Küsimused mulle

17. november 2016

Meie pesumajandusest

Ma ei hakka siin meie mustas pesus sorteerima, aga juba ammu olen ma unistanud omale koju pesu kuivatit. On selline pesumasina suurune masin ekstra pesukuivatamise jaoks. Eredealt on mul meeles, kuidas ma Opa juures tihtipeale seda mugavust kasutasin. Temal oli see masin olemas.

Ja sealt alates olen ma endale sisendanud, et ka minul peab ükskord selline aparaat kodus olemas olema. Eriti hea on see talvel, kui on vaja kiiresti midagi kuivaks saada ja kui mõnusalt pehmed froteerätikud sealt masinast tulevad. Kohati tüütab täitsa ära, kui pesurest kuskil toanurgas on või veel hullem - keset tuba. Saame äkki natukene koomale tõmmata oma pesumajandust.

Remondi käigus olen ma kogu aeg arvestanud sellega, et see masin ka koha omale leiaks. Pesumasin oli meil varem köögis, nüüd saab see omale koha sahvrisse ja sinnasamaase pesumasina otsa plaanisin ka kuivati. Ega ma endale eriti ette ei kujuta, kuidas see asi laiali ei pudene nii tornis, aga nii neid masinaid tihtipeale ladustatakse. Pinterestist olen ma juba ammu oma uuele "majapidamisruumile" paigutused välja otsinud (LINK).

Kas pole mõnus kohake?

Igatahes olen ma väga palju kahtlevaid küsimusi kuulnud sellise variandi kohta ja ise ka kahtlema löönud. Plaani ma veel maha ei ole loomulikult matnud.

Nüüd aga olen leidnud veel ühe lahenduse. Kuna selle ruumiga siin eriti priisata ei ole, siis üks lahendus oleks pesumasin -kuivati - niiõelda 2in1 masin. Mõeldud tehtud. Tohutu ruumi kokkuhoid ja saab uue pesumasina ka kohe korraga. Mitte et vanal midagi viga oleks, aga kui nii siis nii.

Eile tegin natukene eeltööd ja uurisin asja. Meile on oluline, et masin peseks võimalikult palju pesu korraga ja pöörded peaks ka kõrgeimad olema. Seda kuivemaks saab pesu.

Rääkisin siis emale ka oma mõttest ja tema oli muidugi kahe käega kohe poolt. Fenomenaalne mõte ju:) Varsti ta aga helistas mulle ja küsis, ega ma veel ära tellinud ei ole masinat. Ehmatasin ära, et mis nüüd siis. Aga siis selgus, et tema tahab ka sellist masinat, aga natukene väiksema mahutavusega, üksik pensionär nagu ta on.

Nüüdseks on mul masinad tellitud ja jääb üle vaid kullerit oodata. Hinna poolest kõige soodsama koha leidsin SIIT. Jääme ootama ja eks näis, kas õigustab ennast.