Küsimused mulle

13. september 2017

Reh

Kes mäletavad, kuidas ma siin kuulutasin, kuidas Meena ja Stigi issi lubas Sotsiaalkindlustusametile tasuda riigi makstud elatisabi, mida me topelt saanud olime (minu eest), siis mina ausaltõeldes, tundes natukene seda inimest, imestasin (olin meeldivalt üllatunud). Kirjutasin sellest siin (LINK).

Paar päeva tagasi sain Sotsiaalkindlustusametilt meili, kus paluti laste isaga kontakteeruda ja talle nende nõudmist selgitada. Ei tahtnud nad hakata teise keelde seda tõlkima. Meie poolt aga oli asi juba selge, eriti minu poolt. Aga kuna laste isa sellise suuremeelse ettepaneku tegi, siis oli minu süda selle koha pealt rahul kuni selle meilini. Hoop ei olnud õnneks väga tugev, sest midagi sellist oli vabalt oodata. Nii ma siis kogungi ennast, et see summa ära tasuda. Laenu igakuised tagasimaksed on selle kõrval naljamäng. Nii et kui ma ükskord olen oma kohustused täitnud, pole elul väga vigagi. Laste isa aga tegi ennast küll lolliks minu silmis. Oligi kõik, mis ma õelda tahtsin:)

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Suht masendav agoonia juba pikalt, sul oleks kui sado-maso suhe - ei lase lahti ja ei hoia ka kinni - nauding mõlemapoolne. (Mängi lotot ja võida miljon ning saada kõik kuradile!) Leia endas see väärikus olla üle "mingi väike ida-euroopa tüdruk mingi suure saksamaa mehele", ta kotib sind nii muidu elu lõpuni. Su väiksemad lapsed väärivad enamat kui lõputut jagelemist mingis tohuvapohu sots.ameti võrgustikus kus üks pool naudib seadusi (saksa mees) ja teine pool (eesti ametnikud) seadustest näpuga järje ajamist. Ole lõpuks Jaanika Oidemaa, aja oma pea kuklasse, ole uhke oma juurte üle ja mine palun eluga edasi juba. Ma luban sulle kui ma lotoga võidan siis ma suure osa annan sulle, et sa sellest ringist välja saaksid juba.

Anonüümne ütles ...

Täpselt nii ongi. Väga tabav kommentaar. Ja vedada oma lapsi mingi müütilise Opa hauale küünlaid põletama on halenaljakas.

ShoppingQ ütles ...

Miks ta müütiline on? Elasime Opaga pikka aega koos ja ta oli meile lähedaim inimene Saksamaal oldud ajal.

ShoppingQ ütles ...

Esimene kommentaar suht huvitava lähenemisega. Kuhu ma oma eluga veel edasi minema pean? Oma arust on progress piisav olnud.

Anonüümne ütles ...

Minu meelest on just väga ilus ja liigutav, et lapsed iga kord Saksamaal oma vanaisa haual käivad ja sinna küünla panevad. Ma ei saa küll aru, mis seal halenaljakat on. Oma vanaisa mälestamine on halenaljakas?