Küsimused mulle

9. aprill 2016

Ruhja - Valmiera

Täna sai traditsiooniline Läti tripp tehtud, seega ka lubatud postitus kohtadest kus ma ilmtingimata alati käin. Kuna aeg on alati napp, siis ega palju käia ei saa ja ei jõuakski.

Täna saime alles peale lõunat startida, sest hommik oli lubatud Metele. Ta osales Karksi-Nuia maanteejooksul (5 km), kus ta saavutas oma vanusegrupis 10. koha. Nüüd nuiab ta ennast ka Viljandi ümberjärve jooksule. Minule tähendab see sofri tööd, sest keegi peab ju preilit sõidutama nendele tema "üritustele".

Viimane pingutus
Tõusime me vara hommikul. Stig oli aktsioonis jub pool seitse. No ei näe vabal päeval magada. Ta püüdis küll teisi mitte segada, aga lapse asi. Ja nii me riburada tõusime, nagu unetud. Mina kasutasin aega kasulikult ja sain vannitoa enne kodust lahkumist läikima löödud. Toad tõmbasin ka tolmuimejaga üle, sest oli teada, et ega mul päeva jooksul enam mahti ei ole selliste asjadega tegeleda. Päev oli planeeritud.

Läti poole startisime poole kahe paiku. Täna nägi ring välja selline. Alustasime Ruhja Top'ist, Brivibas iela 8 (tõlkes vabaduse tänav/plats). Tavaliselt me kas käime vaid Ruhjas või siis vaid Valmieras. Täna aga otsustasime alustada Topiga, et tee peale kaasa võtta vastupandamatult maitsvaid saiakesi. Hea tee peal aega viita söömisega. Ruhjast Valmierasse on maad 44 km.



Nagu näha on pood avatud peaaegu alati. Õhtuti on kahjuks saiakeste valik juba niru või üldse olematu. Peegelpildist võib aga näha, et ma ei tohiks üldse saiakeste peale mõeldagi, aga ei saa. Iseloom on väga nõrk praegu selle koha pealt. Meie sattusime lõuna paiku poodi ja saime oma saiakeste portsu kätte.



Viimase aja hitt meie peres on kiivid ja neid ma siis alati koju ka ostan ja miks mitte, kui kilo hind on vaid 0.99 eurosenti.


Kodus on mul üks kommipurk, kus sees olid erinevate maitsetega lutsukommid. Kui see tühjaks sai originaaltoodangust, olen ma ostnud täitmiseks komme Topist, neid samu 1.12 € hinnaga. Geniaalne lahendus, aga sel korral jäid ostmata. Olin saiakestega liiga õhinas.


Stigi lemmik on Mozzarella juust ja seda saab Topist normaalse hinnaga, peeaegu sama hinnatase nagu Saksamaalgi. Eestis on pea alati hind üle euro.


Saiakesi tehakse sealsamas kohapeal, kõigile nähtavalt. Vahest ma unustan ennast vaatama, niivõrd kiftilt ja professionaalselt käivad nad taignaga ringi ja kellele ei meeldiks soojad saiakesed otse ahjust. Stritsli hind on natukene üle euro.



Topis on saadaval ka väga hea hinnaga Tarhun. Vene ajast mäletan seda jooki ja ostan alati ühe pudeli koju kaasa.

Hea parem tee peale kaasa ostetud, võtsime sihi Valmiera peale. Suud matsusid ja ema sajatas, et minuga on võimatu kaalust alla saada, kui esimene reis saiapoodi on. Aga mis teha, mingi rõõm peab ju elus olema. Las ta siis olla söömisrõõm.

Tänasele postitusele mõeldes, võtsime ebatavapäraselt esimeseks sihiks Valmiera Maxima, mis ei jää millegi poolest alla Pärnu 3X-ga Maximale. Sealt tasub osta kõik söögikraam, kui teil see plaan on. Midagi on alati soodukas. Eriti tasub rõhku panna lihaletile.

Georga Apina iela 10a, Valmiera


Veel avastasime me ühe Outleti poe, mis vist on äsja sinna tekkinud. Enne pole silma jäänud. Astusime sisse uudistama.


Desigual kleite vali, millist vaid soovid


Aigle kummikud, aga kahjuks 44 suurus. Hind oli 40 €.


Võib-olla laiema silmaringiga inimesed enne kuulnud midagi fitness kummikutest (Fitness Gummistiefel), aga minu jaoks olid sellised asjad küll täielikuks uudiseks. Ja seda vaid 6 euro eest.



Keegi on oma kapi jalad kingadele paigaldanud:D
Lubasime Maximasse vaid kontrollostule põigata, et kassatšekiga poe aadress saada, aga väljusime korvitäie söögiga. Puuvilja-köögiviljalett on Maximates alati tasemel. Ja kui vaadata, siis on peaaegu kõik soodushindadega, mida iganes see siis ei tähenda. Aga tead vähemalt, et oled soodsalt saanud.

