Küsimused mulle

10. september 2014

Lõpp üle oma võimete elamisele

Täna on ajalooline päev minu elus. Käisin pangas ja tegin avalduse minu arvelduslaenu ja krediitkaardi lepingu lõpetamiseks. Oleksin pidanud seda tegelikult juba ammu tegema, aga alati on raha enne käest libisenud. Pole iseloomu olnud. Ja ma arvan, et oli viimane aeg seda teha, ega paremat võimalust enam ei tule.

Üldiselt olen oma teoga väga rahul. Iseasi, kuidas edasi. Ei ole mul enam ühtki õlekõrt juhuks, kui reaalne raha otsa saab. Muidu sai ikka krediitkaart käiku lastud, kui häda käes oli. Igatahes on tegu nüüd tehtud ja tuleb reaalsusega rinda pista. Rasked ajad on ees!

Täna sai teisigi otsi kokku tõmmatud. EMT-s lõpetasin järelmaksulepingud ära. Edaspidi maksame ainult jooksvaid arveid kõnede ja neti eest. Kuu lõpus teen ka pakettides väiksed muudatused, ikka kokkuhoiu suunas.

Oma unistusele, Galaxy Tab S-ile tõmbasin jämeda kriipsu peale ja viisin hoopis oma vana "kalli" läpaka hooldusesse. Kui küsiti läpaka vanust, siis minu jaoks on ta kaks aastat tagasi eBayst ostetud kasutatud läpakas, mille eest ma tol ajal maksin 150€. Mind on ta hästi teeninud ja loodetavasti meie koostöö pärast hooldust jätkub. Lubati uus install teha ja ventika puhastus ja seda kõike 41€ eest.

Mis siis veel minu sisukas päev tõi...Kogu Viljandi ehituspoodide põrandaplaatide valik sai läbi tuhlatud. Viimasest poest leidsin lõpuks enamvähem sobiva mõõduga plaadid. 1 mm oli ainult alamõõtu või ülemõõtu, ei teagi enam. Ja nuta või naera, aga värvivalikut peale roosa ei olnud. Tuli võtta, plaate OLI vaja!

Ja päeva lõpus kohtusin veel tõlgiga, kes mind on aidanud Saksa advokaadiga suhtlemisel. Sain loodetavasti viimase kirja seoses teemaga elatisraha suurendamine ja kaasa oli pandud ka "ilus" arve, mis tuleb tasuda 14 päeva jooksul. Oh jumal, mitte mingisugust tolku, aga maksa ennast lolliks.

No ja minu "rikkus" ongi siinjuures kõik kenasti paigas. Õnn, kui Jaskari autojuhilubade jaoks 500 veel võtta on :D

Pea püsti!