Küsimused mulle

9. november 2014

Nõiajaht on lõppenud

Täna oli taas selline vahva pühapäev, kui külamaja rõkkas laste kilgetest. Tegime üheskoos mardimaske, lapsed laulsid tädi Alli klaveri mängu saatel. Keegi keetis teed, keegi oli piparkooke kaasa toonud, maitsti Liia pihlakasiirupit - selline mõnus "kõigile midagi" pärastlõuna. Kohal oli hulk rahvast - nii suuri kui väikseid.

Loomulikult oli päevakorras ka "eriti kuum" teema soses külamaja juhatajaga, kes oli pimeduse varjus pesumasinaga jalga lasknud:D Täielik ulme ja loodetavasti teadis ta, mida ta korda saatis ja vastutab oma tegude eest. Isegi pikendusjuhet pole enam võtta, makist ja võimendusest rääkimata. Kohal oli ka IT spetsailist, kes nii mõndagi huvitavat ette kandis, mis külamaja juhataja ametieetikaga päris hästi kokku ei sobi. Ma ei hakka siinkohal detailidesse laskuma. Mis see ikka minu asi on, las sellega tegelevad vastavad isikud ja instantsid. Kuidagi kiirelt ja kergelt tuli see lõpp ja viimane allaandmine, mis oleks võinud tegelikul juba kahe aasta eest palju viisakama lõpu saada.

Ilusate asjade juurde tagasi...Lastele jagati jõuluetenduse osad kätte. Homme hakkame lastega süvenema ja läbi mängima. Tundub huvitav. Meenast saab trollilaps, Metest tähetüdruk ja Stenist päkapikk.

Peale koosolemist läksid tublimad Marti jooksma. Mete tuli koju vägagi rahulolevalt, omal nägu nõgine. Nemad olid sõbrannaga küla peal igatahes tiiru ära teinud ja said suud magusaks.

Sellega on kiire nädal jällegi möödas. Mul siin kodus on päris palju teoksil, millest veel turvalisuse kaalutlustel rääkida ei tahaks. On igasuguseid "õeluskotte", kes kaebamisest ja õelutsemisest ainult oma igapäevast jõudu ammutavad. Seega - tuleb aeg, siis räägin.

Uus nädal tuleb natukene rahulikum loodetavasti, sest isal on töönädal ja siis saab aega atra seada. Isadepäeva raames lahendasime kõik koos ühe Kivi Pagari "Trühvli" tordi ära, sõime ühte korralikku klassikalist isetehtud kartulisalatit ja tundsime rõõmu, et meil selline tubli "vanaisa" on, kes lapselapsi hüpitab ja neile ikka tööharjumust sisse harjutab ja kui aus olla, siis meid ikka väga - väga palju aidanud on. Ilma oma ema ja isa toeta poleks ma täna see, kes ma olen.

Toredat isadepäeva lõppu!