Küsimused mulle

22. juuli 2016

Innovatsioon meie majapidamises

Tervitus kõigile meie metsatalust. Olen elus ja terve, käin endiselt tööl, teen jõudumööda kodus ühtteist ja üldiselt olen nagu orav rattas. Kuigi mu töö on kerge, siis õhtul koju jõudes olen nagu tühjaks pigistatud sidrun. Töö on vaimselt väsitav ja ma püüan endast ikka 100% anda, sest muidu ei tasuks see pikk sõit ennast ära. Niisama istumas pole ju mõtet linnas käia iga päev. Nii on lood.

Lastel olen lasknud kodus tahtmist mööda igavleda ja järjest tihedamini kuulen neid küsimas, kas kodus ka midagi teha on vaja. Ma siis jagan neile jõukohaseid ülesandeid. Mete näiteks on marja korjamisega ametis. Tema päeval korjab, mina õhtul tulen ja aurutan. Mitte et meil nüüd mahla puudus oleks, ei, kelder on mahla täis. Aga marjad on ilusad ja ei saa ju põõsa otsa jätta. Pasknärid ka ei jõua niipalju süüa.

Täna oli mul aurutamine eriti huvitav. Katsetasin uusi süsteeme. Tüütu on see pudelitesse mahla lasmine, kui pudel on 0,5 l ja teda on vaja veel pesta ka. Käisin eile Magaziinis ja tõin omale mahla säilituskotte, millel on ka kraan küljes. Täpselt sama süsteem, nagu nendel 3 liitristel veinidel. Küsisin müüja käest huvi pärast, kas kannatavad ka kuuma, aga ei osanud tema mulle selle kohta midagi kosta. Inimesed pidid nende kottidega õunamahla külmutama.

On olemas nii 3 liitriseid kui ka 5 liitriseid variante. Mina pidin olude sunnil 5 liitrised kotid võtma, ses kolmestele ei olnud pappkarpi momendil.

Esimene katse sai tehtud. Lasin terve aurutaja täie mahla otse kotti. Ei sulanud kuumaga ülesse. 5 liitrine kott on natuke suur, seega kott täis ei saanud. 3-ne oleks ideaalne. Aga katse sai tehtud. Väga mugav variant tulevaks õunamahla hooajaks. Kütad aga 5 liitrised kotid täis, paned hoiule ja talvel tood, paned pappkarpi ja lased kraanist. Kõik on õhukindel ja peaks säilima päris pikalt. Keldris hoidmisega tuleb aga ettevaatlik olla, hiirte pärast. Kujutan ette seda katastroofi, kui midagi viltu peaks minema:D








Hindadest. 5 l säilituskott maksab 0,90 eurosenti. 30 koti ostmisel kehtis mingi soodustus. Säilituskoti karp oli hinnaga 1€.

Hommikul, kui mahl jahtunud, keeran paki õiget pidi, võtan kraani kastist välja ja proovin ära. Mul oleks hea meel, kui asi toimib. Elu läheks palju lihtsamaks, eriti õunamahla teo aegu.