Küsimused mulle

22. november 2015

DIY: Heegeldatud vaip


Tapeetimine seisab. Mind päästsid elektrimehed, tänu kellel mul lihtsalt ei olnud võimalik tapeetida. Kasutasin aega heegeldamiseks.

Trikoopaela ostsin Valmiera kaubamaja kangapoest. 800 +-100g pool YarnArt Maccheroni paela maksis 7.30€. Minu  vaimusilmas soovisin ma tegelikult hoopis teisi värve, aga mida polnud, seda polnud. Valisin sealse valiku seast välja endaarust parima värvide kombinatsiooni. Kui aus olla, siis mulle tegelikult sellist värvi vaip ei istu eriti. Aga õnneks on lapsed nõus selle vaiba omale võtma ja mina plaanin lähitulevikus hankida omale meelepärased toonid ja uue vaiba teha.

Aega võttis selle vaiba tegemine ca. kolm päeva ja paela kulus kolm pooli. Läbimõõduks mõõtsin 100 cm. Heegelnõel oli suurusega 9 mm. Idee Pinterestist (LINK).

Lapsed soovisid ka kaasa heelegldada, sest tõesti tundus see töö ahvatlev ja edasi läks väga jõudsalt. mõnus kiire projekt oli päevateki vahepeale.

Selline ta sai...











Vaip lokib natukene, aga see on tunnetuse küsimus. Esimene vasikas läheb ikka aia taha, teisega olen juba vilunum selle kasvatamise suhtes.

Tänane seis

Vahepeal natukene remondijuttu ka sekka. Brigaad on ametlikult oma töö lõpetanud tänaseks ja nüüd on edasine kõik meie teha. Ahjaa, elektrik tuleb veel täna ja ajab selle poole ka korda.

Teha on veel parasjagu. Tapeetimine on veel pooleli. Meile on sattunud lausa uskumatu tapeet. Seina kukub ta lausa ise, aga mingil imekombel ronib ta mingi hetk teisele paanile selga. Jätsime siis pisikese vahe, et tal mänguruumi oleks, aga ei, ikka on kole mis kole ja vastava valgusega on kõik näha, kust algab uus paan. Liim hakkab ka enne lõppu otsa saama. Lisasime eile vett, et ikka lõpuni välja veaks.

Akna põsed on veel värvida. Uks peitsida ja siinide külge panna. Seda oleks juba eile töömees teinud, aga avastasime, et ukse tapid on kõik lahti ja vaja on enne kõvasti liimida ja liimil veel kuivada lasta. Nii see töö siis ootab veel tegemist.

Suurem operatsioon on veel lagi. Selle töö võtab enda peale minu isa. Lakke tuleb lepa laud. Ja kui see kõik tehtud peaks enamvähem asjaga ühelpool olema. Siis tuleb suurem kolimine ja asjad saavad oma kohtadele.

Jaskari toa tapeedi kombinatsioon
Tapeedi valikuga oli mul paras peavalu. Olin juba varem valmis ostnud selle nn. lillelisema tapeedi ja vaid kaks rulli, et siis hiljem midagi juurde sobitada. See osutus aga ülikeeruliseks. Lõpuks leidsime Depost talle tumehalli paarilise, et natukenegi mehisemaks asja muuta. Ja selline ta siis sai...







Hakkan ennast nüüd liigutama, kuigi ei viitsiks üldsegi. Parema meelega keriksin ennast diivanile kerra ja hakkaks heegeldama. Aga peab...