Küsimused mulle

27. juuni 2015

Tänase päeva maitse

Käisin täna tiiru Viljandis ja et ikka iga kodust eemal oldud minut asja ette läheks, siis ostsin Bauhofist ilusa punase 5 liitrise ämbri, millega koduteel mõned metsmaasikad noppida...jälle. Ei saa. Kui on hooaeg, siis on  vaja seda aega kasutada.

Nii ma siis seisma jäin vähegi maasikalanki meenutavas kohas. Olen päris osav juba selles, aga ega saaki eriti ei saanud. Vara veel. Mõned marjad siiski sain ja kuna moosiks oli neid vähe, siis plaanisin ühe tordilaadse asja teha. Linnast olin ettenägelikult varunud ka kohupiima, vahukoort, mureleid, banaane. Maamunad olid kodus kapis olemas.

Tegin 20-st munast biskviittaigna, jagasin selle kolmele pannile ja küpsetasin põhjad. Veeretasin Säästukas valmis põhju ka näpu vahel, aga ei kutsunud ostma. Liiga "keemilised" paistsid välja. Maksid vaid üle euro kolm põhja. Oleks tükk vaeva vähem olnud. Aga noh, kodused põhjad on ikka üle prahi.

Kohupiima vahustasin vahukoorega ja määrisin kihtideks. Peale lõikasin banaani kuubikuid ja raputasin maasikaid. Nii tegin kahe kihiga. Kolmadaks kihiks panin ainult kohupiima ja kaunistasin biskviidi jäänustega, mis tekkisid äärte lõikamisest. Murelitega kaunistasin ühe osa koogist, sest Meena avaldas selleks soovi. Temale murelid ei maitse. Õnneks mul neid niipalju ei olnud ka. Raatsisin osta vaid peotäie. Üle 4€ kilo ikkagi. Mõni maasikas oli ka veel kaunistamiseks ja saigi üks korralik kodune tort NIISAMA söömiseks.






Maitses hästi!