Küsimused mulle

2. veebruar 2015

Ja ongi 2- aastane...


Täna on meil majas sünnipäevalaps. Pisike Stig sai 2- aastaseks. Pidu pidasime eile pisikese hulga külalistega. Tulid, kel aega ja tahtmist oli. Ei midagi suurt. Tundus, et Stigil oli lõbus. Ikkagi päris hulga lapsi koos ja kinke toodi ka.

Pikemalt Stigi sünnist olen kirjutanud siin postituses. Kel huvi, visaku silm peale:) Ei hakka siin enam heietama. Kaaluma ja mõõtma peame ka minema veel ja süst vist lubati ka. Minu teada peaks kaalu olema Stigil praeguseks ca. 15 kg ja pikkust natuke üle 90 cm. Aga neid andmeid peame veel perearsti juures täpsustama.

Sünnipäevatoite olin piisavalt ettevalmistanud, aga laste sünnipäeval lapsed ju tavaliselt aega süüa ei saa. Laste peale eriti panustada ei tasu ühesõnaga. Kui, siis midagi sellist, mida saab jooksu pealt haarata:D Õnneks oli ikka täiskasvanuid ka ja meie siis tegelesime põhiliselt söömisega:)










Täna on vaikne. Sünnipäevast annavad aimu veel ainult tordiülejäägid ja kartulisalat eilsest. Ja mõningad uued mänguasjad:)






Mida siis üks värske kaheaastane oskab? Vist on lihtsam õelda, mida ta ei oska, sest ta saab kõigega hakkama, omaarust vähemalt. Küsib potile, mähkmed on ajalugu. Räägib kõike järgi. Ükski sõna pole tema jaoks ületamatu. Laused on kohati juba kolme sõnalised. Oskab enda järelt mänguasju kokku koristada ja peab seda iseenesest mõistetavaks. Magab korra päevas ja õhtul pole probleemi uinumisega. Läheb ja magab. Hommikul on hiljemalt pool seitse üleval, nädalavahetustel magab kaheksani ikka ära. Sööb kõike, ei mingit toidu valimist. Ja loomulikult sööb ta ise, ka kahvliga. Piima oskab ka kannust tassi valada. Ainult seda ta ei taipa veel ära, millal klaas täis saab. Tavaliselt valatakse ikka niipalju, kui kannus parasjagu on. Mis sest, et klaas ammu täis:) Siis on minu etteaste ja saan jälle koristada.

See kaks aastat on olnud igati vahva aeg ja Stig on üks suur päikesekiir meil peres. Temast on ainult rõõmu meile kõigile:) Loodan ainult, edasi läheb samamoodi.