D

Uurisin meie raamatukogust nii mööda minnes ka kohe reedese emadepäeva peo kohta, mis meie vallalehes välja on kuulutatud. Ja kurb küll, aga see olevat sinna trükitud ainult vallarahva jaoks, et näidata, et meil siin külas kõvasti üritusi toimub. Oli plaan ka ennast kodust välja ajada ja midagi kultuurset endale lubada, aga võta näpust. Ei tasu vist kohale minna, last ilusaks sättida, ennast "lille" lüüa ja siis seal kõrgetel kontstel lolli näoga  Rahvamaja ukse taga oodata, et kas on pidu või ei. Või tasub? Vaatame:)

Kaltsuka saak ka Teile imetlemiseks. Olen juba pikalt Stigile taolisi asju otsinud. Crocsi omi isegi osta kaalunud ja jalga proovinud...pea 30 euroseid....õudne. Peab ikka raha peale vihane olema ja eks on oldud ka, kui võimalusi oli. Nüüd aga peab oma võimalused ümber hindama ja alternatiive otsima. Ja oblaa, täitsa olemas ja täpselt Stigi number [23] ja jumal, "auto" mudel:) Oh seda rõõmu, kui Stig neid nägi ja jalga panime. Ideaalsed, 2 euro eest. Tasus kodust välja minna igal juhul.


Lisage pildile mootori pörin, mida Stig nii hästi oskab
No ja kui makodu jõudsin, oli lapse valvur maja koristanud, tuli oli pliidi all, nõud puhtad ja mis põhiline, laps hoitud ja rõõmus ja koolitust saanud. Oskab nüüd "tere" anda kättpidi. Aitäh lapsehoidjale! Te olete "kuldsete kätega mees" :D

Mina viskasin kohe kartulid ahju suitsupõsega ja tegin kurgi-küüslaugu salati hapukoorega, sest olin hommiku otsa söömata, ajapuudusel. Ja lapsed tulid ka niikuinii lõunaks, nii et läks igati asja ette ja päev kirjas jälle söögi poole pealt.

Kiiresti valminud maitsev löuna

Ilm oli pealelõunal jälle jätkuvalt jäine ja isegi rahet tuli natuke. Naersime, et lund sajab ja Sten meil niidab muru:)
Meie  Tudva õhutusel tegime kurgipeenrad valmis, laotasin oma kümne küünega kokku korjatud herefordi sita peenrasse ja külvasin kurgi maha. Loor peale ja võib ootele jääda, kurgi ootele. Tittesid me ei oota. Sealt peaks tervele külale jätkuma, kui midagi selle külmaga üles tuleb.
Tundub, et muruniitmise vötab sel suvel oma hooleks Sten ja hea on. Minu rõõm:)
Sellise hoole ja armastusega saab kurgiseeme mulda. Tehke järgi:)

Ühte peenrasse saavad minu plaani järgi melonid ja "zucchinid" (suvikõrvitsad)


Jääme kurke ootama
Naistel teatavasti on veres shoppamise mood. Mitte küll kõigil, minul aga küll. Pean ostma kasvõi midagigi, olgu selleks siis kasvõi kõblas. Minu süda on sellega ka rahul. Majapidamises "kõpla" ikka vaja ju suve jooksul.
Kõblas (ÖS- ist järgi vaadatud)...3.88 € koos varrega
Kuhjuma kippuvatest asjades ka...Toode lubas homseks saata oma hinnapakkumise, loodetavasti ei lööda jälle kirvest selga, aga löövad niikuinii.

Pensioniametil polnud Saksamaalt veel mingit vastust. Pole lootustki lasterahasid lähiajal saama hakata. Oeh, peame "vallasandid" edasi olema.

Raamatutega sai korda, Tartusse ei helistanud ja jätame selle vahele, ei juhtu midagi.

Homme siis uue hooga jälle, lasteaias suur pildistamine. Tahan Stigi ka sinna vedada, et ta õega pildile saaks:) No ja ülehomme emadepidu lasteaias ja peale seda koosoleks. Graafik läheb tihedaks jälle.

Kõik kuhjub

Täna pean asjalikuks hakkama. Asjadel on kombeks kuhjuda, kui nendega mitte tegeleda. Ilmad on nii viletsad olnud ja isu midagi teha ei ole olnud. Eilne saavutus oli mul ainult söögi tegemine ja pesu viisin ka hädaga välja. Kõik. Rohkemaks mul tahtmist ei olnud. Kogu kere ka valutab sellest kartulipanekust ja teeäärte koristamisest. On kohe tunda, et lihased on ka olemas. Öö läbi valutasin ja täna kindlasti ka veel takkaotsa. On mõned pakilised asjad, mida olen juba päevi edasi lükanud.

Kõige suurem murelaps on Kredexi dokumentatsioon. Ma pole veel üht tähtsat pakkumist saanud, aga tähtaeg, kui paberid peavad saadetud olema, on juba 19. mail. Aeg läheb kiirelt. Plaanin kohe helistada ja aru pärida, kui kellaaeg sündsaks muutub:) Ühe hinnapakkumise juba sain, mis kahandas kõvasti meie lootusi tagastamata laenu saada pööningu väljaehitamiseks. Summa, mille eest saaksime kaks tuba juurde, oli üle 13 000 euro. No sellist raha meil küll pole kuskilt välja võtta, isegi kui Kredexist saaksime 5000.

Raamatukogu võlgnevused on mul juba kahes raamatukogus. Need tahan ära klaarida. Kogu aeg kui linna asja on olnud, on pühad või selline aeg, kui raamatukogu kinni.

Pensioniametisse tahan helistada ja uurida, kui kaugelon minu  peretoetuste maksmise asi. Kuus kuud on kohe-kohe avalduse tegemisest möödas ja ei mingit märki, et ka meie pere hakkaks saama lasterahasid nagu kõik Eesti vabariigi kodanikud, kellel selleks õigus on. Perekooli rahavas oli selle soovi peale küll verine ja sõimas meid maksumaksja kulul elajateks jne. Siin, kui kedagi huvitab inimeste arvamus "meiesugustest".

Siis on veel vaja Tartusse arstiaeg panna, et Stigi põletushaava paranemsit näitama minna, kuigi mina sellel mõtet ei näe. See oleks ainult üks suur kulu jälle, et tartusse sõita. Kõik on parimas korras haavaga (haava tegelt pole, on ainult jälg) ja kui mitte minna, ei muutu ja ei juhtu mitte midagi. Nii et seda ma veel kaalun.

Praegu on selline aeg, kui järjest tulevad uued arved. Vaja on finantsid üle vaadata ja kokkuhoipoliitikat rakendada. Pidustused on kõik seljataga, mis olid natukene kulukamad kui meie igapäeva elu. Nüüd tuleb natuke tagasi tõmmata.

Katsun nende asjadega täna ühelepoole saada ja tean, et siis on enesetunne ka kohe parem. Päike tuleb ka välja ja loodan, et päris masendusse ei lange.

P.S. Keegi veel lisaks arvab JÄLLE Perekoolist, et minu blogi on nõmeduse tipp ja üldse võiksin ennast põlema panna, et olen julgenud 5 last omale lubada. Masendav:(

Jõudu mulle!