Küsimused mulle

21. oktoober 2014

Eriline päev

Nii...lapsed on vaheajal, Meena on ka lasteaiapuhkusel. On ju teine septembrist saati laitmatult lastaias kohal käinud ja auga puhkuse välja teeninud. Ilmad on küll viletsad ja nutused, aga õnneks näitab ETV2 ikka aegajalt huvitavaid lastefilme. Eile jooksid Mete ja Sten sõpradega terve pealelõuna pimedani välja õues, olid mudased ja märjad. Aga peaasi, et väljas ja värskes õhus liikumas.

Hommikuti magatakse, niipalju, kui see siin kisas võimalik on. Sten kolis ära Jaskari tuppa ja saab nüüd üksindust nautida ja ukse vahepealt kinni panna ja omaette olla. Oi, kuidas ma ka igatsen sellist luksust. Aga minu toal pole ust:( Ja Mete-Meena toal pole samuti ust. Ustele pole lihtsalt ruumi.

Hea uudis on see, et täna käisin Kredexi lepingut sõlmimas ja nüüdsega võivad ettevalmistused alata pööningu väljaehituseks. Ehitusfirmale helistasin ära ja teeme ühe istumise lähimal ajal, et plaanid paika panna ja vaadata, mida me saame selle 5000 euroga ära teha. Kõige suurem peavalu on praegu projekt. Ehituseks on vaja projekti ja mulle tundub, et see pole mitte odav lõbu. Kulud katab küll Kredex, aga selle jagu saame ju vähem ehitada:(

Kredexi infotund toetust saanud peredele
Tänane infotund oli mulle juba aastast 2010 tuttav, värskendasin ainult mälu. Kõik protseduurid on ju läbi tehtud ja tuttavad. Paljud pered olid kohale tulnud lastega, küll suuremate ja pisematega. Mina saan seda luksust kasutada, et vanemad lapsed vaatavad ka pisemaid. Ühtki tuttavat ei olnud sel korral. Ära käisin Viljandis nii kähku, et Stig polnud jõudnud isegi püksid pissida. Temaga olen juba nii kaugele saanud, et kui ma ta potile panen, teeb ta kohe ka pissi. Pean ainult ise hoolas olema. Suur samm paremuse poole potitamisega.

Kivi Pagarist ostsin kaasa ka selle tähtsa päeva puhul kilose sefiiri tordi ja nii kui koju jõudsin, tegin ühe hea kohvi ja kõigile asjaosalistele tükk torti. Natukene vinguti küll sefiiri kallal, aga põhi maitses kõigile:D Ma olen kaval - minu lemmik tort, teised eriti ei taha ja siis jätkub kauem. Seisab praegu laual, mis pole meie peres tavaline. Tavaliselt läheb ikka kismaks:)

Tähistame

Kivi Pagari "Härmatise" tort

Juba homme plaanin enda juures Tupperware esitlust. Olen kiire tüdruk, mõeldud tehtud. Lehitsesin nende digikataloogi ja tahaksin paari toodet. Parim viis nende saamiseks on enda juures esitlus teha ja "perenaine" olla. Kaotada pole midagi, iga osaline saab ka väikse kingituse, mõnusa istumise ja ka midagi huvitavat teada. Plaanime teha Käsespätzle´id Tuppervare spätzle vormiga.


Selle kavatsen ma omale soetada homme
 

Teiseks pakub mulle huvi madal lauapärl, sest seal  saab oma küpsetisi serveerida ja vajadusel kaane alla panna.


Minu teine favoriit

Rahaga on nii nagu on. Esimene kuu on nüüd elatud ilma krediidita ja toimetulekutoetuseta. Tänase seisuga on alles ca. 180 eurot. Olen saanud kindlustuse autole aastaks teha, mõned üleriided lastele osta, koorem sitta mahtus isegi kenasti eelarvesse,maksud on makstud, kultuuri sai vaatamas käidud ja loomulikult söök. Plaanis veel kinno minna kahe lapsega, Tupperware asjakesed, künd - need on suuremad asjad. Kapp on liha täis, keldris on kartulit - nälga küll tulla ei tohiks:) Olen isegi uhke natukene enda üle. Loomulikult on aitajaid ka. Kes toob piima, kes annab mune, kes toob lõhet. Üks hea inimene ostis Metele isegi paki kommi, kui kuulis, et soovin euro eest räime ja Mete  nurus kõrval pakki kommi. Aitäh, väga lahke liigutus ja teeb südame soojaks:)