Küsimused mulle

17. juuli 2014

Kirbuturu jätkuks

Meil on asi sedasi, et lapsed on kirbuturust nii vaimustuses, et korraldasid ükspäev kodus kolmekesi oma "Flohmarkt'´i". Nemad kasutavad saksa keelset nimetust, see on neile suupärasem ja me kõik mõistame üksteist. Otsisid igaüks omale sobiva koha ja lõid oma kauba letti. Ostmas käisid siis korda mööda teineteisel ja lisaks oli ka Stig suur huviline, kuigi ilma rahata. Ise nad arveldasid päris peenrahaga ja kui kellegil raha ei olnud, siis jälle müüdi midagi, et uuesti osta saaks. Ma ka siis mängisin kaasa ja tegin neile asja lõbusamaks. Päris lahe oli. Ema sattus ka sel ajal meile külla ja eks ta vaatas, et muudkui mängitakse, umbrohi aga matab lilli juba:D

Meena müügiplats

Sten veab oma tavaari

Stig ostis omale esimeseks asjaks kohe  puzzle

Mete kaup

Äri käib:)

Minu ostud

Meenal on see Flohmarktitamine natuke veres ka. Tema saksa vanaema, kes on juba üle 70 aasta vana, tegeleb väga aktiivselt täikadel müümisega. Seal on lehtedes isegi kuulutused, et müüakse suuremaid koguseid asju nendele, kes täikadel käivad iganädalaselt ja paljud inimesed saavad niiviisi omale soodsalt kauba, millega siis lisaraha teenimas käia. Ega Saksamaalgi elu kerge pole.

Kurgid purki

Hakkaski täna pihta see kurkide marineerimine. Ei tahtnud üldse põllule minna, sest arvata oli, et kohe on vaja purgid välja otsida. Ja oligi nii...Kurke korjasin niipalju, et niisama söömiseks oli neid liiga palju ja oleks raisku läinud. Nii et võtsin ennast kätte ja polnudki nii hull. Veel enam, et Stig tegi ka just sel ajal lõunauinakut-oli hea rahulik teha, keegi ei veerenud jalus. Alustuseks sain 4 liitrist purki...abiks ikka:)

Minu kurkide marineerimise retsept ka Teile. Küsin seda ikka ja jälle igal aastal ema käest uuesti. Kirja teda kuskile saanud ei ole. Nüüd siis vast jääb märk maha alatiseks:D Kurgid tulevad head ja alati ikka kiidetakse.

3 liitrisele purgile:

1 spl suhkrut
3 dessert lusikat äädikat (30%-list)
3 spl jämedat soola
ca. 12 pipratera
4-5 nelgitera
1-2 loorberilehte
tilli õisikuid
mädarõika lehti
mustsõstra lehti
küüslauku

Kurgid panen natukeseks külma vette seisma. Pesen purgid ja hakkan maitseained sisse jagama. Siis paigutan kurgid tihedasti purki. Poti veega panen tulele ja potipõhja kaaned, et purgid potipõhjaga kokku ei puutuks. Veekeetjaga panen ka vee keema, mille valan kurkidele peale, kui purgid veega täidetud potti olen asetanud. Siis panen kaaned kergelt kurgipurkidele peale, et kurgid ilusasti kuumutatud saaks. Kui kurgid õrnalt värvi muutma hakkavad, on aeg kaanetama hakata. Purgi ääred teen kuivaks ja kaane samuti ilusasti kuivaks ja sulen purgi õhukindlalt. Kurgipurgi asetan rätile põhi ülesse poole ja panene purkidele veel rätid peale kuumuse hoidmiseks.