Küsimused mulle

7. juuni 2016

Oleme tagasi kiviajas

Nüüd see siis juhtus. Meie kaev otsustas veest tühjaks saada. Sellist asja lihtsalt ei oska oodata, veelvähem karta. Oleme täiesti karmatult pesu pesnud, käime tahtmist mööda duši all, peseme nõusid. Oehh. Ja nüüd oleme veeta. Vihma ka korralikult ei saja ja kuiv on niikuinii juba pikka aega olnud.

Kui ma paar päeva olen püüdnu probleemi eirata, siis täna hommikul mõtlesin küll magusalt, kuidas ma õhtul töölt tulles hakkan puupliidil vett soendama, et siis hoovi peal üks suurem nõudepesu organiseerida. Pole ju paha. Nõuderestid panen välja pinkide peale, mis viga roheluses tegutseda. Sääski on ka vähemaks jäänud ja ilm on ka vast selline paras.

Pesu viisin hommikul emale pesta, joogivee olen allikast toonud. Lapse on ka laiali jagatud - Meena on vanaema juures, Mete vanaisa juures, Jaskar koolis, mina tööl. Vaid Sten peab seal kiviajas hakkama saama.

Õnneks on meil saun, kus pesemas käia. Kütmine on vaid kätte võtta ja tiigi veega pesemine on vaid luksus.

Kaua see jama meil seal kestab, ei oska ette kujutadagi. Kõige hullem, et mul suur osa nõusid ka nõudepesumasinas, mis sai juba natukene aega töötada. Ei tea, kas ma võin luugi avada, et nõud sealt päästa. Äkki on masin vett täis. Oskab keegi nõu anda?

Jaskar on meil harjunud hommikuti duši all käima. Et ta oma rutiini murdma ei peaks ja haisvalt kooli ei läheks, tegin ma hommikul vara sauna tule alla. Muru oli õrnalt hallane, nagu ilmateade lubas, siis öösel oli öökülm.

Kui Jaskar hommikul ärkas, siis me arutlesime, et ega me ainsad külas pole kel vett sees ei ole ja ka elatakse. Jaskar aga arvas, et mõnel on vähemalt Audi hoovis, mis asja leevendab:D Vat sulle siis prioriteete.

Igatahes katsume me toime tulla. Keeruline on, aga valikut pole. Õnneks sõidame me perega puhkusele õige pea, siis on kaevul aega taastuda suurest tarbimisest ja äkki tuleb ikka vihmasadu ka.