Küsimused mulle

7. oktoober 2014

Minu tagasihoidlik kosmeetika

Selles postituses tahaks Teile väikse ülevaate anda, mida üks minusugune maalt pärit naine enda mukkimiseks ja elementaarseks hooldamiseks kasutab. Need on asjad, mida ma regulaarselt kasutan ja mul on neid  vaja- mõnda asja igapäevaselt, mõnda harvem. Ja ma arvan, et oma pikemale reisile pakiks ma need asjad kõik kaasa.


Alustaks siis nr.1-st...Täiesti tavaline L´Oreali päevakreem. Ostetud kohalikust kaubamajast hädaolukorras, et oleks midagigi, millega nägu niisutada. Valik oli üsna suvaline ja oma töö teeb ära. Suvel näokreemi ei vaja, aga jahedamate ilmadega peale näopesu tunnen, et peab natukene kreemitama, et näonahk ei kisuks kuivusest.

Nr.2...Puhas, rafineerimata, ökoloogiline esmapressi kookosõli. Kasutan tihti näonaha/keha niisutajana. Vahel juhtub, et tõmban ka kätele jäänud rasva juustest läbi ja kasutan seega õli ka maskina. Sel juhul on muidugi järgmine peapesu üsna tõenäoliselt järgmisel päeval, sest juuksed tunduvad rasvased, kuigi on puhtad. Aga kodust välja minna nagu ei kõlbaks sellise "läikega" enam:D Õhtuti määrin ka käed ja küüned õliga, mis on minu käte ja küünte olukorda palju paremaks teinud. Ostetud Leedust Kaunase Maximast.

Nr.3...Dove maximum protection higipulk kreemi näol. Kuna olen kõva higistaja ja kasutasin varem Ameerikast eBay kaudu tellitud Maxim´i kanget higipulka, siis see on mahedam alternatiiv tollele mürgile, mida varem kasutasin ja ajab asja ära küll. Peale tuleb seda higipulka kanda õhtul enne magama minekut ja kaitse kestab ka peale pesu. Eestis ma seda poelettidel näinud ei ole. Oma esimese sellise higipulga ostsin Saksamaalt Possmannist ja nüüd, kui oli varu täiendada, leidsin suure otsimise peale sama toote Lätist Valmiera Drogasest. Hind jääb 6 € kanti.

Nr.4...Nivea puhastuspiim. Kasutan neil harvadel kordadel meigi eemaldamiseks, kui ripsmetusshi on vaja maha saada. Täitsa toimib. Ostetud juba ammu aega Saksamaalt ja kulub vähe.

Nr.5...AOK näopuhastus kreem virsiku ekstraktiga. Kasutan korra nädalas põhjalikumaks näopesuks. Ka Saksamaalt muretsetud.

Nr.6...Mavala küünenahkade eemaldaja. Kui käed on vaja korda teha kiirelt, siis hea abimees. Kannan küünenahkadele ja eemaldan surnud naharakud ja küüntele paagatanud mustuse puupulgaga nagu nõiaväel. Ilumaalilmast ostetud ja ka igati asendamatu toode.

Nr.7...Maybelline Express Manicure Smoothing base coat läikiv aluslakk. Kasutan alati peale kiiret maniküüri, et siis peale kanda läbipaistev lakk.

Nr.8...Fennel One Nail Color läbipaistev lakk. Minu lemmik. Jätab küüntele hoolitsetud mulje ja lakkimine lihtne, sest sellega ei näe, kui mäkerdatud küüned on:) Värviliste lakkidega on üks paras jant.

Nr.9...Maybelline Affinitone Mineral Perfecting Smoothing jumestuskreem. Absoluutselt õnnestunud ost. Jätab väga loomuliku mulje...vähemalt minu silmadele.

Nr.10...Lumene Natural Code  ripsmetussh. Kaasa haaratud Rimi kassast mingi kampaania aeg ja leiab kasutust küll.

Nr.11...Essence pruun kulmupliiats. Sellega toonin vahest harva kulme, kui kodust välja minek on. Saksamaalt imeodav vidin.

Nr.12...Tchibo huuleläige. Komplektis oli kolm läiget, millest kasutan vaid seda tooni. Saksamaalt.

Nr.13...Ripsmekoolutaja. Kasutan alati enne ripsmete värvimist. Nii vana, et ei teagi, kust pärit. Olen ainult uusi kumme ostnud.

Nr.14...Küüneviil, mis on ka vahest ikka üsna vajalik. Olen kasutanud nii klaasist kui liivast viile, aga vana hea metallviil on ikkagi parim viilija.

Nr.15...Pintsetid, kulmukaare hooldamiseks.

Nr.16...Boss Deep Red. Minu lemmiklõhn, mida kasutan ikka alati, kui välja lähen kodust.

Nr.17; 18; 19...Hydrating Macadamia Oil shampoon, palsam ja juukseõli. Minu vaieldamatud lemmikud juuksehoolduses. Kui otsa saavad, ostan sama sarja. Ostetud Valmiera Drogasest.

Kui vaadata,siis vedeleb mul siin igal pool veel igasugust kraami, mis aga seisavad üsna nukralt ja koguvad tolmu. Mis on ikka lemmikuks kujunenud, need ka leiavad kasutust.