Küsimused mulle

7. august 2014

Mis toimub?

Päev hakkas paljulubavalt. Hommikune külaskäik, mis venis pea lõunani. Spontaalselt sai ka minu palju vihatud juukselõikus Stigile tehtud, sest kodus meil juukselõikusmasinat pole, külas aga oli täitsa olemas. Kisa oli palju, aga poiss sai sonksi nagu äsja "lastekodust" laekunud laps:)

Kuna lapsed sõid külas kõhud täis, sain kodus kohe toimetuste kallale asuda. Stig käis veel "karvu" maha pesemas ja siis ta kukkus jala pealt ja magas. Väsitav hommik oli.

Olen siis oma mõtetega põllul, kui tuleb Sten ja ütleb, et temale on mingi võõras number helistanud. Ja siis selgus, et saadetud on ka mingi sõnum. Uurisin siis ise ja mida ma näen: "Teile helistati Julianus Inkassost numbrilt see ja see....." Kõigepealt pidin Stenile selgitama, millega tegu. Talle ju täitsa võõras maa inkassod, nagu tegelikult minulegi.

Kui olin esimesest ehmatusest üle saanud, tegin kohe kõne tundmatule numbrile. Vastas Julianus Inkasso kõnekeskuse neiu ja ei osanud mulle mitte midagi mõistlikku õelda. Lubas minu numbri edastada ja lubati uuesti ühendust võtta.

Mina käte värisedes jätkasin tööd ja peast lasin läbi kõikvõimalikud variandid, aga põhjust Inkassoga kokkupuuteks lihtsalt ei suutnud välja mõelda. Isegi oma eelmise kuu telefoniarve olin 20 päeva enne tähtaega tasunud.

Ei saanud ma rahu ja helistasin uuesti. Nüüd pandi nimi kirja ja võeti number. Palusin kiiret vastust, et hingerahu tagasi saada. Helistades nägin, et ka Jaskar on helistanud. Hea märk see ei olnud, sest Jasksr naljalt juba sellisel kellaajal ei helista.

Peavalu oli juba nii tugev sellest jamast. Jaskarilt ka mõistlikku vastust ei saanud, tema olevat teel kodu ja lubas kodus seletada, milles tema asi on. Inkassojamaga polevat temal mingit pistmist. Kummaline oli, et kõne ja sõnum tulid Steni telefonile, alaealisele, mitte mulle.

No jah. Istusin siis murule ja ootasin Jaskari ära. Tema saabus äsja õmbluselt ja oli kenasti sidemetesse mähitud. Väike õnnetus relakaga, 5 õmblust.

Rääkisin oma loo Inkassost ära ja oleme siiamaani teadmatuses. Õnneks on homme tööpäev ja loodan, et asi saab selguse.

Loodetavasti pole keegi kellegi nimel SMS laenu võtnud ja maja pole maha parseldatud:D

Jube lugu!