Küsimused mulle

5. november 2014

Külamajas taas elu

Peale tormilist ja viljakat külakoosolekut Lilli Külamajas on hakanud asjad külaeluga paremuse poole liikuma. Külamaja perenaine on siiamaani rivist väljas ja võttis haiguslehe, et oma mõtteid paberile koondada, neid levitada ja mõelda jäerele, kuidas edasi...

Külaelu on aga käima läinud. Moodustatud küla kogu on koos käinud ja tuleviku plaanid paika pannud. Ka minul on au seal kogus olla ja seega saan ka nii nõu kui jõuga abiks olla, et külarahavas oma peredega taas tee külamajja leiaksid ja maja oleks külarahvale alati kättesaadav ja et oleks tunne, et sind oodatakase sinna.

Mõõdunud pühapäeval saigi teoks kokkusaamine ja ühistegemine. Maja oli laste kilkeid taas täis. Kohale oli tulnu ca. 15 suurt ja väikset last pluss veel täiskasvanud inimesed. Süütasime üheskoos küünlad kadunud hingede mälestuseks, rüüpasime Viiri korjatud piparmünditeed ja meisterdasime helkureid Merikese juhendamisel. Kes tahtis sai ristsõnu teha ja värvida. Mina mängisin Aule, Rivo, Steni ja Metega lauamängu. Kaks kasti klotse oli lastele arutamiseks ja mängimiseks.

Poisid vajusid sujuvalt ruumi, kust unustuse hõlma vajunud jõumasinad välja kaevati ja järele prooviti. Huvi nende vastu oli poistel nii suur, et nädala sees lepiti kokku ja mindi taas külamajja. Selles ju asja mõte ongi, et oleks tahtmine taas ja taas külamajja minna, ilma hirmuta.

Meena avastas enda jaoks raamatukogu ja tegi omal algatusel kohe ka ühe raamatulaenutuse. Ja ta oli imestunud, et maksma ei peagi :D Ootab juba, et jälle midagi välja valida, mida talle siis ette loen nädala sees.

Meie küla "õied"


Poisid jõumasinate ruumis

Ema on mul taimedega sina peal ja rookis nii mööda minnes lille ilusaks:)

Jane-Ly andis suurema osa ajast kääridele valu, ikkagi rätsepmeistri lapselaps:)

Merje ja Daisy meisterdavad helkurit

Rõõm oli ka suuri poisse kohal näha:)

Tehakse plaane ja unistatakse



Tee ja küpsise nurk

Ilus vaadata, kui lapsed mängivad
Mina olin sel korral rohkem vaatleja rollis, helkurini ma ei jõudnudki. Ma lihtsalt nautisin kohaletulnud inimesi, seda melu, teed ja laste rahulolu. Ma olin nii pilvedes, et ei saanud isegi aru, kust ilmusid võluväel pirukad, mida Viiri jagama kukkus. Järgmisel päeval alles jõudis minuni, kes selle taga oli.

Ma olen viimasel ajal üldse jube pika taipamisega. Näiteid võib palju tuua, palun arvestada minu eripäraga. Loodame, et ajutise juhmusega on tegu. Täna näiteks istusin diivanil ja suuda otsustada, millest pihta hakata. Tegemist on nii palju ja mina lihtsalt istun ja ootan ei tea mida.

Hakkasin siis saabunud printeri tinte vahetama. Printer on seisnud juba üle aasta ja mina talle hääli enam sisse ei saa. Tuled vilguvad, uus tint sees ja minu mõistus on otsas.

Võtsin siis uue vidina käsile. Kohvimasina puhastamine. Olen ema masinat korra puhastanud juhendi järgi ja lendasin uhkelt peale. Käkitegu ju. Aga no ükski asi juhendis lubatuga ei klappinud ja lõpuks hakkas kõrbe haisu tulema. Hea, et see kupatus õhku ei lennanud. Masin oli juba päris kuum, hais juba üleval, kui lõpuks taipasin rahule asja jätta. Tõmbasin veel voolust ka välja ja lasin jahtuda. Õnneks võtab veel elu sisse, päris p____e ei keeranud. JUHMUS on minu  diagnoos. Peab ikka mehe majja tooma, kes osa kohustusi üle võtaks. Mina enam toime ei tule!

Jutt läks nüüd jälle minu isikliku elu peale. Aga pühapäeval saame taas külamajas kokku ja hakkame sanditama. Enne muidugi mukime ja maskeerume, Alli õpetab kombeid ja siis LOS!