Küsimused mulle

21. aprill 2015

Töömessil

Et mingigi panus enda poolt anda ja üldsuse survele vastu tulla, käisin ära tänasel Töömessil Viljandis. Ja ma olen masenduses. Istun autos, päike kuumutab ja ma masendun täiega. Isegi meest on lihtsam otsida, kui tööd :D

Kõik on ilus ja fantastiline, tööd on massiliselt, aga on mõned miinused, eriti minu puhul. Ma elan metsas, äärmisel juhul Karksi-Nuias. Töö aga on enamasti linnas või siis linnast edasi veel kaugemal. Mul on lapsed. Ma ei saa kodust eriti kaugele minna ja tööajad, mis mulle sobiks - pole olemas. Põhiliselt on siiski vahetustega töö. Ja üldsegi, ma ei kujuta ette, et ma peaks tööl käima 50 km kaugusel (üks ots) ja seda oma isikliku autoga. Ma pole nii rikas. Auto ju kulub ja remont on üsna kallis, eriti minu jaoks, kes peab üksi viit last kasvatama. Sõidan oma auto saaniks, et kedagi miinimum palga eest orjamas käia...ei, tänan.

Tegelikult tekitavad paljud tööpakkumised minus tülgastust. Seepärast oleks vaja enne selgeks teha karjäärinõustaja abiga, mis töö mulle üleüldse sobiks.

Ettevõtlus, see on ainus variant, mis minu olukorras kõne alla saaks tulla. Aga mida ette võtta? Vaatame.



Üks pakkumine siiski tundus ahvatlev - vabatahtlikuks. 3 - 4 päeva. Seda ma kaalun tõsiselt. Suhtlemine välismaalastega ja selline kogemus kuluks mulle vägagi ära ja seda teeksin meelsasti.

19 kommentaari:

Juta ütles ...

Küünetehnik, ripsmete "tikkija", massöör, juuksur? Vmt millega oleks oma aja peremees?

ShoppingQ ütles ...

Kui ma ise selliste teenuste tarbija ei ole, siis ei kujuta
ma ette seda ka teistele tegemas. Juuksuri amet on eriti vastunäidustatud. Kui ikka kätt ei ole, siis ei ole.
Aga aitäh kaasamõtlemast!

Anonüümne ütles ...

Ka sellistele teenustele peab olema nõudlus.
Enamasti kipub ju pakkumine ületama nõudlust, küll oleks tarbimist, kui vaid raha jaguks.
Karksi-Nuias kindlasti need nišid täidetud..
H.

Anonüümne ütles ...

Hm, kodumajandust valdad hästi, keedad ja küpsetad. Kas tänapäeval tohib koduköögis mingi söögikoha tarbeks toitu (ette) valmistada või on hügieeninõuded täiesti hullumeelseks aetud? Mulle kunagi soovitati, et hakaku ma kodus saiakesi küpsetama ja viigu kohvikusse, ja kuskilt lugesin, et mingi kooli kartulid kooritakse kõik kellegi eraettevõtja poolt kodus - aga ma ei tea, millal see lubatud oli, igatahes ammu. Tordipilte pole mul siin silma jäänud, aga kui Sul kätt on, siis lastele sünnipäevatorte tellitakse ilmselt ka maakohtades ja äraviimise saaks näiteks poetiiruga ühendada vms. Igatahes jõudu!

Jaanika Malenšek ütles ...

Tee kodune lastehoid, kuhu emad saaksid enda pisikesed tuua, kui lasteaia kohta veel pole. :)

Kirjatsura ütles ...

Lasteaiakoha probleem kummitab paraku vaid Tallinnas ja veel mõnes suuremas linnas. Aga mingi üle interneti töö? Sa oskad ju kirjutada, tehnikas ka enamvähem kodus? Raamatupidamine?

ShoppingQ ütles ...

Meie kohalikus lasteaias on kohti piisavalt ja kes siia metsa ikka oma lapsi toks:)

ShoppingQ ütles ...

Küpsetada ma võiks, aga tordipritsi ma küll käsitleda ei oska. Suvel saan lisa teenida pannkookide küpsetamisega, mida ma ikka teinud olen.

ShoppingQ ütles ...

Ajakirjanikuks võiks küll hakata. Raamatupidamine on suht võõras asi. Tehnika osas on kõvasti praktikat vaja enne.

Anonüümne ütles ...

Kindlasti pakub töötukassa koolitusi.. Kasvõi kondiitri alal..

Anonüümne ütles ...

Töötukassalt -raamatupidamise kursused....
Tööd saab teha ka kodus olles, iseasi kas selline asi sobib Sulle.
H.

Anonüümne ütles ...

Kirjas Kodutundele kirjutasid sa:
"Ja kui saaksingi tööle, poleks ka sellest eriti kasu. Palk oleks miinimim ja tööle sõit edasi-tagasi 30 km, mis "sööks" kogu teenistuse. "

Tikker ütles ...

Ma ka mõtlen, et tänapäeval ju saab aina rohkem töid kodust teha, et peaks ju olema MIDAGI, mis sulle ka sobiks. Aga ma tean, et see pole kerge :) Ma üritasin ka väiksemate laste kõrvalt kodust tehtavat tööd otsida ja ei miskit...

Ma kujutan ette, et sa võiks väga kenasti pidada näiteks turismitalu, no sellist kodumajutuse laadset kohta. Nois paigus otsitakse just rahu ja vaikust, maakoht sobiks hästi. Aga see eeldaks, et oleks koht, mida pole...

Igal juhul ma hoian pöidlaid, et sinuni jõuaks töö, mis sulle meeldiks ja sobiks ja ka rahaliselt ära tasuks. Ma ise usun väga sellesse, et ajaga loksuvad kõik asjad paika.

Anonüümne ütles ...

Ja kodus töötamisel on ka omad valud ja võlud..
Mõnele sobib ja mõnele mitte.
Aga praegusel elukorraldusel väikeste laste kõrvalt pole häda midagi.. arvab 1 lapse vanaema, ja kõigest 2 lapse ema..
Jaksu vastu pidada !
Sa oled vapper ja tugev inimene .
H.

ShoppingQ ütles ...

See on Nuiat silmas pidades, aga seal ju ka vaid vahetustega tööd, mis ei tule minu puhul kõne allagi.

ShoppingQ ütles ...

Arvan minagi, kuigi on "tarku", kes arvavad, et mul on lust ja lillepidu siin kodus. Ei ole, siin ei saa kunagi töö otsa.

ShoppingQ ütles ...

Seda loksumise asja usun mina ka😊

ShoppingQ ütles ...

Ma pole töötu, veel mitte.

Anonüümne ütles ...

Maal ja veel oma majas ei saa kunagi töö otsa, olgu sul 1,2 või 5 last! Mul on hetkel kõigest 1 laps aga ikka on tööd kodus alati palju :) Eriti kevad-suvi-sügis :)

Edu!