Küsimused mulle

1. jaanuar 2015

"Ära hõiska enne õhtut"

On selline vanasõna ja eks sellistel asjadel on oma tõepõhi all ka. Aga ma kohe ei saa. Minu uus aasta algas küll ilusasti. Esimene "Head uut aastat" soovija oli meesterahvas, mis on uskumuse kohaselt hea märk. Aga see on pisidetail kogu loo juures.

Jaskar on põhiteema. Tema lahkus kodust juba seitsme paiku. Kõik kenasti pestud ja lõhnatatud, ise lõbusas tujus. Võttis jalad selga ja läks. Mina ju kinni teda hoida ei saa. Ise olin hirmul, et ei tea, kas see aasta enam näebki. Ta ju viimasel ajal selliseid ootamatuid trikke teinud, mine tea, mis veel plaanis on.

Helistasin talle vahepeal, et Kaisa vihjest teda valgustada ja hoiatasin, et ta netti telefoniga ei suruks. Ja siis nii muuseas uurisin, et kuidas läheb ja mis teoksil. Kõik pidi parimas korras olema, tema olevat onu Jaanuse juures (minu vend, tema onu järelikult). Tore, vähemalt kindla koha peal, aga kui kauaks. Hirmus kontrollfriik olen küll, tean, endal ka paha lausa. Aga natuke peaks ikka huvi olema, mis toimub.

Tegin siis rahus salati valmis, lapsed vaatasid huviga lastefilmi. Kõik oli mõnusalt rahulik. Sõime siis kõhud täis. Väsimuse märki ei ilmutanud keegi. Kõik olid valmis ilutulestikku vaatama tulema. Kui mul lapsi poleks, oleksin mina parema meelega magama keeranud. Kõht oli mõnusalt täis, tuba soe ja väsimus tahtis vägisi kallale tulla. Aga kui sul on lapsed, siis sellist nõrkuse hetke endale lubada ei saa. Siis tembeldadakse sind reeturiks ja kaotad oma usalduse. Kui lubatud, siis tuleb lubadust ka täita.

Olime kenasti enne kahtteist kõik see mees kuuse all. Ja ka Jaskar ühines meiega. Täiesti tipp topp olukorras, lausa rõõm vaadata.

Valla poolt külale kingitud ilutulestik oli meie küla mastaape arvestades üpriski soliidne ja muljetavaldav. Stig - kes nägi oma elu esimest saluuti, hüppas lausa rõõmust. Talle väga meeldis ja ta nautis seda hetke. Meenale jällegi jäi arusaamatuks, miks kõik nii kiiresti lõppes ja miks lastele üldsegi süüa ei pakutud. Ja siis tahtis ta juba kiiresti oma voodisse, nii et pikalt me väljas ei olnud.

Ja mis ma kogu selle pika jutuga õelda tahan - Jaskar tuli koos meiega koju. Ei mingeid üleliigseid küsimusi, igati koostööaldis. Ta võitis oma usalduse tagasi minu silmis. Sõidu ajal uuris, mis eesmärgid mul ka uueks aastaks püstitatud on. No mis mul siin ikka püstitada. Elu tahab elamist, mehele ei plaani minna. Tema siis kuulutas, et temal on plaan 18 saada. Pole paha, või mis:D

Kodus ootas Jaskarit kausi täis salatit, televiisor ja rohkem pole õnneks vajagi. Teised pugesid kohe põhku, meid televiisor ei huvita.

Uus aasta on kohal meie peres ja alustuseks polegi väga hull. Eriti Jaskarit silmas pidades. Mina olen meeldivalt üllatunud!

Teilegi head uut aastat ja kordamunekuid, mis meele rõõmsaks teeksid!