Küsimused mulle

6. juuli 2016

Mis toimub?

Niikaua kui ma ennast mäletan siin majas elamast, olen ma kogu aeg pead murdnud, miks mu elektritarbimine nii suur on. Peale paari viimast arvet aga hakkan ma kahtlustama, et meid on röövitud päise päeva ajal.

Nimelt pandi meile 21. mail kaugloetav arvesti, ise ma enam näitu vaatama ja andma ei pea. Ja koos selle vahetusega on meie elektriarved nagu ümber vahetatud, mis teeb iseenesest ainult rõõmu. Siin lõhnab kohtukeissi järele...


On veel kellelgil Eesti Energiaga probleeme?

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Näitu kontrollisid, kas klapib arvel olevaga? Minul juhtus et see kaugloetav siiski ei toiminud veel ja pandi prognoosi järgi, minu arved kasvasid. Tuttavad said aga halva üllatuse kui pärast tuli kopsakas arve hoopis.

Anonüümne ütles ...

Talvel ongi ju tarbimine suurem. Minu teada on teil mitu õhksoojuspumpa. Talvekuudel isegi väikesed arved.

ShoppingQ ütles ...

Me ei ole talvel pumpa kasutanud, pigem jahutasime siin juunis kuumaga tube.

ShoppingQ ütles ...

Ei ole kontrollinud.

Paula ütles ...

Kuidas sul võrgutasu nii väike on?

ShoppingQ ütles ...

Ei tea.

Anonüümne ütles ...

Kas eelmise aasta suvekuude arved olid oluliselt suuremad, kui nüüd mai-juuni arve? Eesti Energia kodulehelt saad oma tarbimisajalugu vaadata. Vaata, kas päevade-tundide tarbimine oluliselt muutus peale arvestivahetust ja kas eelmisel aastal samal ajal, oli tarbimine näitude järgi oluliselt kõrgem. Siis veel see, et mingil ajal ei saanud Sa ju kaevu ja vett kasutada, nii et pump ja igasugu kodumasinad (boiler, mis on kõige suurem kulutaja, pesumasin, nõudepesumasin) siis voolu ei võtnud. Erinevate remonttööde tegemise ajal tuleb arvestada sellega, et igasugu elektrilised töövahendid on parajad elektriröövlid. Kui ostad elektrit vabaturu hinnaga, siis pead müügihinda ka arvesse võtma.

ShoppingQ ütles ...

Vaatasin ajalugu ja tegin tõmmise. Selle leiab siit...https://www.facebook.com/soppingq/?ref=aymt_homepage_panel...kommentaarist.
Vesi kaevust oli meil otsas juunis, seal aga kajastub maikuu statistika ja on silmaga näha oluliselt väiksemat arvet.
Eks ma jälgin edasi võrreldes eelneva suvega.