Küsimused mulle

15. juuli 2014

Aeg saaki nautida

Alles see oli, kui sa põllul külvatud ja istutatud. Nüüdseks olen juba oma aiast saanud mõnusaid noori kaalikaid, porgandeid, herned on söömisküpsed, suvikõrvitsad on juba parajad julgad. Neil lasen hästi suureks ja jämedaks kasvada, et üks mõnus püreesupp teha. Esimesed kurgid on põllult juba saadud. Kohe-kohe saab ka purki panema hakata. Ühe oranzhi tomati nägin ka kasvuhoones juba ära. Lõpuks saab ka PÄRIS tomateid sööma hakata. Siiamaani on ikka poe tomatid laual olnud, mida ei anna maitselt isekasvatatutega võrreldagi. Maitse on nagu öö ja päev. Kõik 200% mahe.

Marjapõõsastega on tänavu mingi jama. Punasesõstra põõsad on putukate poolt kõik rootsikuteks söödud. On küll pritsitud, aga kasu ei miskit. Emal sama lugu. Ma ei tea, kuidas teistel on?

Pilte kõigest sellest toredusest lisada ei saa, sest minu "kallis" telefon, millega ma kõik oma blogi pildid olen teinud, andis pühapäeva hilisõhtul otsad ja ei reageerinud enam minu puudutustele :( Oli teine juba kuid pragudega ja teenis mind veel laitmatult, aga olime Meenaga mänguhoos ja ma arvan, et ta haaras telefoni liiga tugevasti ja "tappis" mu telefoni :D Ju siis pidi nii minema. Saigi tõuke, et telefon parandusse viia lõpuks. Oleksin pidanud seda juba ammu tegema, aga ei suutnud tast loobuda. Nüüdseks on see siis tehtud ja EMT eeskujuliku firmana andis mulle asendustelefoni selleks ajaks. Samaväärne, kui minu oma. Kaks nädalat ja saan jälle oma vana hea telefoniga asjatada. Siis muretsen talle ka mingi kaitse, kui peaks jälle juhtuma, et betoonile kukub.

Kuna linna oli asja, siis katsusin ikka rohkem asju jutti ajada. Olen lihtsalt nii ratsionaalne. Ajasin oma jubinad kõik kokku ja käisime korraga ka ID-kaarte pikendamas. Kolmel lapsel olid need ju aegunud aprilli lõpu seisuga.

Õnneks saab nüüd pilte dokumendile kohapeal teha ja seda tasuta. Alguses tundus asi küll keeruline, aga kolmanada lapse pilte tehes sai asi juba käppa. Lapsed muidugi hakkasid juba lollitama ja üksteist pildistamise ajal naerma ajama. Kujutate ette, mis möll seal käis :D Õnneks oli igal lapsel kolm pilti võimalik teha ja kordus pilte teha vaja ei olnud. Sealne töötaja sai igalt lapselt ka standartitele vastava pildi. See suur asi sai ka siis korda. Kahe nädala pärast on dokumendid taas kehtivad ja 5 aastat jälle muretu.

Nii on meil siin lood. Mina lähen nüüd oma igapäevast ringi tegema kartulipõllule, sest mardikaid on ohtralt ja tahaks sügisel kartulit ka ikka saada:) Värsket kartult veel võtta ei malda ja vanast kartulist tangukartulipudru (kärutädipuder) on parim. Ongi täna plaanis teha:)