Küsimused mulle

19. august 2015

Oli tore, aga...

...nüüd aitab. Püsilakist on jutt. No ma olen ikka selline räpakoll, et isegi püsilakk ei päästa mu käsi ja geelküüned on big no. 

Viimasel korral, kui lasin värske laki peale kanda, oli juba teisel päeval lakist kild väljas. Ja nii järkjärgult, päev 8- päevalt, kuni täitsa häbi oli juba ringi kõndida. Kes mind koorunud lakiga nägid, katsuge aru saada, maanaine siiski ja ei saa iga koorumisega kohe tehniku juurde sõita.

Suur oli minu imestus, kui sõbranna rääkis, et temal on geelküüned olnud 12 aastat...12 aastat!? Jumal küll, kui pikka aega. Nüüd lasi temagi need eemaldada, et küüntele puhkust anda. Tore, kui peale 12 aastat puhkust antakse:)

Täna lõpetasin selle jama ära ja lasin laki eemaldada ja uut enam peale ei lasknud panna. Laki eemaldamine läks maksma 5€. Oli tore kogemus ja ma ei ütle ühtki halba sõna, aga mulle ei ole see lahenduseks. Prouadele vast sobib, kes kodus midagi peale arvutiklahvide klõbistamise tegema ei pea. Vot nii:D


Üks tõsisem käik oli ka, kui pelgalt küünetehnik. Kui ma viimati doonoriks püüdsin jälle käia (2 nädalat tagasi), siis selgus, et minu hemoglobiin on veel vaid 107. Nii madal pole see veel enne olnud (väljaarvatud raseduse aeg, 89). Loomulikult saadeti mind jälle ära.

Täna võtsin kätte ja käisin perearsti juures. Kurtsin oma mured ära ja minu imestuseks tehakse mulle põhjalik kontroll. Tavaliselt peab nuruma igasugu analüüse. Täna mõõdeti vererõhku, kuulati eest ja tagant, kontrolliti kilpnääret. Lisaks veel igavene posu analüüse, sonograaf, röntgen.

Perearst on vist negatiivsest tagasisidest päris ära hirmutatud. Niivõrd palju ja erinevaid jutte liigub igasiguste juhtumite kohta, et ei saa enam nii lihtsalt üle lasta. Või on siis "hapukurgihooaeg" ja rohkem aega patsientidega tegeleda. No on mis on, mina saan igatahes reedel jälle linna minna, et söömata-joomata oma analüüsid ära anda.

Kui juba jälle linna sõit on, siis tegin Metele ka pisikese üllatuse. Panin talle juuksuris aja kinni. Ta pole veel elu sees juuksurit külastanud. Ikka olen mina ta juukseotsi tasandanud või siis vanaema ja seda ka vaid loetud korrad. Tal on juuksed päris hirmsad. Saab salongis nii pesu kui lõikuse. Las see olla talle siis koolialguse kink. Loodetavasti ta jooksu ei pista, kui üllatuse talle avalikuks teen reedel:D