Küsimused mulle

2. juuni 2015

Lõpuks ometi


Olen juba ammu hädas olnud söögikohtadega Viljandis. Mitte et neid siin ei oleks, aga ma lihtsalt ei tea, kus nad on. Viljandi kohvik on ainuke koht, mis mulle pähe tuleb, aga seal on see häda, et kaardiga maksta ei saa, parkimine on problemaatiline tihti ja aeg on seal ka seisma jäänud. Vahest on küll hea vanu aegu meenutada, aga mitte iga kord.

Mõnes uuemas ja moodsamas kohas olen ka käinud, aga tagasi nagu ei kutsu. Ja kindlasti on palju avastamata kohti ka, aga mul pole tavaliselt sellist aega, et midagi uut ehku peale otsima hakata. Mul on vaja kiiresti kõhtu täita, soodsalt ja soovitavalt ka maitsvalt.

Tänu oma proovipäevale AS Kalevis õnnestus mul avastada üks minu kriteeriumitele vastav söögikoht Viljandis. Minu juhendaja käivat seal üsna tihti lõunatamas. Koht ei ole küll mitte päris kesklinnas, aga mis veelgi parem, kohe minu lemmikkaupluse Magaziin kõrval, lausa ühes hoones. Teen Magaziinis tiiru ära, astun paar sammu edasi ja saan mõnusalt keha kinnitada.

Koha nimi on "DayOff" ja ma arvan, et see koht on tuntud, kui "töölissöökla". Karta seda muidugi ei tasu. Söömas käib seal igasugust rahvast. Täna oli näiteks üks pere pisikese lapsega, mina, kes ma pole mingist otsast "tööline". Tunkedes mehi on lõunatundidel küll ohtrasti, aga see näitab vaid koha headust.

Menüü
Sisustus lihtne ja moodne, puhas, suur telekas, värsked lehed, korralik wc, avar ja valgusküllane. Järjekorda peaaegu et ei olegi, teenindamine kiire. Hinnad, need on aga väga head. Päevapraad alates 2.20€ ja saab ka pool praadi alati võtta. Lisandi variantideks kartul, tatar ja riis. Salatit pannakse ohtrasti ja minimaalselt kolme sorti. Magustoidud nostalgilised. Kaardimakse täitsa olemas kohapeal.

Suitsukanaroog spagettidega 3.75€

Seesami kalafilee 4€
Kohale saab minna ka suurema perega, sest olemas on ka paar pikemat ja rustikaalsemat lauda, mis püsib kindlalt paigal. Kohe, kohe on Hansapäevad tulemas ja lastega peredele on see koht küll ideaalne.

Järgmiste avastusteni!