Küsimused mulle

4. veebruar 2016

Ka nii saab

Ärkasin täna kuidagi kahetiste tunnetega. Kas ma ikka tegin õigesti, et kuskile kandideerisin ja äkki pean hakkama tööl käima. Miks ma elan oma elu nii keeruliseks. Siiani oli ju kõik hästi ja toimis. Aga inimene kord juba on selline, et otsib omale sekeldusi. Mina vähemalt. Üks osa minust tahaks siiski positiivset vastust kuulda tänase päeva jooksul, teine pool jälle rõõmiustaks, kui kõik endiseks jääks. Pole kerge.

Kui jällegi kainelt mõelda, siis iga uus algus on raske. Kuskilt oleks ju vaja pihta hakata. Ei saa ju eluks ajaks koduseks jääda ja eks keskkonna vahetuses ole ka positiivset. Saan uusi inimesi tundma õppida, õpin ise uusi asju juurde ja mis põhiline, saan riigile kasulik olla maksude näol ja eks meie toimetulek ka paraneks.

Meena elab mulle igatahes väga kaasa, et ma tööle ikka saaksin. Tema arvates saaksime siis rohkem süüa osta. Nojah, lastel on oma mured. Nad ei kujuta ettegi endale, mida see tegelikult tähendab, kui ma pikad päevad kodust eemal olen. Nemad näevad asju oma vaatevinklist.

See selleks. Tahtsin tegelikult hernesupist kirjutada. Vastlad tulekul ka, äkki keegi saab uut hingamist oma supile.

Viljandist käik seostub meil isaga ikka alati sellega, et saab odavamalt toitu osta. Nii me siis püüame võimalikult odavaid asju skoorida. Tema eilne parim ost oli "Meie" toidupoest purgisupp (herne), mis oli tema jutu põhajl maksnud midagi 70 sendi ringis. Minu senini odavam sama kraam oli hiljuti Konsumist 99 sendi eest. Mõtlesin veel endamisi, mis oleks viga olla üksik inimene ja see üks purk suppi osta. Küll oleks odav toit. Mina aga pean ostma kolm purki, et iga inimene taldriku täie suppi saaks (mainin kohe ära, et ega ma igapäevane purgisupi söödik ei ole, aga sel korral oli jube hernesupi isu ja kõht oli ka tühi, oli vaja kiire lahendus leida).

No nii. Oli isal see purk suppi olemas ja kindel plaan, et mina teen talle selle koju jõudes kohe ära ka. Mõtlesin, et mis see siis ära ei ole. Panin tilga vett keema kõige pisemasse potti ja jäin ootama. Isa nähes seda, ütles, et nii ikka ei saa, kartult oleks ka vaja ikka lisada ja üks korralik supp teha. Ma pole iial purgi hernesupile kartult lisanud. Borshile ja seljankale küll, see on selge. Tagatippu tuli välja, et tal olid suitsu kondid ka ostetud supi tarvis. No ma ei tea, kas ma oleks pidanud purgisupi siis lõpuks maitseainena lisama? Peentang oli tal ka kapis. Jällegi, peentanguga hernesupp...pole mina oma elus sellist asja näinud. Pigem on see ikka linnutoit või pudrumaterjal.

Lõpuks võtsin suurema poti, lisasin vett juurde, panin kondid keema, lisasin pestud peentangu, koorisin mailma laadungi kartulit ja purgisupi palusin isal paari tunni pärast maitseks lisada. Ise ma lahkusin ja ma ei kujuta ette, kuidas see toit lõpuks välja nägi ja kuidas maitses. Ka nii saab nagu näha. Tuleb olla innovatiivne:)