Küsimused mulle

14. veebruar 2015

Kuklid, kuklid, kuklid...

Mainisin küll, et lähen täna vaatama, kuidas vastlakuklid valmivad ja äkki õpin midagi uut juurde. Ikkagi teised tegijad ka kohal ja eks igaüks teeb asju isemoodi. Välja tuli aga nii, et taina tegime tiimitööna duubeldades. Mina tegin ees, Eneli teises kausis järgi. Ja meil tuli esimese ühise tööna päris hea tainas, mis ongi ju kõige alus ja et kuklid ikka õnnestuks. Ei olnudki midagi hullu, kui kahekesi üle 70 (ei teagi, kui palju neid kukleid lõpuks sai) kukli valmis vormida. Tuli täitsa selline tunne, et võiks ju kodus ka teha. Vahukoore ja moosi kord tuleb homme, nii et valmis kukleid mul näidata veel ei ole. Ja olen väga põnevil, kuidas Eneli selle vahukoore sinna vahele "keerab". Ma pole veel ise kreemipritsiga eriti suur sõber, sellest ka selline huvi. Tahaks ka juba lendleva kergusega torte ja värke kaunistada:D Ok, esialgu oleks hea, kui ma midagigi normaalset pritsist välja suudaksin pigistada, mis ei näeks välja nagu pläkerdis.


Et täna sõbrapäev on (või oli), tuli meie üllatuseks V. suure-suure tordiga. Karp oli suur. Meie rõõm ka suur, et saab torti süüa. Karbis oli aga üllatuseks kuulsa tordimeistri Urmas Jalakas´e eksklusiivne meistriteos.V. on selline lahe inimene, kes ei tule kunagi tühja käega. "Tüdrukutele" tõi ta veel lisaks magusale hunniku ilusaid hilpe ja Stig sai endale elu esimesed Crocs soojavoodriga saapad ja muud ilusat kraami. Igati suureks abiks jälle, et kevad muretult mööda saata:) Ja ei olnud ta ka Stigi sünnipäeva unustanud, mis on küll juba kaugel seljataga. Minu arust väga armas, kui nii meeles peetakse.



Päev oli väsitav ja kirju. Stig tubli mees aitas isegi emmel saapad jalast ära. Koju jõudes jäi üle ainult tühjad potid kokku korjata ja mustad nõud pesta. Söök oli kõik nahka pandud. Ei tasu ikka nii head sööki teha:D Midagi uut teha ka ei viitsi enam. Sööme, mida veel leidub. Piim on ka vist otsas ja hommikukohvi on seega nahkas:D Õnneks sain eksämmalt kausi sülti. Selle panime kamba peale kohe nahka. Abiks ikka. Hoian lapsed homseni näljas, ja siis tahaks nähe, kes hernesuppi ei söö. Homme vastlasõidule minek ja hernesupp, mis minu lastele niiväga mokkamööda ei ole. Isu niivõrd täis söödud:D

Täisteenendus kodus mul:)
Vannielevant
Lapsel rõõmu kui palju


Stig teeb Meenat, Meena Aulet ja nii need õhtud meil mööduvad kontste peal:)

Puidest ma enam ei räägi. Teil on juba "kopp" ees sellest igapäevastest puideteemalistest postitustest. See töö on lõpetatud ja unustatud tänasega.Tublid vanemad mul, kes minu lapsed ka töö juurde meelitasid ja tööle rakendasid. Puukuuri ma veel ise saanud ei ole, et imetleda neid ilusaid riitu, aga teen seda homme. Ja luban, et siis tuleb veel viimane pilt...kui tohib:D

Tänaseks kõik. Homme jälle tihe päev.

Sõbrapäevatalgud

Kaks ladvaõuna:D
Nagu tavaliselt ikka, siis asjad toimuvad meil siin ootamatult. Ega keegi midagi ei räägi, planeeri. Lihtsalt vajub rahvas kohale. Igaüks teab, mida teha vaja on ja jumal tänatud, et ma täna plaanisin korralikku süüa teha ja loodetavasti ka piisavalt, et kõik abilised kõhud täis saaks.

Hommikul vara, kui mina alles pidzhaamas ringi lippasin, oli kohal ema oma saega, et viimased palgid ära tükeldada. Jaskar ajas ka ennast kohusetundest üles ja läks üsna siva appi. Isegi ei söönud midagi. Kui mina pliidipuid läksin kuurist tooma, oli isa ka juba kohal ja tegutses. Toast ma seda märganud ei olnudki.

Kuna Mete ja Sten olid kodust ära, siis käis isa neil ka vahepeal järel, et nemad ka saaks midagi kasulikku teha. Nii nad siis rahmivadki väljas, kes mille kallal. Töö saab täna igatahes sellise seisuga küll tehtud. Puud lõhutud ja kuuri riita ka.

Meena ja Stig käisid ka tiiru väljas, aga varsti olid nad toas. Ei istunud neile tänane ilm vist. Ja lastaiast sain tagasisidet Stigi väljasoleku kohta. Ta pidi natukene vinguma väljas. Kui aga tähelepanu kelgutamisega või isegi niisama sülle võtmisega mujale saadakse, pidi kõik jälle korras olema. Eks tal on sellel ajal umbes tavaliselt ka uneaeg, sest tema on ju pool seitse üleval ja palju ta siis ikka jõuab ja seepärast ka nüüd see lastaia väljasoleku aeg langeb tema uneajale ja ta ei tunne ennast eriti ergalt sel ajal. Tänagi tuli väljast ja lihtsalt läks ja keeras magama. Las laps puhkab. Eile ta sai niigi kõvat vatti. Lasteaiast otse võtsime ta ujuma kaasa. Vesi ju ka väsitab. Siis sai ta natuke midagi näksimist ja oli näha, kuidas tal koduteel juba silm kinni vajus. Aga eile olime me kõik väsinud.

Et minul kuupäevad kõik selle kodus olekuga segi on, siis sõbrapäeva tähistamine koolis-lastaias tuli mulle ootamatult. Hea, kui on lapsed, kes seda meelde tuletavad. Olid kõigil lastel sõprade poolt tehtud kaardid, mida siis üksteise võidu imetleti - vaadati. Väga armas minu arust, kui nii sõpru meeles peetakse. Pisike ise tehtud kaardike, oma käega parimad soovid sisse kirjutatud ja ongi rõõmu tehtud juba.


Et meil täna ka ema koer külas on, seda on näha sellest, et üks kassidest on jõudnud õigel ajal turvalisse kohta. Istub nüüd seal õunapuu ladvas koos ühe mäda õunaga. Kassidel pole täna eriti hea päev - vabadust piiratakse.






Sten toob veel metsast metsakuiva juurde


Selline sõbrapäev meil siin. Kohe hakkame sööma. Täna on menüüs guljash porgandi - ananassi salatiga. Ja siis on juba kell sealmaal, et mina saan minna vaatama, kuidas vastlakukleid valmistatakse:)



Head sõbrapäeva teile kõigile!