Küsimused mulle

14. september 2015

Minu eesmärk

Et ennast natukene motiveerida ja lubadusi andes neid ka täidaksin, tegin pisikese kaalumise ja mõned pildid, et oleks võrdlusmaterjali hiljem ja tulemusi saaks ka silmaga näha (kui on tulemusi  muidugi).

Mida ma siis saavutada soovin? Üldiselt tunnen ma ennast oma kehas hästi. Eriti peale seda, kui ma number suuremad teksad välja otsisin. Tunne oli kohe ülev ja kerge. On ainult mõned probleemsed kohad, mis võiks natukene ennast tagasi tõmmata.

Esiteks puusad ehk sangad. Sinna on juba parajad singid tekkinud ja eks kõik see kaal, mis mul juurde on kogunenud on sinna ka läinud (ca.64 pealt 67 peale). Pikkus on mul 170.

NB!
Erinevalt Ailist, on mul ikka natukene tissi ka tänu kõrgemale kaalule ja tema eeskujul panin sokid ka jalga, et mitte väga alasti olla. 

Teine koht on kõht. On rasvaseks läinud. Ja pole midagi imestada ka. Saab ikka üsna ohtralt ja valimatule igasugu saasta ja maiustusi lastega võidu söödud. Täiesti lubamatu tegelikult minu eas. Võtan käsile. Luban. Lastele ka ei osta midagi.

Kolmadaks tahaksin kogu selle kammajaaga, et minu rahakott pakseneks ja ma saaksin mõne oma unistuse täita.

Lihtne!



1, 2, 3...start!

Ilma Erik Orguta

Tegin oma tavapärase tiiru blogides, mis tähelepanu äratasid ja igal pool on suur Erik Orgu toitumiskavade reklaam/jälgimine. Entusiasmi paistab blogijatel jätkuvat.

Nädala jagu on vist juba seda sagimist, kui kuulutati välja, et kolm blogijat saavad TASUTA hakata personaalset toitumiskava jälgima. Mul käis ka korra peast läbi, et kirjutaks ja paluks...aga aeg oli juba möödas, kui mina ärkasin. Nagu tavaliselt. Ja õnneks ka. Tundub, et seda polegi mingi kunst saada, iga teine blogija sai selle omale.


Nüüd ma siis loengi jõudumööda, milles need kavad seisnevad, mida süüakse, isegi retsepte jagati, mida ostunimekirjades leidub jne. Tundub huvitav ja veel huvitavamad on kindlasti tulemused, kogemused ja vastukajad.

Hakkan igatahes võimaluste piires jälgima, kuidas kellegil läheb, panen enda jaoks ka midagi kõrva taha ja püüan oma toitumiskava ka tervislikumaks muuta ja uusi toiduaineid kasutama hakata. Pataat on minu jaoks näiteks täitsa tundmatu asi, galett on proovimata. Avastamisrõõmu on ja selleks on avanenud tänu Erik Orgu reklaamikampaaniale täiesti hea võimalus.

Minu enda eelmine nädal läks igatahes fantastiliselt. Minu toidupoe kulu oli nädalas ca. 16 eurot ja nii see ka jäi. Tundsin küll suurt kiusatust juba laupäeval poodi minna, aga tervis oli nõnda kehva, et ma ei leidnud selleks jõudu. Pühapäeval oleks juba võib - olla jõudu leidnud, aga hääl oli mul totaalselt ära. Lastele ei saanud isega kaks õhtut unejuttu lugeda.

Eile oli meil siin kohati selline seis, et lapsed lähevad lolliks, kui ma kohe poodi ei lähe. No mitte midagi süüa ei olnud peale porgandite, peedi, tomatite ja kurgi. Juustusaiast ei saanud unistadagi ja küpsisepudist võis vaid und näha. Need on tavapärased asjad, millega nälga kustutatakse. Sten teeb omale vahest ka praemuna. Munad aga said laupäevase kringliteoga otsa. Üks muna läks taignasse, teine pealtmäärimiseks.

Ega me näljas ei olnud, aga on ju harjumus kogu aeg midagi kergelt külmkapist võtta ja näksida. Eks mul omal oli ka isu millegi tugevama järele ja tühi kõht on teadupärast parim kokk. Laupäeval sügavkülmast väljavõetud liharibadest tegin ma imemaitsva ploffi, kuhu sai piisavalt liha, sibulat, küüslauku, viimane ketšup kapist ja palju-palju porgandikuubikuid. Isegi Meena oli lõpuks nõus maitsma ilma lihata osa ja küsis juurdegi. Niivõrd haledaks oli tema keha muutunud:D

Ja mis mulle kõige rohkem rõõmu teeb. Sellise toortoidu peal olemine oli kasuks ka Stigile, kes oma nr. 2 häda tegi nädalas juba teist korda. See ei ole mitte tavapärane. Täna läks ta lasteaeda rõõmsalt kerge tundega.

Ja mina sain siis täna lõpuks poodi. Vahetult enne võtsin automaadist välja 50 eurot, et mul parem ülevaade oleks rahast. Poes kulutasin ca. 32 eurot ja sain selle eest tohutud varud omale koju - juustu (2 x 500g), mune (40tk), piima (8 x 1l), hapukoore, maitsestamata jogurtit (1l), strogonovi ribasid (2 x 450g), heeringafileed (1kg), Säästu neljaviljahelbeid, kilo mannat, kaks sepikut. Selle toidukogusega vean ma lõdvalt nädala läbi.

Muideks tarvitan ma juba rohkem kui 10 päeva ka toidulisandeid /vitamiine. Praegu on käsil raud apteegist ja juustele mõeldud vitamiinid, mida ostsin kaasa Poolast.


Nüüd lähen lasen omale pudeli maitsvat kaevuvett täis (Jane Almersi eeskujul) ja lähen trenni...heina trimmerdama. See on minu personaalne trenn ja toitumiskava. Edu kõigile!