Küsimused mulle

5. juuli 2016

Lennukad plaanid

Ma sunnin ka ennast täna arvuti taha. Kohe kuidagi ei jüua viimasel ajal ise midagi kirja panna, kuigi peas on mul kõik valmis mõeldud, mida kirjutada tahaks. Kui ükskord aega saan, on tuhin juba üle läinud, une aeg ja vaba aeg raisatud igasugu pahna lugemisele, mis netis ette jääb. Kõik pole päris pahn, aga enamus. Ja nii need päevad lähevad.

Täna on mul natuke rahulikum õhtu, sest Stig oli lastaiast kodus, ilma lõunauneta ja seepärast tema juba magab sügavat und. Eile hakkas ta pealelõunal lastaias oksendama ja seepärast jäi ta täna koju.

Minu tööl käimist see ei sega, sest Sten oli lahkesti nõus päeva Stigiga veetma. Magasid nad kümneni ja edasist ma ei teagi. Kui mina koju jõudsin, oli kogu muru niidetud, pesumasin käis ja üldsegi oli kõik majapidamine kontrolli all. See polnud küll 100% Steni teene, aga ma ei tea, kas igavusest või millest, käib "eks" siin minu majapidamises kogu aeg tegutsemas. Talle vist meeldib siin. Ega mul selle vastu midagi ei ole ka. Ma ei jõuaks iial ise, nõrga naisterahvana, oma asjadega siin mäele.

Meenaga on meil nii välja kujunenud see suvi, et tema veedab suurema osa ajast vanaema juures. Õhtul töölt tulles võtan ma ta koju ja magamisajaks läheb ta jälle vanaema juurde, et ta hommikul ilma minuta tõusma ei peaks. Päeva veedab ta vanaemaga ja siis jälle kõik kordub. Nädalavahetustel on kodus või kolame kõik koos ringi kuskil. Nagu näiteks eelmisel nädalavahetusel, kui Kauksis veetsime oma vabad päevad.

Ema mul küll mainis Meenale siin ükspäev, et ega ta mingi lapsehoidja ei ole, aga ma väga loodan, et ta tegi nalja. Ja kui ei teinudki, siis peab Meena oma asjad pakkima ja sammud koju seadma. Aga loomulikult on mul natukene kergem, kui ta ema juures on. Pole päeval muret, kuidas ta hakkama saab ja kas kõik korras on. Ta on ju ikkagi pisikene alles päevad läbi kodus olemiseks. Jah, on küll Sten ja Mete, aga nad ka ju alles lapsed. Nemad pole huvitatud Meena karjatamisest. Stigi on nad nõus korra nädalas valvama, sest on kujunenud, et ühe päeva on ta lastaiast igal nädalal koju jäänud. Oi kui lihtne päev see mulle on. Tõusen ja olen ainult enda päralt. Uskumatu tunne, kui ei pea kellegi järel passima. Lihtsalt teen omi asju ja lähen tööle.

Väga muretu mu elu pragu muidugi ei ole. Mul südamel ikka meie pliidi ehitus, mis peaks õige pea pihta hakkama. Kredexi raha on meil kasutada veel ca. 500 eurot, ülejäänu pean ise finantseerima. Mul oli pisikene varu ka kogutud, aga selle lõime Saksamaa reisil sirgu. Ettenägematud väljaminekud, sest reisi meil ju ette nähtud ei olnud sel aastal. Pealesurutud puhkus ja oli vaja ju juhust kasutada.

Ok, mis läinud, see läinud. Suur osa pliidi materjali on juba olemas, maksta on vaja tööraha ja mõned pliiditarvikud. Selle vean vast palgast ka välja. Aga mu unistused on natuke suuremad. Ma tahaks korraga ka köögipõranda lasta soojustada ja üldsegi köögi sama ilusaks teha lasta, kui meie ülejäänud maja. Ja kirss tordil oleks uus köögimööbel. Võiksin veel edasi unistada, aga esialgu on vaja pliidiga ühele poole saada.

Olen mõelnud pangast laenu võtta, et kõik muretult enda soovide järgi korda teha. Käisin siis internetipangas  vaikselt maad uurimas ja minu unistused purunesid. Ma ei ole küll nõus 1500 euri lihtsalt intressideks pangale maksma. Nii mu arvutused näitasid. Mul on ka plaan B, kui see ei tööta, siis pöördun plaani A juurde tagasi või elame edasi ilma uue köögita. Kõik on valikute küsimus.

Ja kõige suurem mure on sellega, kui mul see vajalik raha olemas oleks, siis on jube keeruline ja närvesööv leida kiire ja tubli töömees, kes kõik minu unistused teoks teeks. Raha võib ju olla, aga rahaga üksi ei ehita. Aga ma häälestan ennast iga päev selles suunas, et need asjad jutti saaks.

Niikaua võite köögimööbli nippe jagama hakata. Ise olen ma seda meelt, et minu uus köök võiks olla Ikeast pärit. Seal on nii lahedaid lahendusi ja mulle käiks küll. Siiani olen 16 aastat Poola mööbliga hakkama saanud ja omaarust on mul väga armas köök, kui ta korras on :D


Sellised lennukad plaanid mul veel selleks aastaks. Eks näis, palju ma täide viia jõuan ja võimeline olen. Lapsed igatahes loodavad minu peale, nagu alati:)