Küsimused mulle

5. märts 2015

"Suurepärane"

Alustan tänast postitust Kodutunde Sandri sõnaga "suurepärane". Tegelikult ju ongi kõik suurepärane, kui need paar-kolm eelnevat päeva välja arvata. Rohkemgi tegelikult. Laupäev-pühapäev kannatasin meeletute peavalude all. Esmaspäeval oli südames raskustunne ja tundus, et radikuliit hakkab ka tagumiku näkka jälle lööma. Kondid-lihased valutasid. No ei olnud kõige parem olemine. Tervis on ikkagi ülioluline elukvaliteedi juures. Täna eile-täna on juba päris inimese tunne, kui unedefitsiit välja arvata.

Ööd on mul üsna lünklikud magamise poolest. Stigil on probleemid kõhukinnisusega ja siis ei ole temaga kõik kõige paremas korras. Kohe kui ta ebamugavalt ennast tunneb, tahab ta potile. Potile ta aga istuda ei taha, vaid tõuseb kohe püsti ja nii ta vaevab-nii ennast kui mind. Päevade kaupa. Ja kui ta ükskord viimase piiri peal juba on, siis ta kakab kohe mitme päeva eest. Selline ebameeldiv probleem meil praegu. Ja ma olen ausaltõeldes väsinud sellest. Täna ta õnneks on selle päeva juures, kus ta sai vaevast lahti.

Meil käib kõva ehitus koos juurde kuuluva mürina ja põrinaga. Telekat igatahes eriti kuulda ei ole. Suuremad lapsed läksid ööseks vanaema juurde, pidemad on kodus ja magavad täna Steni toas võõrastes voodites. Ja arvake ära, kas mürin häirib neid-EI. Magavad nagu kotid. Kes ikka magada tahab ja harjunud on müraga, need ka magavad. Kuidas minuga on, ei tea. Väsinud olen ma küll jubedalt.


Aga kui nüüd natukene teise külje pealt seda asja vaadata, siis kogu see Kodutunde projekt on küll suurepärane ja suurepärased inimesed löövad selles kaasa. Kui suure südamega peavad inimesed küll olema, et nädalaid kodust eemal viibida ja tegeleda kuskil pärapõrgutes teistele kodutunde loomisega. Meil on siin nii mudane ja porine, et lausa jube. Õnneks oli ilm päikesepaisteline, mis natukenegi leevendas seda trööstitut olemist. Ja praegu on väljas -1, äkki tahendab natukene seda läbu, mis autode voorimisest tekkinud on. Mitmed masinad on juba mudas kinni istunud. Omaarust on meil tavaolukorras siin ruumi küllaga, täna aga oli tegu, et autode vahelt läbi sai manööverdada.

Detailidesse ma laskuma ei hakka, muidu ei ole saadet huvitav vaadata. Ei saa ju kõike ära rääkida. Saadet hakatakse näitama nii umbes neljandal esmaspäeval e. meie oleme siis viiendad. Pööningul ma vaatamas käinud ei ole, jätan omale üllatusmomendi. Tahaks ikka siiralt ahhetada ja ohhetada:D Siiamaani on kõik libedalt läinud ja kui nii edasi läheb, lõpetatakse reedel:)

Mõned klõpsud ka teile:




















Meiega toimub tõeline ime

Meie eelnev öö mõõdus rahuldavalt. Esimene öö siiski, kui Kodutunne ehitab:D Müra ja kolinaga oli kõik okei. Seda ma sellest hetkest enam ei kuulnud, kui magama jäänud olin. Ja kui ma Stigi pärast natuke peale kahte ärkvel olin, oli meil siin haudvaikus. Müstika. Töömehed olid lahkunud keskköö paiku, kuulu järgi. Mina ei kuulnud midagi. Kuidas seal Ahtmes öörahu pärast tüli tekkis, on ikka puhtalt inimestes kinni. Kes vinguda tahab, vingub ikka:)

Hommik oli nagu iga teine. Hoov oli nagu võluväel masinatest tühi. Üks pisike kaubik oli, aga see oli poris kinni:D Maa kõik kenasti külmunud ja mõnus puhas kõndida. Päeva peale olid kõik ettenägelikud inimesed aga kummikutes. Kassid mängisid hommikul vara mõnusasti ehitusplatsil, sest inimesi ei olnud ja neil oli vaba voli. Tööajal neid näha ei ole. Peidus arvatavasti ja mõtlevad, kuhu nad küll sattunud on.

Kogu meeskond ööbib Viljandi lähedal ühes mõnusas külalistemajas, kus nende päralt on eraldi majake. Seal siis laetakse akusid ja puhatakse. Tööks läks täna kuskil enne 11- st.

Mina toimetasin omi asju ja panin suurema hulga pärmitainast ka kerkima, et mitte niisama käed rüppes passida ja vahtida suu ammuli, kes mida teeb. Eks aeg läheb ka kiiremini, kui midagi teha. Tegin kaneelirulle, head käepärased suhu pista ja maitsvad ka. Töömeestele viisin otse ahjust tulnud kuumi saiakesi ja kõik said süüa tahtmist mööda ja jäi ülegi. Lõuna- ja õhtusöök tuuakse neile Nuiast termokastidega.

Õhtusöögi ajal olid minu lapsed ka juba kodus ja et mitte suid vesistada, võtsid nad kaneelirulle välja kaasa ja sõid ka värskes õhus tähtsate nägudega. Vaja ju jäljendada täiskasvanuid. Jutt siis Meenast ja Stigist. Mete ja Sten on erilised tüübid. Sten ei pista ninagi toast välja ja kui Mete välja tuleb, siis jookseb mööda krundi piire nagu väle rebane. Sellised suht imelikud ja tüüpilised eestlased. Stig ja Meena on hoopis teise temperamendiga. Ma ei taha eestlasi solvata, aga nii ta on elus näidete puhul:D

Täna käis ema ka mul üle pika aja külas, et need kaks imelikku last jällegi endaga kaasa viia. Ta polnud juba 24 tundi mind külastanud:D Vaatas ka üle linnulennult, mis meil siin toimub ja hindas maastikukahjud ära. Ei pidavat hullu olema, kevadega silume uuesti tasaseks ja kõik saab endiseks. Kõik siiski hea eesmärgi nimel, me saame omale ülemise korruse koos kõige sinna juurde kuuluvaga. See on ime, tõeline!

Õhtu plaanidesse kuulus aga neljapäevane Modellisaade, mille filmija oli reaalis meiega seda saadet vaatamas ja filmis siis meie õhtust elu-olu, et teil ka hiljem midagi vaadata oleks:) Ja meil ka...

Tänaseks on töömehed juba lõpetanud, vaikus on igatahes praeguseks. Tundub, et nad on graafikus. Ja kui nüüd aus olla, siis toad on meil tunduvalt soojemad juba. Soojustamisest on juba suur abi olnud. Mis aga lõppkokkuvõttes kõik välja tuleb, ei oska ma vist endale ette kujutadagi. Lapsed veel enam. Nemad saavad suure-suure üllatuse osaliseks. Põnev igatahes!

Ps. Vaikus oli näiline, suitsupaus arvatavasti. Masinad pandi mürisema ja töö käib täies hoos jälle. Head ööd:)

Päev pildis...



Täna oli suurem filmimine
Tänu suurele laiskusele leiutasin omale lihtsa viisi, kuidas telefonist pildid tahvlisse saada ja ei peagi voodist välja ronima, arvutit käima panema, et pildid juhtme abil läpakasse saada ja siis omakorda blogisse. Bluetooth ju ka olemas:D Inimene õpib:)