Küsimused mulle

6. veebruar 2015

Me ei löönud käega



Nagu ma siin varemalt juba kirjutasin, siis oli Meenal korra tantsukooli keeld. Sai oma trahvi kätte ja käisime edasi. Oli küll korra mõte, et lööks käega, aga sisimas Meenale ikkagi tantsimine meeldib. Mis sest, et talle ei meeldi teiste pilli järgi tantsida, aga ta peab seda õppima vähemalt. Nii me edasi käisime. Ei löönud käega. Tundub, et ta on oma käitumist ka natukene parandanud-vähemalt õpetajalt pole mingit tagasisidet küll tulnud. Ju siis on korras sellega.

Täna toimus Karksi-Nuia Kultuurikeskuses Viljandimaa noorte tantsukonkurss "Move Your Body" ja tänu tublide juhendajate Illika ja Janely eestvedamsele võtsid konkursist osa ka "Tupsud" ehk siis Karksi-Nuia Noortekeskuse kõige pisemad tantsijad. Kohale oli tulnud 10 last oma vanematega, mis on päris arvestatav tulemus. Meena nende hulgas.

"Tupsud"
Üks esinemiskogemus oli "Tupsudel" aastalõpust olemas, aga Meena sellest osa ei saanud, sest küla küllaltki tähtis üritus kattus selle esinemisega. Meenale seega täiesti esimene lavakogemus.

Lastele on sellised üritused nii või naa suursündmus. Esinemisriided, meik, soeng. Oi kuidas neile meeldis natukene suuremate tüdrukute meik ja mingil hetkel kauplesid nad endale ka sellise meigi välja. Võtsid aga järjekorda ja olgu olla. Meena pinnis ühelt tüdrukult isegi huulepulga oma huultele. No ja rohkem pole õnneks vajagi. Said ennast pisikeste staaridena tunda kõik. Vahvad!

Illika tegeles soengutega
Ettenähtud näomaalingud...
...ja mitte nii väga ettenähtud meik:D

Ainuke poiss ja kõige vahvama soenguga

Kes küsida oskab, see ikka saab. Lota annab viimast lihvi:D

Peeglike, peeglike seina peal...
Pisikesed staarid:)
Ei olnud neil lavahirmu, ei esinemishirmu. Tuli välja nii nagu tulema pidi. Omas grupis saavutati I. koht. Igale lapsele jagus karikas ja diplom ja kamba peale kott kommi.  Nagu päris:)

Kahju, et ma ei saanud kõiki esinemisi läbi vaadata. Ainult paar esimest. Oleks olnud väga huvitav vaatamine ja Meenale paistis ka huvi pakkuvat. Istus ja vaatas üksisilmi, liigutas isegi kaasa muusika taktis.

Noortele tohutult vajalik üritus, nii vaatamiseks kui kaasa löömiseks. Meil omal ajal selliseid võimalusi ei olnud. Noortekeskuses on noortele kasutamiseks kaasaegne suur ja avar tantsusaal seinatäite peeglite ja kõige vajalikuga. Ja nagu näha, kasutatakse seda võimalust päris palju. Ja algatatud igati tänuväärne üritus, kus nad saavad oma õpitut näidata.

Karikas oli Meena jaoks päris uus asi. Küll ta uuris koduteel ikka, kas see on päris kullast. Lapsele tundus see päris raske ja ehe. Kena mälestus esimesest esinemisest Meenale.

Peaproov

Auga välja teenitud

Kommentaare ei ole: