Küsimused mulle

6. september 2015

Filmielamus: "Pahupidi"

Meie laste lemmik tegelane Kurbus
Tänu ühele heale inimesele, kes arvas, et meie pere peaks kindlasti seda filmi vaatama minema, sai meile osaks ühine perekeskne kinoskäik.


Valisime omale sobiva aja välja ja piletid saadeti mugavalt e-mailile. Meie asi oli ainult kohale minna ja filmielamus saada. Koosseis oli järgmine: Sten, Mete, Meena ja mina. Stig jäi lasteaeda ja vanaema viis ta sealt peale tööd enda juurde.

Enne kino ostsin kõigile pisikesed popkornid (a' 2.80) ja igaüks valis omale ka joogi. Käib ikkagi kinovaatamise juutde, arvaku teised, mis tahavad. Olen nimelt kuulnud, et mõnele pidi jubedalt närvidele käima, kui kinos süüakse. Mind see ei häiri, nii läbi mu närvid veel ei ole.


Filmiks oli kogupere 3D animatsioon "Pahupidi", mis oli puhtas eesti keeles ja mind kõitsid veel filmis kõlanud laulud. Oli ka üks ehmatav koht, kui kõik võpatasid üksmeelselt, vulkaan tõusis ookeanist:D

Mind oli hoiatatud, et võtaksin ka midagi pisarate kuivatamiseks kaasa, et lõpp pidi vesiseks minema. Minu imestuseks vesistasin ma juba enne pealkirja ekraanile ilmumist, niivõrd liigutav oli see algus minu jaoks. Eks omad mälestused tulid meelde.

Filmi keskel jällegi hakkasin ma hirmu surma ees tundma. Mind on surm alati kohutanud, et mis siis küll saab, kui mind enam ei ole. Mitte et mind kegi nüüd nii hirmsalt igatseks, aga noh, et mis jube tunne see on, kui mind ei ole enam. LõPP. See on hirmsaim asi maailmas ja vahest ma selle peale õudusega mõtlen. Selle filmi ajal meenus see mulle jälle ja see oli kohutav.

Minu lastele film meeldis ja kui ma alguses kartsin, et Meena võib- olla kõike ei mõista ja talle jääb äkki film natukene arusaamatuks, siis minu kahtlused hajusid varsti. Ta vaatas huviga ja elas filmile kaasa. Ja kui me eile raamatukogus käisime, siis hetkega oli tal raamat leitud. Kuidas ta seda tegi, ma ei tea, aga ta tuli, raamat "Pahupidi" näpus. Nüüd me siis seda loeme õhtuti veel filmile lisaks.




Kel vähegi võimalik, soovitan filmi koos lastega vaatama minna, elamus on garanteeritud!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

see vulkaan ja laulud olid Disney lühifilmist "Laava": https://www.youtube.com/watch?v=GzZezqJ9VgI .
"Pahupidi" algas pärast seda ja seal polnud peale nätsulaulu ühtegi laulu :) . neid lihtsalt näidatakse koos.

ShoppingQ ütles ...

Hea tähelepanek. Ma ka nüüd targem.

Anonüümne ütles ...

Mul käis mees seda lapsega vaatamas ja isegi tema, kes muidu pole väga sentimentaalne, ütles, et väga hea multifilm oli ja temalgi oli vahepeal kurb hakanud.

Anonüümne ütles ...

Huvitav kas seda Laava laulu eestikeelset versiooni ka kuskilt saada oleks?

ShoppingQ ütles ...

Otsisin, ei leidnud. Äkki keegi teine teab ja leiab?