Küsimused mulle

29. detsember 2014

Aasta läheneb lõpule...

...ja eks mul ole ka veel tegemist, et uude aastasse ikka puhta südamega minna, no enamvähem puhta:D Vaja veel mõned "võlad" klaarida. FB-i loosimise võitja pole minuga ühendust võtnud ja tundub, et see pakk jääb sel aastal küll võitjale kätte toimetamata. Siis on vaja veel üht vanainimest külastada, kellele sai ka üht - teist lubatud. Sellega tahaks ka sel aastal veel ühele poole saada. Siis peaks enam - vähem kõik lubadused täidetud olema selleks aastaks ja saab rahulikult uude aastasse minna.

Laupäeval sai väike eelaastalõpu pidu juba peetud. Külamajas. Vahvate esinejatega, kes ajasid lausa kananaha ihule - kõhutantsijad ma mõtlen. Tantsisid üht mustlastantsu ja muusika oli juba nii võimas, et kananahk tuli peale.


Vorpisime "eksiga" korda mööda võileibu, et õhtul peolaual midagi söödavat oleks. Eriti veel soolast, aga võta näpust. Kõik suured küla "patrioodid" jäid peole tulemata. Nii me siis istusime seal suures lauas kolmekesi ja püüdsime ikka peotuju üleval hoida - sõime ja jõime.


 Õnneks oli mul tantsupartner omast käest võtta ja sain vähemalt tahtmist mööda tantsida. Kodu poole hakkasin liikuma peale kahtteist ja raske südamega pidin jaskari veel peole jätma. Oi kuidas mulle ei meeldi, kui alkoholiga üle piiri minnakse ja eriti, kui veel 18 täis ei olda. Ja mitte midagi teha pole. Tuleb lihtsalt loota, et ...ma ei teagi mida. Aga mul on üsna raske see aastalõpp olnud seoses Jaskariga. Pidevalt on mingid äraolemised ja ilmutakse koju alles ma ei tea mitme päeva pärast. Mure on ju. Ja katsu siis normaalne ema olla oma lapsele. Ei oskagi kuidagi olla. Kas õiendada pidevalt, tänitada, olla nõid või jääda rahulikuks ja lasta noorel inimesel ise oma vigadest õppida ja maailma avastada?

Kui mul oma nooruspõlv nii värskelt meeles ei oleks, oleks võib - olla lihtsam. Aga ma mäletan täpselt, milliseid hullusi sai tehtud. Tõrva poisid peaksid veel väga hästi mäletama, milline liiklushuligaan ma olin:D Jaskar õnneks rooli enam ei kipu. Isegi siis mitte, kui ma teda ähvardan. No ei lähe ja punkt. Niivõrd ära hirmutatud vist politseide poolt. Ei ole hea tunne, kui ikka vahele jääd ja aru andma pead. Seegi hea. Üks hirm vähem. Aga on igasuguseid teisi ohte, mis meid veel ähvardada võivad.

Noori oli peol kõvasti - kindel ülekaal. Ma arvan, et kohal olid peaagu kõik, kes 1996 - 97 alles tited olid. Tol aastal oli meie külas titebuum ja sündis kokku ca. 9 titte. Ja nüüd on nad kõik oma parimas eas ja täieõiguslikud pidulised. Aeg lendab ikka kiiresti:)

See oligi tegelikult selle aasta suurim sündmus, mis oleks võinud tegelikult natukene seltskondlikum olla. Isegi meie igapühapäevased kooskäimised on lõbusamad olnud, kui see aastalõpu pidu. No mitte nii hull ka nüüd - ilus oli:)

