Küsimused mulle

15. august 2015

Esmane kogemus Tartu kirbuturuga

Öö oli raske, päev veel raskem.

Meil juhtuvad siin metsas viimasel ajal väga kummalised lood. Küll istub ühtäkki keset ööd minu voodiserval tundmatu mees, küll jalutab keset ööd jumal teab kes sisse. Katsu  siis korralikult välja magada, et hommikul vara puhanuna tõusta. Pole võimalik. Hakka või uksi lukustama.

Nüüd oleme siis oma Tartu reisilt tagasi. Jalad huugavad, väsimus tapab. Päris hulga maad oli sõita, laiaslaastus sada sinna, sada tagasi jalisaks veel Elvas ümbersõit. Kambajõmmiks oli mulle Mete, kes oli suureks abiks ja seltsiliseks. Müügist saadud 87 eurot olime igati välja teenitud oma raske tööga kuuma ilma trotsides

Hommikut alustasime kell kuus. Loomulikult tõusid ka Meena ja Stig, et meid siis korralikult ikka autoni ka saata. Väljas oli hommikul külm, vaid +9 C°. Aga oli selge, et päev tuleb soe, kui mitte isegi kuum.

Morsi ja võileivad tegin ettenägelikult kaasa, et mitte minna kohe raha laristama. Kohal olime poole kaheksa paiku ja kõik kauplejad juba usinasti sättisid kaupa välja. Kohe juhatati meid parkimiskorraldaja poolt vabale platsile ja võisime oma tavaari lahti harutada. Kohutav, kui palju mul seda ikka kogunenud on oma viie lapse kõrvalt. Ma isegi mitte ei mõelnud minna vaatama, mida teised pakuvad. Ma kardan lausa juba midagi juurde osta. Kui ma midagu ostan, siis peab see küll ülivajalik olema. Niikaua aga elame tagavaradest.

Pilt internetist
Kõrval olid mul aga sellised naisterahvad, kes kõik oma teenistuse sirgu lõid ja sületäite viisi riideid kohale vedasid. Kindlasti olid nende kulud suuremad kui tulud ja lahkudes oli neil rohkem nodi, kui tulles. Me Metega vaid muigasime ja panime sedajagu rohkem rõhku oma ärile.

Korraldaja sõnade kohaselt oli täna selle suve kõige suurem turg ja rahvahulk. Eks kooli algus mängib oma osa ja ilm oli ka ideaalne.

Peale ühte hakkas suur pakkimine ja tundus, et tuleb ka pakkima hakata. Päris mitu asja sai maha müüdud, mis muidu lihtsalt seisavad. Üks triibuline pintsak oli eriline hitt. Seda käisid vist enamus külastajatest proovimas ja hinda uurimas. Täitsa naljanumber oli juba. Lõpuks siis tuli üks naisterahvas ja võttis selle 9 euroga ära. Stigi eelmise talve Reima komplekti, mille 37 euroga soetasin kasutatult, sain 17 euroga ära müüa. Sellest on mul hea meel. Müüa on veel palju ilusaid ja korralikke asju. Annaks lausa euro tükk ära, et asjad uued omanikud leiaks.

Mete käib peale, et me homme ka Pärnusse läheks. Minugi poolest, kui ma kindlalt teaks, et seal turg toimub. Kaup kõik auto peal valmis, miks mitte.

Teab keegi kindlalt kinnitada, et Pärnus vana silla juures kirbuturg toimub homme? Oleksin info eest väga  tänulik:)

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

see nädalavahetus pärnu kirbukat ei toimu..nii vähemalt kirjas pärnu pühapäevane kirbuturg fb lehel :)

ShoppingQ ütles ...

Aitäh, jääb asjatu sõit ära.

Triin ütles ...

Kas sa pole mõelnud nt Viljandisse Sahvrisse boksi rentida, et asju müüa? Me ämmaga rentisime boksi 2 nädalaks ja päris hästi teenisime, rendiraha igal juhul tagasi. Ilmselt kuuks ajaks on kõige mõtekam rentida.

ShoppingQ ütles ...

Suht tundmatu asi minu jaoks. Kardan uusi asju:D