Küsimused mulle

20. veebruar 2015

Salajutud vol.2

Uus postitus neile, kes on huvitatud kaitstud lugudest ja elavad meile kaasa. Parool on endine!

Edaspidi leiate värsked postitused minu salajuttudest kõrvalolevast blogrollist.

Tegin südame kõvaks...

Peale otsust, et ma ikka jätan vist selle tahvelarvuti asja sinnapaika, läksin mööda poode kolama. Käisin tiiru söömas. Söömisega on Viljandis minu arust natukene kehvasti või ma ei tea neid häid-populaarseid kohti. Pole sellist kohta, kus kõik oleks paigas - interjöör, asukoht, hinnatase ja toidu kvaliteet (tegelikult portsu suurus vist ikka). Esimeseks valikuks oli Viljandi kohvik, sest seda ma tean juba ammusest ajast ja kõik tuttav. Aga oh häda, maksta saab seal ainult sularahas, nii et suutsin omale ainult ühe 2 eurose salati lunastada. Kõht jäi ikka tühjaks. Jalutasin siis edasi ja avastasin üsna käidava koha peal City Lokaali. Tundus hubane. Tellisin omale prae (karbonaad), mahla ja magustoidu. Toit toodi kiirelt lauda. Praad oli isuäratava välimusega, aga minu mõistes see lihatükk küll karbonaadi mõõtu välja ei andnud. Vanasti tähendas karbonaad ikka riivsaias paneeritud kondiga lihatükk. Taldrikul oli aga õhukeseks vasardatud pipra ja soolaga maitsestatud tavaline lihatükk. Võib-olla olen ma millestki valesti aru saanud, aga olin natukene pettunud. Kartult oli ka vähe ja kastet lausa lainetas. Salateid oli näpuotsaga. Hinnaks üle 5 euro. Ei jäänud ma rahule ja arvatavasti tagasi ma sinna enam ei lähe. Eks tuleb jälle uusi kohti katsetada-vaadata.


Peale söömist (kui seda söömkiseks nimetada saab) sõitsin teise linna otsa vanasse heasse Magaziini. Vaatasin nõud üle, ostsin omale puuduolevad 3 lauakatet, Jaskar sai oma sünnipäeva kingi sellest poest ja hunniku Saksa komme ostsin ka.

Tagasi linna sõites läksin Uku Keskusesse. Tako huvitas mind ja sain sealt lastele päris mitu soodsa hinnaga asja...no tõesti soodsa. Pikavarrukaga särke Metele alla 3 euroga. Pole ju paha?

Ja et mulle see tahvelarvuti asi rahu ei andnud, vaatasin, mis seis Experdis nendega on. Naljanumber. Loomulikult olin ma hindadega väga hästi kursis ja Experdis tahavad nad ikka ilgelt kavalad olla. Samsung Galaxy Tab 4 oli seal soodushinnaga 299 EUR-i (tavahind midagi üle 500). Küsisin siis müüjalt, et mis krdi tavahind saab selline olla, üle linna igal pool 299 EUR-i ? Hakkas siis võhik seletama, et vanemad mudelid, ilma 4G-ta ja seepärast on allahinnatud, et kui nad välja tulid, olid ikka sellise kõrge hinnaga. Ma siis mainisin, et on ikka küll 4G võimalusega. Siis hakkas kokutama. Milleks inimesi nii petta? Aga eks igalpool on mingi müstiline "tavahind" ja siis asja õige hind, et ikka muljet jätta, kui soodne kõik paistab:D

Võtsin teadmiseks, tänasin ja sealt sain ka järgneva tõuke, et ma ikkagi lähen veel EMT-sse. Seal on asjadel vähemalt õiged nimetused ja hinnad. Ja selle aja sees oli juba minu favoriit must tahvel ära ostetud. Oli vaid valge. Müügimees, kes minuga tegeles, oli väga sümpaatne. Noorem poiss siiski minu mätta otsast vaadates. Ja väga minu sõbranna mehe moodi - nii olek, jutt, ühesõnaga vaatasin kohe nimesilti rinnas, et äkki tema vend isegi. Aga ei. Väga asjalik töötaja EMT-s:) Aitas mul kaaluda kahe erineva tahvli plusse ja miinuseid ja plussid jäid lõpuks ikka kallima tahvli poolele. Soovitas ka kohe DIIL-i  4G interneti sinna juurde, 13 EUR-i kuu, andmemaht 25 GB ja kaup saigi tehtud. Nüüd olen ma värske Samsung Galaxy Tab S 10.5" (pronks) omanik. Ajaga peab kaasas käima, ka minu vanuses:D

Milleks mulle siis sellist kallist tahvlit vaja läheb? Oma mõtetes oleks mulle see väga hädapärane meie Saksamaa reisi kajastamisel. Minu telefoni võimalused pole lihtsalt nii suured ja on päris piiratud tegelikult. Midagi saab seal teha, aga suure aja- ja närvikuluga. Ja läpakas on üsna tüütu kaasa vedada igale poole. See las olla mul lauaarvuti eest.

Ja ega ma oma tahvli olemasolu lastele eile ei reetnud. Tahaks ikka ise enne sotid selgeks saada, siis võin neile ka näidata. Peavad ikka head närvid olema, et oodata, kuni kodutööd tehtud said, lapsed magama ja siis pimeduse varjus hakkasin oma uut aparaati uurima. Keegi majas aru ei saanud, mis teoksil. Isegi uue asja lõhna ei tuntud:D


Minu pikaaegne unistus täitus ja võtan seda kui oma selle aasta varajast sünnipäevakinki:D Ok, mõne kingi teen kindlasti veel...nagu ikka:)