Küsimused mulle

25. märts 2015

"Suuri laevu saadab ikka kajakate kisa"

See on üks tore venelaste ütelus, mis sobib minu praeguse olukorra kohta ja nii tuli mind lohutama üks tore lugeja. Ja võivad tulla teisedki, kellel midagi lohutavat õelda on. Mitte et ma nüüd rivist väljas  oleks, aga head ja toetavad sõnad on alati teretulnud.

No tõesti, nõrk inimene ei saaks minu olukorras eladeski hakkama ja minu valikud näitavad seda, et olen üks vapper naine. Nõrgad junnid oleks tõesti 1-2 lapsega piirdunud ja 11 aastat mingi mehekolaka sabas sörkinud, nagu üks "tarkpea" kommentaarides mainis.

Kuldsed sõnad ja tõid mulle naeratuse näole. Aitäh!

No nii...täna on tihe päev olnud. Külalised, külalised ja veelkord külalised. Hommikul käisin Stigiga arstil, et saada mingit abi tema kõhuprobleemidele. Apteegist saime duphalac'i terve liitri, mida peab Stig nii umbes kaks kuud tarvitama. Mulle tundus, et see oli selline kalaõli sarnane. Stig meil vana kala armastaja, nõudis juurde. Üks mure vähem, manustamisega probleeme ei ole:D

Mul käis külas ka minu nn. poolvend, kes õpib arstiks. Temalt sain ka väga asjalikku konsultatsiooni ja huvitavat infot. Rahustas mind ja ütles, et see on arneval lapsel loomulik arenguetapp.

Onutütar lastega käis ka pisikesel rattatuuril ja minu juurde sõit ette võtta on esialgu täitsa paras neile. Meena oli ka lasteaiast kodus ja tüdrukud said rahus teisel korrusel kõik koos mängida. Hiljem liitus veel onunaine oma poisipõnniga ja minu kaks suuremat last. Nagu mini lasteaed:) Vahva.

Isa tuli ka oma tehnikat metsa alt välja koukima ja kuulas, mida naistel pajatada on. Teemasid jätkub ja elu on huvitav.

Ega ma oma koduse eluga eriti praegusel ajal tegeleda ei saa. Pole lihtsalt võimeline. Süüa pole juba ammu teinud. Lapsed söövad koolis-lasteaias, kodus vaid näksime ühtteist. Mina söön ikka ulmeliselt vähe praegu. Positiivne stress, väga hea kaalualandaja. Aga kaal on rivist väljas. Ma ei tea, mida või keda see Jaskar siin minu äraoleku ajal kaalunud on. Isegi patarei vahetus ei aidanud. Nii ma siis peangi plaani, kuhu ennast kaaluma minna. Olen täitsa põnevil, mis minu kaalunumbriga toimub. See on mulle alati väga aktuaalne teema olnud. Ootan pakkumisi:D

Tiiru olime lastega väljas ka. Riputasime pühademunad põõsa otsa. Ja mis siis juhtuma hakkas, ma enam ei imestagi. Stig kukkus üsna kohe pori sisse pikali ja oligi kogu väljaskäik. On ju vaja pori sisse ronida. Kuiva pinda oleks hoovis küll ja küll. Aga noh...siga leiab ikka pori:)



Õhtuks tegin ikka midagi süüa ka, piimasuppi. See on kindla peale minek ja söövad kõik. Hea kerge söök nii tegijale kui sööjatele. Nõud pesin ka suure surmaga ära. Nojah, tegelikult pesin ikka pesu ka ja lappisin eelmise pesu kokku. Tolmu võtsin. Ega päris tegevusetult ei olegi istunud. Aga võiks juba tasapisi midagi rohkem liigutama hakata. Kaua ma ikka pilvedes hõljun:D

Lisaks sellele, et meil hästi läheb, tuleb aga järjest häid uudiseid ka peale. Sten ja Mete on nüüd teoreetiliselt uute jalgpallijalanõude omanikud ja Meena rattasaaga on ka oma lõpu saanud. Issi võttis selle koorma enda kanda ja ratas on olemas. Vaja vaid veel Eestisse toimetada.


Kuna poes vaatasin reaalselt, milline näeb välja üks 20 tolline ratas, siis tundus see natuke ebarentaabel. Meena oleks sellega vast aasta sõita saanud. Ta on suurt kasvu tüdruk ja mõttekam oli ikkagi 24 tolline ratas. Mitte küll Puky, aga Falter. Issi valik.

Õigepea on meil siin oma vallas üks rattamatk ka tulemas (ca. 30km) ja väga tore oleks sellest perega osa võtta. Loodan, et Meenal on siis juba ratas kohal.

Ongi tänaseks kõik. Lapsed "põhku" ja öörahu.