Küsimused mulle

22. september 2015

15 asja

Sattusin eile lugema Madikeni postitust (LINK), kus oli üles loetletud 15 asja, mis võiks olemas olla ühe noore naise kodus. Mina enam nii noor küll ei ole, aga hakkasin siis huviga vaatama, mis need asjad on ja mis minul neist olemas on.

1. Veiniklaaside komplekt, kus on 8 - 12 klaasi

No ütleme nii, et kunagi mul oli midagi. Nüüdseks on aga enamjagu katki läinud ja mingi aeg ma muretsesin IKEA'st tugevamast plastikust läbipaistvad veiniklaasid, sest vahest on vaja kuskile ikkagist vein sisse valada. Ja ma eelistan iga kell punast veini valgele, nii et olemas on mul selline valik hädajuhtumiteks...

Vasakul 4 plastikpokaali, kekmine ainuke allesjäänud "viisakas" pokaal

 2. Vähemalt üks ilus vaip

Ilu on muidugi vaataja silmades, aga minu lemmikuteks minu oma kodus on komplekt kolmest valgest vaibast, mis on juba hiiglama vanad. Kunagi ammu Hobby Hallist tellitud ja alati minu magamistuba kaunistanud. Aegajalt ma pesen neid masinas ja siis on nad jälle ilusad valged ja säravad.


3. Korralik ja loogiliselt kujundatud töökoht

Täitsa olemas. Iseaasi, kui tihti ma seda kasutan. Põhiliselt lõsutan ma ikkagi oma voodis kõhuli. Laua äärde lähen vaid siis, kui on vaja pangaülekandeid teha (nii umbes korra kuus) ja kui on vaja kasutada sülearvutit. Põhiliselt toimetab selle laua taga Meena.


4. Unikaalne leid Kirbuturult

Arvatavasti on neid rohkem, kui üks. Ära märgiks lamamistool-voodi, mille me viimati Paistust kaasa tõime peaaegu olematu raha eest ja mida meil just vaja oli. See on ühtlasi ka ainuke istumiskoht tüdrukute toas, kus lapsed alati dvd-sid vaatavad.

Ja loomulikult kaks mõnusat istumispatja meie mustapesukorvil.



5. Mugav madrats

Vot nüüd me olemegi selle koha juures, kus mina protesteerida tahan. Meil on kodus kõigil mugavad madratsid väljaarvatud mina. Ma magan põhimõtteliselt vedrude peal. Madiken mainis ära, kuidas tema omale alles viiendal korral õige madratsi sai. Kuna mul omal oli just päevakorral madratsi valimine, siis otsisin netist kohe välja tema arust hea madratsi, milleks osutus Hypnos Luna. Mõeldud tehtud, tellisin omale ka (LINK).

Siis aga hakasin oma vanat madratsit uurimaja mis ma märkasin - see on ka Hypnos ma ei tea mis. Nüüd jääb ainult üle loota, et see Luna seal Hypnosi taga saab otsustavaks ja ma ei saa jälle mingeid vedrusid külje all.


Siinkohal ma väljendan kohe ka oma imestust, kui Madiken kirjutas, et ta tellis nimelt e-poest oma madratsid, et siis on võimalus testida 14 päeva madratsi sobivust. Postikulu minu tellitud madratsil oli ON24 -s 19€. Kuida see tagastamine küll välja nägema peaks ja kelle kulul? Suht vaevaline ja kulukas operatsioon minu arust.

Ja veel üks küsimus. Mis saab vanast madratsist?

6. Vähemalt üks kunstiteos

Kui seda kunstiteoseks saab lugeda, siis teleka toas on meil seinal selline asi...
See on kogu "kunst" meie kodus.


7. Üks elus asi

Lõpuks on meile pidama jäänud mõned potililled ja lapsi ma siinkohal elusateks ASJADEKS ei loeks.


8. Fotod sulle kallitest inimestest

Fotode suhtes olen ma viimased viis aastat küll laisk olnud. Kõik on mälupulkadel. Paberkandjal fotosid pole juba ammu teha lasknud, veel vähem on mul neid ekponeerimiseks välja panna. Ainuke väljapanek on 6 aasta vanunen Meena titepiltide seeria - kõik.



9. Väike õmbluskomplekt

Täitsa olemas ja mitte eriti väike. Kõik vajalik on olemas.


10. Nõudekomplekt külaliste tarvis

Kahjuks ei ole, aga see on minu üks unistustest ja mitte pisikesest. Kui mul kunagi külaliste jaoks serviis peaks olem, siis võiks see olla Villeroy & Boch'i trditsiooniline serviis (LINK) ja korralikud söögiriistad sinna juurde ja bokaalid ka loomulikult.

"Tulevikumuusika"
Igapäevased nõud, mida kasutame ka külaliste puhul

Lisaks peaks nende nõude hoidmiseks olema mul eraldi buffetkapp(LINK).


11. Kohvi- ja/või teekann

Presskann on täitsa olemas, kuigi meil ta kasutust praegusel ajal küll ei leia. Taimeteesid oleme seal vahest teinud.



12. Vähemalt üks pudel vahuveini

Vahest on, praegu on aga "ladu" täitsa tühi.

13. Tugev ja usaldusväärne kööginuga

Olemas. Fiskars Edge kööginuga(LINK). Ostetud 2014 aasta algul ühest pisikesest Ruhja (Läti) toidupoest ja on saanud asendamatuks abiliseks köögis.


14. Taskulamp

Kas ta just taskusse mahub, aga pimedal ajal puukuurist hea puid tuua. Patareid on vaja ainult uueks hooajaks vahetada.


15. Usaldusväärne tolmuimeja

Just usaldusväärsus on minu tolmuimeja puhul tähtis (LINK) Oi kuidas ma vihkan tolmuimejaid, mis teevad küll surt mürinat, aga tõmme on 0. Selline jubedus on minu isal. Ise ta nii hirmsasti kiidab oma masinat, aga viga on selles, et ta pole korralikku tolmuimejat vist mitte kunagi oma elus näinud.


Sellised on mitte just enam esimeses nooruses naise 15...peaaegu 15 asja, mis võiks/peaks olemas olema.

Eesmärgiks on tulevikus kokku panna üks korralik nõudekapp koos viisakate traditsiooniliste lauanõudega, mida saab hiljem ka edasi pärandada.