Küsimused mulle

10. veebruar 2018

Kuidas me ööbimispaiku valime

Huvilistele, kes plaanivad ka omal käel reisida, panen kirja, kuidas mina hotelle valin. Kellel veel häid ideid, jagage kommentaariumis, sest ega mina teen ka seda omast tarkusest ja võib-olla on veel palju nüansse, mida silmas pidada.

Broneerimiseks kasutan äppi Booking.com. Olen selle äpi kaudu broneerinud juba (alles) 11 korda. Asi väga lihtne. Tuleb endale konto teha. Minu äpis on kõik enamasti eesti keeles. Tulev välja valida koht, panna kirja, kes on peatujad, kuupäevad paika ja vajutad otsingut.


Filtrisse olen alati lisanud ka hommikusöögi, et see toa hinnas oleks. Ja kuna Sten on mul ka seekord kaasas, lisasin filtrisse ka jõusaali olemasolu ja siis hakkan lappama. Peamine asi, mida vaatan, on hind, siis klientide rahulolu ja hommikusöök peab ka "erakordne" või "väga hea" olema. Ja tuba peab ka selline normaalne olema, mitte ühtpidi kirju ja teispidi lilleline, selline maitsetu ja odava väljanägemisega ja väsinud. See on piltidelt enamasti kohe näha. Kõige odavam ei ole alati hea valik.

Kui eelnevalt on kõik krediitkaardi andmed salvestatud, jääb üle vaid sobiv hotell leida, tuba valida piisavate magamiskohtadega, jälgida tuleks ka parkimist, sest paljudes hotellides lisandub veel parkimistasu ka (Poolas ca. 40 zlotti ööpäeva kohta). Ja tühistamist peab ka jälgima. Tihti on nii, et kui tuleb midagi vahele ja hotell on juba pikalt ette broneeritud, oled oma rahast ilma. Need toad on tihtipeale ka odavamad. Võtad kallima toa, on tühistamine vahetult enne planeeritud peatumist tasuta.

Ma olen korra kuupäevad segi ajanud. Siis sai otse äpi kaudu kõik korda aetud. Äpp on äärmiselt hea, kõik erisoovid, muudatused, vaatamisväärsused, arvustused - kõik on olemas. Ja kui juba otsid omale midagi, siis kohe ei tasu ära vormistada oma valikut. Postkasti potsatab iga päev järjest paremaid pakkumisi vastavalt sinu otsingukriteeriumitele. Tasub see parim pakkumine ära oodata.

Veel hakkavad mingid Genius 10% soodused jooksma, kui oled mingi arvu tube juba Bookingu kaudu broneerinud. Ja kui sõbrale seda broneerimiskeskkonda soovitada ja ta ka broneerib selle kaudu hotelle ja kasutab vastavat kupongi koodi, mille e-mailile saab, jookseks minule ka jällegi mingi soodus. Nii et kes soovib, võin jagada teile kutset. Selleks on mul vaja vaid teie e-maili.

Varssavis peatumise ajaks saatis Booking.com mulle veel eksklusiivse ligipääsu Varssavi huviväärsustele. Selleks pole sularaha üldse vaja. See on üks QR-kood, mis on seotud minu krediitkaardiga, et maksmine oleks lihtne ja turvaline. Tihtipeale annab selle kasutamine mulle ka eelisjärjekorra piletijärjekordades ja mingi allahindluse (ca. 10%). Ja nimekiri, kus see QR-kood kehti, on kõik telefonis olemas koos põhjaliku infoga.
Ööpäev selles hotellis koos hommikusöögiga 3-le inimesele 56 eurot

Selles vähe tagasihoidlikumas sama asi 43 eurot


Teel olles, eelnevalt broneeringut omamata, on ka lihtne kasvõi kohe hotelli ees samasse hotelli toa broneerimine või siis tead, et 100 kilomeetri pärast peaks puhkama. Võtad telefon, paned otsingusse hotellid 100 km raadiuses või konkreetsesse linna, mis tulemas on ja valida sobiva hotelli välja. Paar nupu vajutust ja peavari olemas. Hotelli registratuuris näitad telefonist kinnituse ette või piisab vahest ka nimest (väiksemate hotellide puhul), maksad toa eest ja võid oma kodinatega tuppa minna ja reisiväsimusest välja puhata mõeldes, et hommikul ootab sind hommikusöök, mis on teiste poolt ette valmistatud. Jumalik ju:)

Nii lihtne ongi. Isegi minule:)


2 kommentaari:

Ly Asu ütles ...

mina olen hull reisija ja booking.com i abil hotellide leidja. Ma vaatan alati Bewertungen ja alla 8,4 ühtegi tuba ei vöta. Ja alati loen ka köige paremad kommid ja köige kehvemad kommid läbi. Aga Bonnis läksin siiski orki..aga eks ma püüdsin ka leida köige otimaalsemat asukohta jne. Pildid valetavad palju.

ShoppingQ ütles ...

Eks neid orki lendamisi on ka meil. Nagu see lubatud hommikusöök Riias, mis koosnes kohvist ja näo peale ühest sarvesaiast. Olin ikka pettunud küll.