Küsimused mulle

28. september 2015

Kakaoküpsised

Et ikka Aasta Ema tiitel välja teenida, olen ma juba mitu päeva pead vaevanud, mida lastele Mihklilaatadele kaasa teha. Laadalisi kokku neli ja vaja kahte erinevasse kohta midagi kaasa anda. Lasteaias käib müük "plaksude" eest, koolis on asi tõsisem - seal on raha mängus.

Eelmisel aastal tegime kirjut koera. Sel aastal soovis Mete vahvleid küpsetada, mina omalt poolt küpsrtasin kakaoküpsiseid. Idee sain siit (LINK).



Vaja läheb

200g külma võid
400 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
10 spl suhkrut
6 spl mõrudat kakod (Meie Mark)
2 tl vaniljesuhkrut
noaotsaga soola
2 muna

Segasin kuivained omavahel kokku (jahu, suhkur, küpsetuspulber, kakao, vaniljesuhkur, sool) ja lisasin tükeldatud või. Hakkisin noga massi puruseks, lisasin munad. Sõtkusin ühtlase taigna.

Jahu abil rullisin taigna alusele lahti ja tegin piparkoogi vormiga südamekujulised küpsised.

Küpsetasin 200 kraadi juures silma järgi.






Mida "mõnusat"teie oma lastele kooli/lasteaeda kaasa teete/annate?



3 kommentaari:

lilleriin ütles ...

Tubli emme! Meie kandis kahjuks ise kypsetatud asjad ei ole kooli laatadel lubatud peab poest valmis muffineid v6i kypsiseid ostma ja pakiga kooli saatma. Seal nad siis myyvad neid koos tassikese tee v6i kohviga komplektis. PS. Tahtsin juba m6ni paev tagasi kirjutada, kui vaga mulle see kartuliv6tu lugu meeldis. Vaga tervistav on selliseid juurte-juurde-tagasi lugusid lugeda :)

Anonüümne ütles ...

Väga tublid olete seal!
Tütrele teen kaasa kaks rullbiskviiti. Põhjad ostsin poest, vahele kohupiima ja maasikaid.
Pojale ostsin poest kolm pakki minimuffineid.
Ise ei riski küpsetama hakata, sest pole nii head ahju, mis garanteeriks kaubandusliku lõpptulemuse. Ikka kipub siit kõrvetama, sealt nätskeks jätma jms.
Vahvleid muidugi oleks võinud ka küpsetada, aga need tulevad alati nii krõbedad, et kooli transportides ja koolikotis laadaega oodates jääks vist ainult kotitäis tükke järele...Nii läksingi kergema vastupanu teed, poolfabrikaatide ja poekraamiga.

Tuuli ütles ...

Proovisin täna neid küpsiseid teha. Plaan oli sellest huvitava kujuga vormiga küpsised välja lõigata, aga taigen oli väga väga mure, lasi end vaevu ühes tükis rullida. Kahju...Sain lõpuks ainult ruudud. Aga maitse üllatavalt mittemagus, tummine.