Edasi põrutasime sellesse pudi-padi poodi, mis oleks justkui kummist ja millest ma juba juttu olen teinud (LINK)



Sinna ma täna sisse ei läinud, sest mul polnud sealt midagi vaja. Võtsin vaid tänava nime fookusesse, et teil seda kergem leida oleks.


Peatävalt peaks vaade selline olema. Kirik võtta pidepunktiks. Mina võtsingi suuna jalutades kiriku poole, sest peale kirikut on üks hea pood, kust igasugu parfümeeria nänni osta. Ja ikka alati soodushindadega. Tegemist siis Drogasega.



Dzirnavu iela 57




Poes valitses tühjus. Tavaliselt on seal ikka ostjaid ka, aga sel korral oli ruumi isegi liikuda. Riiulid on lookas. Kasutasin juhust ja ostsin omale otsa saanud kuumakaitsele asenduse. Eelnevalt kasutasin Syoss'i firma kuumakaitset, nüüd pidin leppima uue valikuga, sest muud lihtsalt ei õnnestunud leida. Aga jällegi, soodushind tootel (got2b), miks siis mitte proovida midagi uut.

Sellest poest ostan ma tavaliselt ka oma šampoonid-dušigeelid perele.

Valleta'sse me sel korral ei jõudnud ja vajadust ka nagu ei olnud. Mõned poed, mis meenuvad: Lindex, Euroskor, New Yorker, CCC, Sportland, IKI, Douglas, Monton...

Rīgas iela 4, Valmiera (foto internetiavarustest) 

Kel aega, võib nõrkemiseni shopata. Peatänav kubiseb poodidest, kuhu mina veel jõudnud ei ole. Minu lagi on Maxima, Depo ja healjuhul ka Valleta.

Depo on alati programmis. Täna kavatsesin ma nõudepesumasinale tabletid ja soola osta pluss pesupesemisvahendi. Hea on minna poodi, kui kindel siht silme ees on.

Depost olen ma kirjutanud pikemalt siin.




Depo osaline rattavalik

Rehvide hinnakiri
Ja oligi kõik. Kel sellest väheks jääb, siis soojalt soovitan Poolas külastada sellist poodi...


Olge siis mõistlikud ja ärge kuhjake igasugust mõttetut jama kokku. Ma ise küll püüan:)

PS: Pildid on tehtud kõik minu "kalli" telefoniga. Palun mõistvat suhtumist!

8 kommentaari:

lilleriin ütles ...

Auchan on päris paljudes riikides, aga odavate asjadega võib seal alt minna. Ma ostsin sealt sellise veekeetmiskannu viie euroga, mis keevat vett välja ei kannatanud ja prao sisse viskas. Esimese kannu viisin tagasi ja vahetasin uue vastu ja see uus kann läks samamoodi katki. Rohkem tagasi minna ei viitsinud. Igasugu põnevaid ja hea kvaliteediga asju on aga ka seal.

Anonüümne ütles ...

Käisime sõbrannaga paar nädalat tagasi seal Ruhja Topis, ostsime lihapirukaid j pidime pikali kukkuma: 18 senti tükk! Väga maitsvad ja isegi liha oli selle olematu raha eest päris piisavalt sees :) Kuskohast saab Eestis lihapirukaid alla 50 sendi? Teisel korrusel on megasuur ja väga suure valikuga Second hand pood. Kõik asjad korralikult riidepuudel, suuruse ja püksid pikkuse järjekorras rippumas...väga mugav ja ilus silmale vaadata. Meile see pood (+ alumise korruse toidupood) täitsa meeldisid.

ShoppingQ ütles ...

Selle teise korruse kohta tahtsin isegi ära mainida, et nagu riidekaubamaja. Ise ma seal eriti ei käi, aga kui ükskord oli trikood lapsele vaja, siis sealt ma selle ka sain pisikese raha eest.

Valmieras on Humana, kui kedagi huvitab: http://humanalatvia.lv/lv/latvija/valmiera-rgas-iela-13

ShoppingQ ütles ...

Mina soetasin sealt lastele koolivihikud kuulsate jalgpallurite piltidega. Pood oli nii meeletult suur, et igasse nurka ma ei jõudnudki. Aga huvitav igate pidi:)

Anonüümne ütles ...

Suured tänud, käime ära ! :)

Qing-Yuan Wu ütles ...

Mis sa pahandad lapsega tema ürituste pärast! Hea kui toimetab ja liigutab end ning ei istu niisama koguaeg kuskil diivaninurgas oma nutiseadmes nii nagu kõik temaealised.

Anonüümne ütles ...

Qing-Yuan Wu,
+1

Unknown ütles ...

Tri-bio nõudepesuvahend on Maxima selle nädala pakkumises, 420ml pudel 1.39 Ise pole seda ostnud seega ei tea kas on ka asine pakkumine, aga silma ta mul seal kliendilehes jäi :D