Küsimused mulle

2. juuni 2014

Mul ei lasta tööd teha

Jutt siis aiatöödest. Mul on tohutu probleem, et ma töö juurde saaksin. Tööd mulle teha meeldib. Eile õnnestus mul põõsaaluseid pidi käpuli roomata päris mitu tundi. Käis küll külalisi, aga ma ei lasknud ennast sellest segada. Saatsin nad tuppa ja käskisin endid ise teenendada. Muidu minu põhiline aeg kulubki toas kas süüa tehes, nõusid pestes, pesuga majandamisel, koristamisel või lastega seotud ülesannete täitmisel. Kellel on vaja juukseid kammida, riideid otsida, süüa anda, mähkmeid kasida, õue sättida. Ei lõpe see tööjärg iialgi. Seepärast tuleb vahest lihtsalt kätte võtta ja õue tööle kõndida. Nädalavahetustel saab õnneks suuremaid lapsi rakendada ka lapsehoidmisel. Ega väikse lapse kõrvalt on üsna raske tööle keskenduda. Eile andsin Jaskarile valida, kas sauna kütmine või lapse hoidmine. Tema valik oli kiirelt laps. Ja mina kütsin meelsasti sauna. Ikkagi ka vaheldus minu igapäevastele asjadele. Ja sauna juurest suundusin sujuvalt mööda seina ääri käpuli kuhu vaja ja kus heina kasvas. Päris palju käru täisi heina sai kakutud ja vedajaid oli ka piisavalt. Vat siis tundsin sigadest puudust. Nii mõnus oleks olnud need heinakoormad sigadele ette visata:) Aga noh, praegu meie majapidamises loomadele ruumi ja aega kahjuks ei jätku. Kunagi hiljem äkki, kui lapsed pesast välja lendavad:D

Eile oli siin päris palju rahvast, kes siis ka pisematel silma peal hoidsid ja ma siis kasutasin juhust ja kakkusin igaltpoolt naati ja nõgeseid ja tulemus oli ilus. Õhk oli kohe puhtam ja aed näeb kohe mõnusam välja. Täna on plaanis jätkata. On vaja ainult töö juurde saada. Meena on ka tänasest suvepuhkusel lasteaiast ja lõunast saan veel ühe lapse hoiule. Katsume siis väljas olemise nii sättida, et päeva niisama maha ei moluta. Meena on päris arveststav lapsehoidja juba ja ta kohe oskab pisematega mängida ja neile tegevust leida. Neljapäevast on suurematel lastel ka viimane koolipäev ja siis lõppeb see hommikul vara tõusmine ära. Mõnus.

Jaskar on tänasest praktikal ühes ehitusfirmas. Isegi palka lubati ja kui ma ei eksi nüüd, siis 12 eurot tunnis. Ise otsis ja ajas omale koha välja. Väga täiskasvanulik temast. Sellesmõttes kiitus talle. Kohusetundlik on ta ja see on väga hea omadus. Esimene kursus on ka nüüdseks tal seljataga, ja kõik ilma minu sekkumiseta.

Nüüd on vaja vaikselt väikest suvist reisi planeerima hakata. Üks mõte on Hiiumaa, sest seal me veel käinud ei ole. Loomulikult läheme mere äärde, mis kuulub iga aasta meie plaanidesse. Valgerand on meie koht ja äkki isegi telgime, kuigi ega mul telgis magamine ei meeldi. Lastele aga küll.

Valgerannas aastal 2012
Merest ja üldse ujumisest tundsid lapsed Saksamaal väga suurt puudust. Seal on ju võimalus ainult Freibad´is käia. Kloori vesi igalpool ja sissepääs tasuline. On küll head kohad, aga looduslikud ujumiskohad on ju ka vahvad ja Eestis on need asjad ikka hoopis teisel tasandil. Saksamaal on kõik enamasti juba kunstlik ja sakslane turistina hindab väga kõike naturaalset ja looduslikku.

Mete-Mari hüppel
Niimoodi me veemõnusid nautisime Saksamaal

Lähim bassein meie kodule, 4 km.