Küsimused mulle

16. veebruar 2018

#Kogumispäevik vol. 2

Teen väikese vahekokkuvõtte ja siinkohal annan endale kohe suurima kokkuhoiu tiitli ka ära. Ma olen üsna kindel, et ma olen parimate tulemustega hobikokkuhoidja. Olin seda juba ammu enne #Kogumispäeviku pilti ilmumisega, nüüd siis on numbrid paberil ja on reaalselt näha, milliste summadega on võimalik elada.

Jutt siis konkreetselt käimasolevast kuust - veebruarist. Täna on 16.02. Mul on tasutud kõik maksud ja kohustused, mis võetud ja need pole mitte väikesed. Toidu peale olen kulutanud alates kuu algusest tänaseni täpselt 144 eurot. Eile käisin pere keskmistega Lätis sisseoste tegemas, millega me plaanime välja tulla täpselt meie ärasõidupäevani e. siis 23.02-ni. Lapsed on ka täitsa hasardis ja aitasid targalt osta. Kõik ostud arutasime enne korvi tõstmist läbi. Eilse ja viimase poes käigu vahele jäi täpselt 10 päeva. 10 päeva polnud ma oma jalga poodi tõstnud. Vahepeal tõi 10 piima ja portsu hakkliha vaid mu ema ja pätsi Säästu leiba Jaskar. Terve see aeg oli meil toit laual ja pidin äärmiselt leidlik olema. Oleks veel mõne päeva venitanud, aga tõesti - isegi pudruhelbed olid otsas ja sama lugu piimaga. Ilma piimata meie majas juba välja ei vea. Nüüd on varud olemas ja jätkame.

Pangaarvel on mul sellel kuul suudetud säästa ca. 800 eurot (juhuuuu). Sealt kulutan ma uuel nädalal veel hambaarstile (ca. 50 eurot) ja auto katuseraamile (ca. 240 eurot). Ülejäänu jääb  meil reisirahaks.

Tuludeklaratsioon sai ka esimeste seas kinnitataud. Olin eelnevalt paberil summa välja arvutanud ja seda sendi täpsusega. Jäi vaid kinnitamine. Sellest rahast maksan ära isale viimase osa laenatud rahast auto tarbeks ja olen sellest murest ka prii:) Vaat kui palju rõõmu teeb, kui saad suure summa raha käest ära anda. Endale jääb mul tuludeklaratsioonist kasutamiseks 128 eurot. Abiks ikka.

Olen uhke enda üle.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tubli! Oled hea eeskuju, ma ei saa pooltki nii hästi oma kolme lapse ja majapidamisega hakkama :)

Anonüümne ütles ...

Väga tubli! Vaatasin, et sul pangakulu 1€. Kas sa panka pole mõelnud vahetada? Näiteks SEB'is mingi perepakett ja seal pole kuutasu ja ülekanded tasuta :)

ShoppingQ ütles ...

Mul SEB-s konto täitsa olemas ja kõik liigutused tasuta - Kuldpaketi pereliikmena olen neil kirjas.
SWED on kallis, aga mu laen on sealt, palk laekub sinna jne. Veebruari tuleb pangakulu veelgi, aga teen võimalikult vähe seal ülekandeid ja pigistan silma kinni selle koha pealt!

ShoppingQ ütles ...

Ega see säästmine kerge ei ole, eriti pikaajaliselt. Eks see hakkab psüühikale mingi aeg:D
Aga kui mõelda, mida me säästliku majandamise arvelt endale lubada oleme saanud, siis on see puhas rõõm:)

Kris ütles ...

Täielik inspiratsioon oled :) Tahaksin ka sedasi osata säästa. Kuigi see säästupäevik on aidanud ka meil tavapärase 300 eurose toiduarve asemel vaid 100-150 eurot see kuu kulutada, selles suhtes mõjub. Aga iga kuu ei suuda, vahepeal tekib ikka jube isu rämpsu osta ja sinna kulub kohe palju.

Anonüümne ütles ...

Saan aru, et sa pole mitte ainult kokkuhoidlik, vaid ka osav kokk. Kuna poodi eriti ei lähe,siis järelikult kokkad ise. Ütlen ausalt,et mina ei viitsi toidutegemisega jännata - püüan lihtsamalt läbi ajada. Aga ilmselt siis ka kallimalt..... Muidugi tuleb ise keeta odavam.
Ma usun,et paljudel on sinult ikka palju õppida. Suurt peret niimoodi majandada - no tõesti sügav kummardus. Loodan, et su lapsed seda hinnata oskavad. Ja kui praegu ei oskagi, siis kindlasti tulevikus.
Jõudu ja jaksu!