Küsimused mulle

1. mai 2016

Nädala kokkuvõte

Olen nüüd teist nädalat jalgel olnud ja aeg on teha kokkuvõte.

Sihilikku käimist nädalaga on kogunenud 31,72 km, mille käigus põletasin ära 2296 kilokalorit. Püüdsin käia iga päev, vaid ühel päeval ma seda ei jõudnud. Miks, ei mäletagi. Ahjaa, siis olid mul külalised ja näotu oleks olnud lihtsalt minema kõndida.

Muidu on aga selle kõndimisega nii, et ma tunnen, et see ongi nüüd osa minu päevast. Tavaliselt jõuan ma seda teha siis, kui lapsed juba voodisse on läinud. Valgust on peale üheksat väljas veel piisavalt ja kevad õhtud on nii või naa imelised. Lust on lausa kõndida. Metegi tegi laipäeva õhtul minuga tiiru kaasa. Siis kablutasime koos üle 9 km. läbi.

Vahepeal olen saanud 40 - aastaseks. Tähistasime tagasihoidlikult pereringis ja meeles pidasid ka mõned special sõbrad, kes võtsid vaevaks isiklikult kohale tulla. Väga armas.

Põhitoit oli tort, mida oleme söönud jutti neli päeva ja praegugi on köögis laual igale tükk hommikuks. Ei mingit traditsioonilist kartulisalatit. Ma püüdsin ennast ikka tagasi hoida, aga kodutehtud Napoleoni koogiga läksin küll üle piiri - liiga hea oli, eriti teisel päeval.

Täna oli Steni 13. sünnipäev. Et ta ennast ka natukene eriliselt tunneks sel tähtsal päeval, siis tegin talle ettepaneku "pisikene"sünnipäevareis teha. Vaid mina ja tema. Pisikene sellepärast, et ma juba tean, et ega mehed eriti pikematest väljasõitudest huvitatud ei olegi. Ja saigi meie väljasõit tehtud kiirelt ja kasulikult. Sten jäi igati rahule.

Kingitustest ka põgusalt, siis teate, mida ühele viiekümnendikku käivale naisterahvale kinkida. Kõige üllatavam kink oli Polar Loop 2 aktiivsus käevõru. Ma märkasin sellist töö juures ühel naisterahval randmel. Aga mida see endast kujutas, polnud mul aimugi. Seega ei osanud ma omale sellist asja tahtagi ja veel vähem sellest unistada. Ja siis ühtäkki potsatas see minu ette lauale.

Sain kohe aru, et sellega on rohkem pusimist ja kulus päev, enne kui ma hakkasin uurima netist, mida sellega peale hakata ja kuidas talle üldse elu sisse saada. Nüüd olen ma seda pooltesit päeva kasutanud ja hakkan vaikselt aimama juba, mida see mulle näitab. Esiteks on see justkui kella eest. Jälgib mu und, samme, aktiivsust, kui jään kauemaks kui 55 minutit istuma, annab ta märku, et aeg on ennast liigutada. Minul seda veel juhtunud ei ole selle pisikese ajaga, aga homme töö juures on näha, kas toimib. Seal ma ju põhiliselt istun.



Kogu selle info saan ma arvutisse laadida ja igasugu statistikat oma tegevuste kohta vaadata ja omad järeldused teha ja oma aktiivsust reguleerida vastavalt vajadusele. Peenike värk ühesõnaga.

Veel sain ma (minu auto) kingiks ühe jooksu tutikaid suverehve koos alla panekuga. Täna tegin ka esimese sõidu ja ei ühtki paha sõna, kõik funktsioneerib.

Kujutage nüüd ette otse ahjust tulnud suitsukana, kes on kaelani küüslauku täis topitud. Vot just sellise kana sain ma ka sünnipäevaks, mille kohe kogu seltskonnaga ka ära sõime. Mõnus soolane amps magusa vahele.

Üks kõige väärtuslikum ja kasulikum kink on mul juba pikemat aega kasutuses. See on kurikuulus LUX tolmuimeja, millel just täna sai esimest korda tolmukott täis. Nüüd ma pean hoogu võtma ja ka selle vahetamisega ennast kurssi viima. Ega ei ole lihtne enam selles vanuses kaasaegsete tehnikavidinatega ennast kurssi viia. Paras pingutus juba.

Lisaks sain ma arvestatava hulga sularaha kingiks pluss kolleegide poolt kinkekaardi, mis ootavad veel realiseerimist.

Ja lilled. Niipalju lilli ma polegi vist veel kunagi sünnipäeva puhul saanud. Ühed ilusamad kui teised. Aitäh asjaosalisetele. Nüüd on see siis tehtud ja möödas.




Sünnipäeva selfi - 40:D