Täna ma siis püüdsin veel mõned lahtised otsad kokku tõmmata ja sõitsin sedapuhku Viljandisse. Käisin Pensioniametis - ei, grupi peale ma veel ei saa:D Vara veel. Sain Saksamaalt aastase hilinemisega ühe tähtsa paberi, mille ma siis pidin ära tõlkima ja originaali koopiaga Pensioniametisse viima, et ikka tõestada, et ma Saksamaaa peretoetusi ei saa sellest ajast, kui Eestis elame. See sai tehtud siis lõpuks. Ja nii möödaminnes trükiti mulle välja ka uue aasta peretoetuse summa, mida mee seoses kõrgemate lasterahadega nüüd saama hakkama. 345-st on saanud 466. Märgatav tõus ikka:)

Tupperwarega seoses ootas Kai, et ma lõppude lõpuks oma kingi ära tooksin tema juurest, mille ma oma müüginumbritega välja teeninud olin selle lühikese ajaga. Isegi olin ju põnevil ja oleksin kohe järgi tormanud, kui ta helistas, aga õnneks oli kaine mõistus abiks. Ma olen üldse selline, et kui midagi on, siis kohe või mitte kunagi:D Aga tasus ootamist. Nii head kraami oli kotis, et lausa uskumatu. Küsisin igakjuhuks üle, kas see ikka kõik mulle on:D Seal oli multitaignarull küpsisevormidega (23,90), Smooth Chopper 730 ml  (46,90), silikoonist küpsetusalus (27,90) ja CheeSmart väike (23,50). Kas pole mitte väärt kink? Minul on hea meel igatahes:) Nii...

Vaatame, mida Kai meile siis kotti pani:)

Stig on vaimustuses
Edasi asusin järgmiste toimetuste juurde. Hommikul, kui olin enda jaoks selgeks mõelnud, et sõit on Viljandisse kindel, siis kui mind tunda, ei hakka mina ju tühja sõitu tegema. Kõik peab pilgeni täis plaanitud olema. Helistasin kohe oma olemasolevatel juuksuri ja iluteenuste numbritel. Ega mul neid palju ei ole - tervelt kaks. Ühega joppas, teisega mitte. Ilustuudiosse sain aja kulmude modeleereemiseks ja värvimiseks. Diivasse juuksuri aega enam ei saanud tänaseks. Juuksuri pidin google abiga uue otsima ja Centrumisse sain õhtuks aja. Vahet polnud, peaasi, et tänasesse päeva, siis vähemalt üks sõit.

Vahepealset aega kasutasin niisama poodides luusimiseks. Ja nagu te juba nägite, tegin Seppälas jube hea ostu. Mina, kui üksik naisterahvas, kannan meelsasti pidzhaamat. Mul üks on &M-st ja see on nii mõnus ja soe. Miks mitte omale veel teine samasugune soe asjake juurde muretseda. Eriti, kui pakutakse poole hinnaga, täpselt minu suurust, roosat värvi ja veel viimane oli ka. Kõik rääkis minu kasuks ja ostsin silma pilgutamata ära. Juuhhh, isegi Jaskaril jäi "karp" lahti:D


Nii et siis juuksuris sai ka ära käidud. Ma ei tee seda eriti tihti - maksimum kolm korda aastas. Ja alati üht ja sama või siis ainult otsi lõikamas. Ma lihtsalt ei oska muud soovida, sest ega mul eriti variante midagi teha ei ole - juuksed on lihtsalt nii - nii nirud. Ühesõnaga siis triibutasime heledamaks ja lõikasime lühemaks. Pea pesti ka ära:) 30 eurot ja võib rahul olla. Aga ega see juuksuris käik on ikka piin küll. Eriti piin on vaadata, kui vastutusrikas töö see juuksuri amet on. Teate küll ju, kuidas ma juuksuritele kaasa tunnen:)

Sellised on minu viimased päevad siis olnud. Õnneks on Jaskar praegu täitsa kodus mul silma all ja võin rahulikult magama minna. Ta on mul ütlemata hea lapsehoidja. Kuigi jah, lapsed vist hoiavad rohkem teda - jooksevad ja teenedevad teda, kui tema telekat vahib ja diivanil lesib. Aga abiks ikka:)